Follow us

Αναλυτικά τα μέτρα ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος – Μέχρι το Πάσχα οι πληρωμές του 2023

Οι παραγωγοί έχουν δει τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής να έχει αυξηθεί σημαντικά

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην ανακοίνωση ευρείας δέσμης μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος προχώρησε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της έμπρακτης υποστήριξη της προς τον πρωτογενή τομέα, όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα μέτρα, που έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση των αγροτών, τόσο της πολύπαθης Θεσσαλίας όσο και των υπόλοιπων περιοχών της χώρας.

Οι παραγωγοί έχουν δει τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής να έχει αυξηθεί σημαντικά, με τις αιτίες να εντοπίζονται ως επί το πλείστον σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία του κορονοϊού αλλά και η εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία, ενώ σε αυτές τώρα έρχεται να προστεθεί και η κατάσταση που δημιουργείται στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Παρασκευή από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, ύψους 82 εκατ. ευρώ και το 2024, δίνοντας έτσι λύση σε ένα από τα πάγια αιτήματα των αγροτών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενεργειακό κόστος, που είναι ένας από τους κύριους λόγους αύξησης του συνολικού κόστους παραγωγής, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα προσφέρει 10% επιπλέον έκπτωση στο αγροτικό ρεύμα από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, μήνες όπου πραγματοποιούνται οι αγροτικές εργασίες.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πρόθεση της κυβέρνησης για μεσοπρόθεσμη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξεως τουλάχιστον του 30% για μια δεκαετία. "Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να επιδοτήσουμε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων με μπαταρία που θα διατίθενται με την μορφή διμερών, μακροχρόνιων συμβάσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας" ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε και για τους μεμονωμένους αγρότες υπογραμμίζοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσει "νέο Πρόγραμμα αποκλειστικά για Αγρότες "Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι", ύψους 30 εκ. ευρώ".

Σημαντική τομή είναι και το πρόγραμμα "Απόλλων", το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα. Μέσα από διαγωνισμούς θα επιλεχθούν ώριμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα οποία θα ξεκινήσουν να "ηλεκτρίζονται" εντός διετίας. Η προμηθευόμενη ενέργεια από τα έργα αυτά, θα προορίζεται για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας, των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, των ΔΕΥΑ, αλλά και των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Από το πρόγραμμα "Απόλλων, δηλαδή, οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα έχουν σημαντική, και μόνιμη, ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος που εμποδίζει την εκπλήρωση της καίριας αποστολής τους και ανακόπτει την αναπτυξιακή τους δυναμική

Επιπλέον, θα ρυθμιστούν χρέη των τοπικών και γενικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ ύψους 87 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Θεσσαλίας, το κράτος θα αναλάβει το 75% αυτών των οφειλών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την αύξηση έως το ύψος των 10.000 ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες, η οποία ανέρχονταν σε 5.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό, προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για τη νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica έθεσε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και των αποζημιώσεων.

Στάθηκε στα μέτρα "θωράκισης" των αγροτικών προϊόντων μέσω ελέγχων αλλά και στις ενέργειες που γίνονται ώστε να αναπτυχθεί το εισόδημα των παραγωγών, όπως π.χ. μέσω των αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια.

ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ - ΕΑΕ 2023

Ένα από τα κύρια αιτήματα όσων αυτό το διάστημα βρίσκονται στους δρόμους είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Τόσο κατά την προκαταβολή των ενισχύσεων τον Οκτώβριο όσο και στην εξόφλησή τους τον περασμένο Δεκέμβριο, έγιναν λάθη και παραλείψεις, πιστώνοντας σε πολλές περιπτώσεις, λάθος ποσά σε λογαριασμούς αγροτών. Αυτή ήταν και η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" και αποπέμφθηκε η πρώην πλέον διοίκησης του Οργανισμού.

Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μέχρι τα μέσα Φλεβάρη θα ανοίξει εκ νέου η Ενιαία Αίτηση Ενισχύσεων του 2023 για διορθώσεις τόσο στα Οικολογικά Σχήματα (Eco Schemes) αλλά και γενικώς, ενώ πριν το Πάσχα αναμένεται πληρωμή των αδιάθετων κονδυλίων ύψους 88 εκατ. ευρώ μαζί με τα 425 εκατ. ευρώ για τα Οικολογικά Σχήματα.

