Follow us

"Ανάσα" για Σάμο και Βόρεια Εύβοια τα Voucher - "Η καμπάνια Greek4ForYou θα συνεχιστεί και το 2023"

Η καμπάνια "Greek4ForYou" αφορά τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πολύ σημαντική ώθηση στην εφετινή τουριστική κίνηση της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας έδωσαν τα Voucher των 300 ευρώ και 150 ευρώ αντίστοιχα που διατέθηκαν μέχρι τώρα, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι πρόεδροι των τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων. Ειδικά τον μήνα Ιούλιο, η παραπάνω διαπίστωση ήταν πολύ φανερή τόσο στην Σάμο όσο και την Βόρεια Εύβοια γεγονός που χάρισε πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλο τον τουριστικό κόσμο των δυο προορισμών, όπως τονίστηκε.

Την τρέχουσα περίοδο και οι δυο αυτές περιοχές βιώνουν έναν εξαιρετικό Αύγουστο από πλευράς πληρότητας στα προσφερόμενα δωμάτια, ενώ δεν αποκλείουν οι φορείς και μια επιμήκυνση της τουριστικής σeζόν πέραν του Οκτωβρίου. Η παραπάνω διαπίστωση έρχεται να ενισχυθεί από την πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, που επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν εκ νέου 7.000-8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για να τις χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Διαβάστε Επίσης

Σοφία Ζαχαράκη: Η καμπάνια "Greek4ForYou" θα συνεχιστεί και το 2023

Μια από τις βασικές προτεραιότητές μας αυτό το δύσκολο από πολλές απόψεις έτος ήταν η στήριξη των πολιτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων ειδικά στις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές και άλλα αίτια, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και συνεχίζει: " Κι αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη με πολλούς τρόπους. Στο υπουργείο Τουρισμού προτεραιοποιήσαμε με ειδική νομοθετική διάταξη τις πληρωμές των ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων πληγεισών περιοχών για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Συγχρόνως στην καμπάνια μας για την τουριστική περίοδο 2022 δώσαμε ειδική έμφαση στις ξεχωριστές εμπειρίες όπως ο τουρισμός ευεξίας που προσφέρεται στην Βόρεια Εύβοια ενώ έχουμε εντάξει την προβολή του τουρισμού ευεξίας αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού όπως τον οινοτουρισμό, τον αλιευτικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό και άλλες μορφές στο στρατηγικό σχεδιασμό μας με στόχευση σε χώρες-στόχους μέσω εκθέσεων και δράσεων προβολής και επικοινωνίας και για το επόμενο έτος".

Η καμπάνια "Greek4ForYou" , η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023.

Σάμος

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα του υπουργείου στο μέτωπο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού τονίζει τα εξής:

"Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουμε τη ειδικότητα του Στελέχους Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας αποκλειστικά με πιλοτική εφαρμογή της στην Αιδηψό της για το 2022. Η επιτυχημένη τουριστική καμπάνια "Greek4ForYou" , η οποία και αφορούσε τα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Κως) θα συνεχιστεί και το 2022 και 2023 με ένα ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής στο εξωτερικό αλλά και την ελληνική αγορά με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα στοχευμένα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τα passes αλλά και τις συντονισμένες δράσεις με δήμους και περιφέρειες θέλουμε να γίνουν μια σταθερή βάση για την ανάκαμψη και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών στη χώρα μας".

