Ανακεφαλαιοποίηση: Πώς θα γίνει η έκδοση των CoCos. Στο 8% το επιτόκιο

Δημοσιεύτηκε η Πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση. Αρχικό επιτόκιο 8% για τα CoCos που θα εκδοθούν. Πότε μετατρέπονται αυτόματα σε μετοχές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανακεφαλαιοποίηση: Πώς θα γίνει η έκδοση των CoCos. Στο 8% το επιτόκιο

Το επιτόκιο 8% και τον τρόπο λειτουργίας των μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) με τα οποία το ΤΧΣ θα καλύψει τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, επιβεβαιώνει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η οποία δημοσιεύτηκε και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, οι ομολογίες αποφέρουν τόκο με:

Eτήσιο επιτόκιο 8% από και συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών μέχρι και την 7η ετήσια επέτειο μετά την ημερομηνία έκδοσής τους, και

Στη συνέχεια, αν δεν αποπληρωθούν, το ισχύον επιτόκιο αναπροσαρμογής. "Επιτόκιο Αναπροσαρμογής" σημαίνει, αναφορικά με μία Περίοδο Αναπροσαρμογής (όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση) το άθροισμα: (α) του επταετούς επιτοκίου Mid−Swap για την εν λόγω περίοδο αναπροσαρμογής, πλέον (β) περιθωρίου ίσου με τη διαφορά μεταξύ του αρχικού επιτοκίου και του επταετούς επιτοκίου Mid−Swap κατά την Ημερομηνία Έκδοσης. Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως σε κάθε μία ημερομηνία καταβολής τόκου. Η πρώτη περίοδος αναπροσαρμογής ξεκινά την 7η επέτειο.

Οι ομολογίες μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος εάν για οποιονδήποτε λόγο το πιστωτικό ίδρυμα δεν καταβάλλει συνολικά ή μερικά τους καταβλητέους τόκους σε δύο ημερομηνίες καταβολής τόκου. Προς αποφυγή αμφιβολιών, οι δύο ημερομηνίες καταβολής τόκου δεν είναι αναγκαίο να είναι συνεχόμενες. Οι κάτοχοι των ομολογιών θα λαμβάνουν αριθμό μετοχών μετατροπής που καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την τιμή Μετατροπής (όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση) και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου.

Όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση, εάν επέλθει οποιαδήποτε στιγμή Γεγονός Ενεργοποίησης (όπως ορίζεται αναλυτικά), το πιστωτικό ίδρυμα πρέπει:

α) να μετατρέψει τις ομολογίες εκδίδοντας για κάθε κάτοχο ομολογιών Μετοχές Μετατροπής, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την Τιμή Μετατροπής και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου,

β) να φροντίσει για τη δημοσίευση Γνωστοποίησης Μετατροπής προς τους κατόχους ομολογιών, και γ) να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ενεργεί στο πλαίσιο του ΕΕΜ (ο "Επόπτης") για την επέλευση Γεγονότος Ενεργοποίησης. "Γεγονός Ενεργοποίησης" επέρχεται αν, ανά πάσα στιγμή, ο Δείκτης CET 1 του πιστωτικού ιδρύματος, υπολογισμένος σε ενοποιημένη βάση ή σε ατομική βάση, υπολείπεται του 7%.

Σημειώνεται ότι η κάθε ομολογία έχει ονομαστική αξία εκατό χιλιάδων (100.000, 00) ευρώ, εκδίδεται στο άρτιο και είναι αόριστης διάρκειας χωρίς ορισμένη ημερομηνία αποπληρωμής. Οι ομολογίες προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια του πιστωτικού ιδρύματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 27 Σεπ 2021 | 14:05

Ο Πικραμμένος για το παρασκήνιο του 2012: Είχαμε σχέδιο για κλείσιμο τραπεζών -Τα παράπονα που άκουσα από τη Μέρκελ

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, τον Μάϊο του 2012, είχε προετοιμαστεί για κλείσιμο των τραπεζών,την περίοδο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20 Σεπ 2021 | 19:19

Η Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο των συστημικών ελληνικών τραπεζών - Θετικές οι προοπτικές

Θετικές οι προοπτικές και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών - Αναλυτικά η ανακοίνωση του οίκου Moody's.

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΙΛ ΚΑΙ SMS 19 Σεπ 2021 | 13:05

Προσοχή: "Μάστιγα" οι ηλεκτρονικές απάτες με τη μέθοδο του "phishing" - Πώς αδειάζουν τον τραπεζικό σας λογαρισμό

Σπείρες κακοποιών στέλνουν ψεύτικα ηλεκτρονικά μηνύματα στα υποψήφια θύματα τους, προσποιούμενοι εκπροσώπους τραπεζών - Πως θα προστατευθείτε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 15 Οκτ 2021 | 16:15

Επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

Σε δύο δόσεις η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Έως 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

15 Οκτ 2021 | 15:39

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2021 | 12:40

Οι αλλαγές σε υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές, κινητές καντίνες - Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξης υπό τον τίτλο "Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ 15 Οκτ 2021 | 12:35

ΔΕΗ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων την προσεχή Τρίτη

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την προσεχή Τρίτη (19 Οκτωβρίου ) οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας

ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 15 Οκτ 2021 | 11:43

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των νέων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και του Apple Watch Series 7

Τα νέα iPhone 13 Pro Max και iPhone 13 Pro φέρνουν τη μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σύστημα καμερών.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 50% 15 Οκτ 2021 | 10:34

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο πωλείται από σήμερα - Το επίδομα θέρμανσης σε 500 περιοχές - Αναλυτικός πίνακας

Ιδού πόσο πωλείται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης – Τα "δάνεια θέρμανσης" και οι εκπτώσεις – Δείτε πόσο επίδομα θα πάρετε σε 500 περιοχές της χώρας

15 Οκτ 2021 | 10:08

Πότε βλέπει η Κομισιόν το τέλος της ενεργειακής κρίσης

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία επικαλείται προσδοκίες της αγοράς, οι τρέχουσες τιμές στα ενεργειακά προϊόντα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προσωρινές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ CAPITAL.GR 15 Οκτ 2021 | 09:26

Οριστικά στην ΆΚΤΩΡ έως το 2024 η Αττική Οδός - Δεν επιστρέφει στο Δημόσιο

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιστρέψει η Αττική Οδός στο δημόσιο, πριν την την λήξη της παραχώρησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2021 | 08:06

Επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι από 1 εκατ. οι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 ευρώ το ελάχιστο έως 750 ευρώ το ανώτερο.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 15 Οκτ 2021 | 07:39

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές είναι οι τιμές διάθεσης στους καταναλωτές

Κοντά στο 1,14 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης - Περιορισμένο το ενδιαφέρον των καταναλωτών.