Εντός Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 245 εκατ. ευρώ που αφορούν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024.

Σε ό,τι αφορά τα 16.000 δεσμευμένα ΑΦΜ παραγωγών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ξεκινήσει ήδη τον αποχαρακτηρισμό τους, με βάση την αιτία δέσμευση τους, μέσω διοικητικών ελέγχων και όπου απαιτείται προγραμματίζεται άμεσα επιτόπιος έλεγχος (για τα έτη 2020 - 2023).

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι καταβολές των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, οι οποίες μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2020-2023) ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ, με τα μισά να καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

Πλέον, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. του Οργανισμού, η καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές του έτους 2023 θα ξεκινήσει, δυο μήνες νωρίτερα από την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα την 20η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται εδώ ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού.

Αγροτικό 112 - Μέτρο 5.2 - Αγρανάπαυση

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου συστήματος προειδοποίησης των αγροτών για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Ενός αντίστοιχου "112" για τους γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο της πρόληψης, που άμεσα θα φέρει στη διαβούλευση το υπουργείο και θα δίνει τη δυνατότητα σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να προβούν σε ενέργειες προστασίας της περιουσίας τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Η προειδοποίηση θα δίδεται με την αποστολή SMS 72 ώρες πριν την έλευση του καιρικού φαινομένου και θα συνοδεύεται με αντίστοιχες οδηγίες αντιμετώπισής του, ανάλογα με το είδος του.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αυγενάκης, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για το Μέτρο 5.2, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτού οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν το απολεσθέν ζωικό τους κεφάλαιο αλλά και τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις εντελώς δωρεά.

Οι αλιείς του Παγασητικού θα λάβουν ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ύψους 1.489.000 ευρώ, οι οποίες θα είναι και ακατάσχετες. Οι έλεγχοι των 480 αιτήσεων έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Αλιείας και τα ποσά αναμένονται να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τέλος Φεβρουαρίου.

Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι πληρωμές σε αγρότες που δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΛΓΑ. Συγκεκριμένα, 227 δικαιούχοι φυτικής παραγωγής έλαβαν αποζημίωση, 4.193.007 ευρώ, οι 56 δικαιούχοι της ζωικής παραγωγής 6.679.836 ευρώ ενώ 3.038 μελισσοκόμοι αποζημιώθηκαν με 4.892.715 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνεται η δυνατότητα σε 127.232 αγρότες να καλλιεργούν εκτάσεις 1.480.972 στρεμμάτων που εκ του κανονισμού της ΚΑΠ έπρεπε να μείνουν ακαλλιέργητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν διπλό όφελος μιας και θα μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα που θα καλλιεργήσουν στις συγκεκριμένες εκτάσεις, χωρίς να εξαιρεθούν της προβλεπόμενης ενίσχυσης. Επιπρόσθετα απαλλάσσονται από οποιονδήποτε έλεγχο - πρόστιμο.

Αγροτικά επιμελητήρια - Έλεγχοι σε σημεία πώλησης και πύλες εισόδου

Η σύσταση των αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια της χώρας αποτελεί ένα προσωπικό "στοίχημα" του κ. Αυγενάκη μιας και ήταν από τις πρώτες εξαγγελίες που έκανε από όταν ανέλαβε τη θέση του υπουργού.

Στόχος είναι η τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και η προσφοράς μεγαλύτερης στήριξης στους αγρότες σε θέματα που τους απασχολούν.

Επιπλέον ανοίγει την "πόρτα" της επιχειρηματικότητας για τους συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, μεμονωμένους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Μεγάλη είναι η βαρύτητα που έχει δοθεί το προηγούμενο διάστημα σε ελέγχους στα σημεία πώλησης αλλά και στις πύλες εισόδου της της χώρας, από τα μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των κατά τόπους κτηνιατρικών υπηρεσιών των ΔΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησαν οι έλεγχοι, έχουν ληφθεί δείγματα από σημεία λιανικής πώλησης στην Αττική, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα.

