X

Ανδρέας Νεφελούδης: Aν ίσχυε σήμερα η εθνική σύνταξη θα ήταν 384 ευρώ

Αν δεν δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται συντάξεις. Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου τραπεζικών συναλλαγών.

Γράφει: TheToc team

Αν δεν δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται οι συντάξεις, προειδοποίησε ο Ανδρέας Νεφελούδης. Μιλώντας στο Mega, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικό είπε ο ίδιος και εξήγησε ότι αν ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ διευκρινίζοντας ότι το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχειας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.


Το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» συμπλήρωσε ο κ. Νεφελούδης. Υποστήριξε δεν θα πειραχθούν οι κύριες συντάξεις και δεν θα συγχωνευθούν κύριες-επικουρικές.