Σε ό,τι αφορά τη Σάμο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Γιάννης Φτερογιάννης επεσήμανε ότι το κουπόνι των 300 ευρώ βοήθησε πάρα πολύ τους Έλληνες που θέλησαν να επισκεφτούν τη Σάμο, αφού περιόρισε τα κόστη μεταφοράς στο ελάχιστο. Ο Αύγουστος για τη Σάμο τρέχει με πληρότητες πάνω από 90% και η ανεύρεση δωματίου είναι πολύ δύσκολη για εκείνον που θα θελήσει να κλείσει διακοπές της τελευταίας στιγμής, αναφέρει ο κ. Φτερογιάννης. Με τα προσφερόμενο δωμάτια ξεπερνούν τα 2.000, η εύρεση δωματίου είναι ένα δύσκολο στοίχημα. Στην Σάμο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου υπάρχουν προγραμματισμένα τσάρτερ γεγονός που κάνει τον κ. Φτερογιάννη να αισιοδοξεί για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέχρι τον Νοέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αισιοδοξία του για την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής κίνησης στην Βόρεια Εύβοια και εστιάζει στο θετικό αντίκτυπο που είχαν τα κουπόνια των 150 ευρώ στην επισκεψιμότητα της περιοχής. Όπως εξηγεί αυτά έδωσαν την δυνατότητα σε οικογένειες να επισκεφτούν την Βόρεια Εύβοια τα σαββατοκύριακα του Ιουλίου, κάτι που ήταν που ήταν πολύ εμφανές στην περιοχή. Στο μεταξύ ο κ. Ρουμελιώτης αναμένει ένα νέο κύμα επισκεπτών τον Σεπτέμβριο μετά και την ανακοίνωση για τα νέα 7.000 κουπόνια των 150 ευρώ που θα διατεθούν στα τέλη Αυγούστου, όπως αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο Αύγουστος για την Αιδηψό τρέχει με πληρότητες που αγγίζουν το 100%, γεγονός που ικανοποιεί τον τουριστικό κόσμο της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη. Να σημειωθεί ότι οι φορείς του τουρισμού της περιοχής τρέχουν δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 19, θα λάβει χώρα ένα χορευτικό Φεστιβάλ Χορού, με χορευτές από τη Ρουμανία, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και των Ελλήνων της Ρουμανίας. Μάλιστα αναμένεται ένα γκρουπ 300 ατόμων που θα έλθει στην Αιδηψό για το φεστιβάλ χορού, όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης.

Σάμος

Η Σάμος διαθέτει πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα

Η Σάμος σήμερα διαθέτει ένα πολύ πλούσιο πλέγμα τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών προς τους ξένους επισκέπτες, οι οποίες συντελούν σε μια διαφορετικής μορφής οικονομική ανάπτυξη. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές της, τις όμορφες παραλίες της και την πλούσια βλάστηση των βουνών της ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αρχαιολογικούς χώρους στο Ηραίον και στο Ευπαλίνειο όρυγμα, στα μουσεία της στο αρχαιολογικό και Βυζαντινό στη Σάμο, τη Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Αρχείο, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο με τα εντυπωσιακά ευρήματα στους Μυτιληνούς. Κι ακόμα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα μοναστήρια με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες, τη Μεγάλη Παναγία, την Παναγία τη Βροντιανή, την Αγ. Ζώνη, τη Ζωοδόχο Πηγή.

Επίσης τα βιομηχανικά κτίρια, βυρσοδεψεία στο Καρλόβασι, καπνεργοστάσια στην πόλη της Σάμου, οιναποθήκες στον Αγ. Κωνσταντίνο και άλλα πολλά που θυμίζουν τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή της Σάμου από τις παλαιότερες εποχές. Εξάλλου κάθε χωριό με την εκκλησία, το σχολείο, την διάταξη των σπιτιών γύρω από την πλατεία, τους κήπους, τα αμπέλια και τους μικρούς ελαιώνες, καθώς και τα εξωκλήσια που είναι διάσπαρτα στις πιο όμορφες τοποθεσίες αποτελούν μια πολύ γοητευτική εικόνα και πόλο έλξης για κάθε ξένο επισκέπτη. (Πηγή Δήμος Σάμου)

Η Bόρεια Εύβοια διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μέρισμα της τουριστικής κίνησης

Όπως έχει τονίσει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς, φέτος η Bόρεια Εύβοια διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μέρισμα της τουριστικής κίνησης. Την ίδια στιγμή που η περιοχή αναγεννιέται και πρασινίζει αφήνοντας πίσω την εικόνα της καταστροφής, διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τον Έλληνα επισκέπτη.

Αυτή την περίοδο ο κύριος όγκος ξένων επισκεπτών προέρχεται από την Ρουμανία, ενώ πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας οι αγορές των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας έδιναν κάθε χρόνο δυναμικό "παρών" στην περιοχή, εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού. Στο μεταξύ η στόχευση των φορέων του τουρισμού περιλαμβάνει και την ανάπτυξη σχέσεων με την Πολωνία και το Ισραήλ, όπως είπε ο κ. Κοντζιάς.

Η ανοιχτή πρόσκληση για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν περιορίζεται στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα, καθώς ήδη έχουν χαραχτεί δεκάδες μονοπάτια για τους λάτρεις των περιηγήσεων, ενώ ένα πιστοποιημένο οινοποιείο και ένα τυροκομείο περιμένουν τους επισκέπτες για ιδιαίτερες ξεναγήσεις στα μυστικά του κρασιού και του γάλακτος.