Στόχος σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ είναι η προστασία των κτηνοτρόφων παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και των έντιμων γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων, καθώς και η τιμή στο γάλα και των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά τα ΠΟΠ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Αθήνα τρώει πια μπριζόλες ψαριών: Ποιοι, πού και τι σερβίρουν

Η νέα εποχή της θαλασσινής γαστρονομίας περιλαμβάνει 'μπριζόλες' τόνου, 'κότσια' ξιφία και αλλαντικά από σφυρίδα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 22 Ιαν 2026 | 23:29

Σέρρες: Αποχωρούν την Παρασκευή τα τρακτέρ από το μπλόκο των Κερδυλίων

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου αποφάσισαν πριν από λίγο να αποχωρήσουν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Παρασκευής

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 08:26

Σάλος στη Βουλή: Μέτρα... χούντας για τους αγρότες ζήτησε ο πρώην "Σπαρτιάτης" βουλευτής Βαλτογιάννης

"Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών", είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Ιαν 2026 | 18:53

Ανεστίδης: "Ζω με δανεικά - Να δούμε πόσες συγγνώμες θα μου ζητήσουν, όταν αθωωθώ"

"Εγώ δεν έχω ακόμα πρόσβαση στους λογαριασμούς μου. Είμαι σαν το κουλούρι του Βαρδαρίου που πουλάνε, δηλαδή μηδέν" λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής

ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2026 | 18:02

Τσιάρας για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα: "Σας θέλουμε συμμάχους - Αποφασίστε αν θέλετε"

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγούς και εξήγγειλε νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής"

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΣΤΟ Α.Τ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 21 Ιαν 2026 | 13:26

Αγρότες Μαλγάρων: Παρέλαβαν τη δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών - "Tι άλλο θα επιδιώξουν εναντίον μας;"

Τι δήλωσαν οι δύο αγρότες Ανεστίδης και Ρούζιος που έλαβαν προθεσμία - Η διαδικασία θα συνεχιστεί σε 10 ημέρες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 21 Ιαν 2026 | 07:51

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας - Τι αποφάσισαν οι αγρότες

Οι επιτροπές των μπλόκων επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά με διαφορετικές μορφές.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 20 Ιαν 2026 | 22:39

Αγροτικά μπλόκα: Αποσύρονται από Ε-65 και Νίκαια τα τρακτέρ των "σκληρών" - Σκέψη για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας ξεκαθάρισε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλη μορφή αγώνα

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ 20 Ιαν 2026 | 12:13

Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους αγροτών - Στο επίκεντρο τα 80.000 μπλοκαρισμένα ΑΦΜ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντάνται με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Εύβοιας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Ιαν 2026 | 12:00

Μαρινάκης για αγροτικά μπλόκα: Ανεχτήκαμε φασίζουσα συμπεριφορά για να εκτονωθεί η κατάσταση

"Πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο τα τρακτέρ των αγροτών να κλείσουν ξανά τους δρόμους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 20 Ιαν 2026 | 09:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο μικροσκόπιο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων που φέρεται να έλαβε 60.000 ευρώ

Γνωστός συνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, με συχνή τηλεοπτική παρουσία, βρίσκεται ανάμεσα στους 12 αγρότες, που ελέγχονται για χορήγηση παράνομων επιδοτήσεων.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΟΖΑΡΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 19 Ιαν 2026 | 18:32

"Πρώτη μούρη" ο Ανεστίδης έξω από το Μαξίμου παρότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ανεστίδης, είναι persona non grata στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ύβρεις που εκτόξευσε μπροστά στις κάμερες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 19 Ιαν 2026 | 15:35

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες δεσμεύσεις λογαριασμών 12 αγροτών για παράνομες επιδοτήσεις - O αγροτοσυνδικαλιστής στα Μάλγαρα

Μεταξύ των αγροτών που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους και ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα Κωνσταντίνος Ρούζιος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

19 Ιαν 2026 | 07:17

Η ήττα των σκληρών των μπλόκων

Αυτή τη φορά δεν πήγε καλά. Ίσως θα έπρεπε να το φανταστούν όμως οι αγροτοσυνδικαλιστές.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ 19 Ιαν 2026 | 06:16

Ωρα μηδέν για το αγροτικό: Σήμερα η συνάντηση των "σκληρών" με τον Μητσοτάκη - Ο Ανεστίδης επιμένει να πάει

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ό,τι ήταν να δοθεί δόθηκε και πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 19:36

Αμετανόητος ο Κώστας Ανεστίδης: "Εχω πει και χειρότερα, θα κάνω μηνύσεις" - Κόπηκε από το μπλόκο Μαλγάρων

Ο Κώστας Ανεστίδης προανήγγειλε ότι θα κινηθεί δικαστικά "κατά παντός υπευθύνου" - "Ήξεραν ότι θα έλεγα αλήθειες και ήθελαν να με εξοντώσουν"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Ιαν 2026 | 12:06

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί νόμιμη βία, αλλά δεν δικαιολογείται συνέχιση των μπλόκων

"Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, είναι και η οικονομική ζημιά στη χώρα", δήλωσε για τα αγροτικά μπλόκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΜΠΛΟΚΑ 16 Ιαν 2026 | 09:31

Παραμένουν τα τρακτέρ σε κόμβους της Λάρισας και της Πάτρας - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Οι αγρότες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ο αγρότες άνοιξαν την Αθηνών - Λαμίας, αλλά παραμένουν στα μπλόκα - Προετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ποιους δρόμους έχουν ανοίξει οι αγρότες, που διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ" ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 15 Ιαν 2026 | 17:53

Ανεστίδης: Παρέλαβε τη διάταξη του εισαγγελέα για δέσμευση της περιουσίας του - Στο μπλόκο των Μαλγάρων

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης ενημερώθηκε και επίσημα για τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

"ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ" 15 Ιαν 2026 | 10:49

"Μόνο προδότες δεν αισθανόμαστε", λέει ο αγρότης που του βανδάλισαν το τρακτέρ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Εμείς πλέον έχουμε φύγει από τα μπλόκα, άλλωστε μετά και από αυτόν τον βανδαλισμό που μας κάνανε, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε εκεί", λέει ο αγρότης.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 15 Ιαν 2026 | 09:45

Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε65, αλλά με ανοιχτό τον δρόμο

Οι αγρότες βάζουν τα τρακτέρ στην άκρη του οδοστρώματος περιμένοντας την ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 15:44

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Χατζηδάκη και Τσιάρα - "Θα μεταφέρουμε στα μπλόκα όσα μας είπαν"

"Ο αγροτικός κόσμος θα κρίνει αν το ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης", είπε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος από το μπλόκο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 14:46

Μπλόκο Νίκαιας: "Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στα τρακτέρ με δικά μας έξοδα - Εσκεμμένη ενέργεια ο βανδαλισμός"

"Είναι μια εσκεμμένη ενέργεια για να διαλυθεί το μπλόκο. Ζητήσαμε το υλικό από τις κάμερες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του μπλόκου της Νίκαιας.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2026 | 14:27

Τσιάρας: Οι βανδαλισμοί σε τρακτέρ δεν αρμόζουν στη δημοκρατία – Προσχηματικές οι δικαιολογίες για άρνηση του διαλόγου

Ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι "όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση εδώ και ένα χρόνο και είναι συνεπείς, θα πέσουν και αυτοί στα 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ (ΠΕΜ) 14 Ιαν 2026 | 14:07

Διόδια Μαλγάρων: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα - Aνοιχτά τα τελωνεία - Η εικόνα των μπλόκων

Σε αποκλεισμό παραμένει από χθες το μεσημέρι ο κόμβος της Τρίγλιας, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΜΕΛΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 14 Ιαν 2026 | 13:00

Νίκος Παρλάντζας: Ο "λύκος" από το ριάλιτι "Φάρμα" στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

Ο Ν. Παρλάντζας μετείχε στη συνάντηση ως εκπρόσωπος κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε λόγω ευλογιάς.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 12:22

Μαρινάκης: Ντροπή να τραμπουκίζονται αγρότες επειδή συνάντησαν τον πρωθυπουργό

Ως "ντροπή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσα συνέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας με τα τρακτέρ αγροτών που συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΛΟΚΟ 14 Ιαν 2026 | 10:25

Νίκαια: Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Προδότης" [βίντεο]

Οι δράστες έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη "προδότης" ενώ έσκασαν και τα λάστιχα των τρακτέρ.