Να τονιστεί ότι η Βόρεια Εύβοια φιλοξενεί πολλά και σημαντικά μοναστήρια. Ιδιαίτερη επισκεψιμότητα εμφανίζουν ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Ρώσου αλλά και η Μονή του Οσίου Δαυίδ όπου δέχονται επισκέψεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο μεταξύ ανοιχτές προς τον κόσμο είναι η Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η Παναγία Ντινιούς, η Μονή Αγίου Γεωργίου και η Μονή Γαλατάκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 26 Σεπ 2022 | 11:37

North Evia - Samos Pass: Aνοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται, και πάλι, από σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα North Evia-Samos Pass.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 26 Σεπ 2022 | 09:14

Στοχοποιούν Λέσβο και Σάμο τα τουρκικά ΜΜΕ - "Οι Έλληνες μεταφέρουν τεθωρακισμένα"

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο - Για "αυτοάμυνα" κάνει λόγο ο Ερντογάν.

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ 25 Σεπ 2022 | 12:09

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία: Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μετέφερε τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο [εικόνες]

Άλλη μία προσπάθεια της Τουρκίας να κατηγορήσει την Ελλάδα για στρατιωτικοποίηση των νησιών.

ΣΤΙΣ 12:00 25 Σεπ 2022 | 08:30

Ξεκινά τη Δευτέρα η 4η φάση του North Evia-Samos Pass: Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα voucher

Πρόκειται για άυλες ψηφιακές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών σε Εύβοια και Σάμο.

ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤEΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 23 Σεπ 2022 | 12:30

Σοκ στην Εύβοια: 69χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του

O 69χρονος εντοπίστηκε νεκρός προχθές το απόγευμα μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του στην Εύβοια.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ 23 Σεπ 2022 | 11:12

Ξεκινά τη Δευτέρα η 4η φάση του North Evia - Samos Pass

Kαι η τέταρτη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα έως και 31-10-2022

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 16 Σεπ 2022 | 17:52

Εύβοια: Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους από ηλεκτροπληξία - Γιατί μπορεί να είχε σωθεί αν φορούσε παπούτσια

Ειδικοί εξηγούν γιατί το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι στην Εύβοια θα μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή όταν έβαλε τα χέρια του στην πρίζα.

ΜΕΣΩ ΑΥΛΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΑ 150 ΕΥΡΩ 16 Σεπ 2022 | 09:48

"Τουρισμός για Όλους": Σήμερα η κλήρωση για τα 200.000 vouchers των 150 ευρώ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμό, θα διατεθούν 200.000 vouchers ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση και τον χειμώνα.

ΣΕ ΣΟΚ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 15 Σεπ 2022 | 19:20

Θρήνος στην Εύβοια: "Έβαλε τα δάχτυλά του σε αντικουνουπικό πρίζας" - Έτσι πέθανε από ηλεκτροπληξία το μωρό ενός έτους

Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού που δεν πρόλαβε να το τραβήξει πριν πάθει ηλεκτροπληξία.

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟ 15 Σεπ 2022 | 14:24

Θρήνος στην Εύβοια: Μωρό 12 μηνών βρέθηκε νεκρό από ηλεκτροπληξία

Ένα μωράκι μόλις 12 μηνών βρέθηκε νεκρό στην Εύβοια με τα στοιχεία να δείχνουν θάνατο από ηλεκτροπληξία.

ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΑ MAMMA MIA 13 Σεπ 2022 | 16:36

Υπέρτατη χλιδή στη Σάμο: Γάμος - υπερπαραγωγή Ισραηλινών κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ [Βιντεο]

Ο γάμος-υπεπαραγωγή ενός ζευγαριού Ισραηλινών υπολογίζεται ότι κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 13 Σεπ 2022 | 15:58

Τρακτέρ "έλιωσε" αυτοκίνητο στην Κάρυστο - Τραυματίστηκε σοβαρά 47χρονος πατέρας και ο 14χρονος γιος του [Εικόνες}

Ένα σοβαρό τροχαίο μεταξύ ενός αυτοκινήτου κι ενός τρακτέρ έλαβε χώρα στην Κάρυστο. Τραυματίστηκαν πατέρας και γιος που επέβαιναν στο ΙΧ.

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ 12 Σεπ 2022 | 13:00

Τραγωδία στην Εύβοια:45χρονος οδηγός μηχανής προσέκρουσε στα βράχια

Η μηχανή εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να βγεί εκτός οδοστρώματος, να προσκρούσει σε βράχια και να βρεί ακαριαίο θάνατο.