ΑΓΡΟΤΕΣ 14 Ιαν 2026 | 09:36

Καβγάς Καιρίδη - Ανεστίδη για τα μπλόκα: "Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ στα Μάλγαρα" - "Καλά σας κάναμε" [βίντεο]

"Εμάς καλά κάνατε; Τον ελληνικό λαό τον τιμωρείτε;", ρώτησε ο κ. Καιρίδης τον αγροτοσυνδικαλιστή από τα Μάλγαρα Κώστα Ανεστίδη.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 08:21

Νέα συνάντηση της κυβέρνησης με αγρότες σήμερα -Κάθοδο στην Αθήνα προτείνουν οι σκληροί του μπλόκου της Νίκαιας

Η πρόταση από τη Νίκαια είναι να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και να επιχειρήσουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 21:19
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13 Ιαν 2026 | 20:55

Αγρότες: "Κάθοδο" με τρακτέρ στην Αθήνα πρότεινε το μπλόκο της Νίκαιας - Ξανά στο... τραπέζι το σενάριο

Η πρόταση έπεσε ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/1 στον Παλαμά Καρδίτσας

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΣΤΟ OPEN 13 Ιαν 2026 | 19:17

Αγριος καβγάς Μαρκόπουλου με αγρότη: "Εχετε καταλάβει ότι μιλάτε με βουλευτή;" - "Δεν είστε ο πάπας της Ρώμης"

"Τα ρουφιανάκια σας, αρκετά σας ανεχτήκαμε..." - Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μαρκόπουλου και του αντιπροέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 15:52

Αγροτικά μπλόκα: Κλειστό το ρεύμα εξόδου στα Μάλγαρα - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα...

Οι παραγωγοί ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή δύο αντιπροσωπειών μία αγροτών και μία με κτηνοτρόφους αλιείς και μελισσοκόμους

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 13:46

Αυτοί είναι 25 αγρότες που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη σε λίγη ώρα - Συνέλευση στο "Τιτάνια" πριν το Μαξίμου

Οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων και των οργανώσεων θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα στις 15:00

ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ 13 Ιαν 2026 | 12:42

Πανελλαδική σύσκεψη 60 μπλόκων την Τετάρτη στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεν απορρίπτουν τον διάλογο, αλλά ζητούν να γίνει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13 Ιαν 2026 | 09:37

Ξανά στους δρόμους του Παρισιού τα τρακτέρ - Διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας Mercosur

Το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας, οργανώνει τη σημερινή διαδήλωση.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΙΣ 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2026 | 06:35
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 12 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: "Όχι" από το μπλόκο της Σιάτιστας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Κλείνουν την Εγνατία την Τρίτη

Την απόφαση να κλείσει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα αύριο για τα φορτηγά επ αόριστον, έλαβαν οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 12 Ιαν 2026 | 18:46

Αγρότες: "Οχι" στη συνάντηση με Μητσοτάκη από τα μπλόκα - Καταγγέλλουν "εμπαιγμό" από την κυβέρνηση

Δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη τα μπλόκα της Νίκαιας και του Ε-65 - "Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο, μας εμπαίζει"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 12:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιπλέον μάρτυρες ζητά η αντιπολίτευση – Διαφωνεί η ΝΔ

"Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα" δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η "πλειοψηφία δεν έχει αποκλείσει κανέναν κρίσιμο μάρτυρα"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Ιαν 2026 | 11:56

Ο γαλάζιος βουλευτής Σιμόπουλος δεν θεωρεί "αυτομάτως δίκαια" τα αιτήματα των αγροτών και εξηγεί γιατί

"Έρχεται με τη ρομφαία της κάθαρσης για να πάρει από παντού με λαϊκίστικο τρόπο ψήφους", σημείωσε χαρακτηριστικά για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΕΜΠΛΟΚΗ 12 Ιαν 2026 | 11:45

Να μην προσέλθουν στον διάλογο με τον Μητσοτάκη απειλούν οι αγρότες- Η θα μας δει όλους ή δεν κατεβαίνουμε

Δυσαρέσκεια προκάλεσε η σύνθεση των επιτροπών των αγροτών- Η κυβέρνηση θέλει ολιγομελή σχήματα και όχι τα 25 μέλη που είχε προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 16:39

Αγρότες: "Ναι" στον διάλογο - "Όχι" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα - Δύο επιτροπές με 35 άτομα για τη συνάντηση της Τρίτης

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 10:22

Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Τι σημαίνει για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Η νέα αγορά 270 εκατ. καταναλωτών

Η συμφωνία έρχεται έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 15:24

Mercosur: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για τη συμφωνία έπειτα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων - Ο ρόλος της Μελόνι

Τη συμφωνία με τις χώρες της Mercosur ενέκριναν κατά πλειοψηφία τα κράτη μέλη της ΕΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.