Follow us

Ανοίγει τις πόρτες του το νέο boutique ξενοδοχείο "ON Residence" και το ιστορικό εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα" [εικόνες]

Το νέο boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της "Grivalia Hospitality" και της "TOR Hotel Group".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ON+Residence

Στις 29 Απριλίου πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη το "ON Residence", το νέο boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της "Grivalia Hospitality" και της "TOR Hotel Group", και μαζί του θα επιστρέψει στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης -μετά από 28 χρόνια απουσίας- και το ιστορικό εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα".

Με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου, το ON Residence, που στόχο έχει -σύμφωνα με τους δημιουργούς του- να επαναπροσδιορίσει τις προδιαγραφές πολυτελούς φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αποτελείται από επτά ορόφους και 60 δωμάτια. Στο ακίνητο δημιουργήθηκαν επίσης δύο υπόγεια, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων κατά το στάδιο της κατασκευής τους, λόγω της άμεσης γειτνίασης του ακινήτου με τη θάλασσα.

Ανοίγει τις πόρτες του το νέο boutique ξενοδοχείο "ON Residence" και το ιστορικό εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα" [εικόνες]

Για την ανακατασκευή του ιστορικού μερικώς διατηρητέου κτιρίου χρειάστηκαν πέντε χρόνια (2017-2022) και υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια. Κατά τη διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Ένα όνειρο με ιστορία, που δεν αγοράστηκε έτοιμο, αλλά δημιουργήθηκε από την αρχή

"Η επένδυση στο ON Residence είναι για εμάς τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες που έχουμε πραγματοποιήσει, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης. Το προϊόν που οραματιζόμαστε δεν υπάρχει για να το αγοράσουμε, πρέπει να το δημιουργήσουμε, και αυτό συνεπάγεται την ανάληψη πολλών ρίσκων, όταν πρόκειται για την αποκατάσταση τέτοιου κτιρίου" επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της επένδυσης ο ιδρυτής της "Grivalia Hospitality", Γεώργιος Χρυσικός, πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.

Εξήγησε ότι έργα όπως αυτό, που γίνονται σε διατηρητέα κτήρια, απαιτούν περισσότερες αδειοδοτήσεις και μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και, εξαιτίας αυτού, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής. Επιπλέον, οι επενδυτές είχαν να αντιμετωπίσουν τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία, το υψηλότερο κόστος κατασκευής λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δομικών υλικών. "Είμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι οραματιζόμασταν" τόνισε.

Για τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, CEO της "Tor Hotel Group", η οποία απασχολεί 400 εργαζόμενους, έχει στο δυναμικό της πέντε ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και σύντομα κλείνει έναν αιώνα ζωής, "η λειτουργία του ξενοδοχείου συνιστά πολύ ιστορική στιγμή", γιατί το 1925 ο συνονόματος παππούς του είχε δημιουργήσει λίγα μέτρα μακρύτερα το "Mediterranée", το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο (μετά τη "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα) της Ελλάδας, το οποίο είχε καταστραφεί στον μεγάλο σεισμό του 1978. Έκτοτε, το όνειρο του Κωνσταντίνου Τορνιβούκα ήταν, όπως είπε, η επιχειρηματική επιστροφή της οικογένειας στην παραλία της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Με γεμάτα δωμάτια θα ανοίξει το ξενοδοχείο

"Δεν κάναμε εκπτώσεις πουθενά" είπε ο κ.Τορνιβούκας αναφερόμενος στην επένδυση, για την οποία εκτίμησε ότι, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, μπορεί να αποσβεστεί σε μια δεκαετία, και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης έχει τεράστια δυναμική στον τομέα του τουρισμού και όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σύγχρονο προορισμό για ταξιδιώτες υψηλών απαιτήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει και μια ενιαία, οργανωμένη συστηματική και αποδοτική προβολή της, κάτι που -όπως εκτίμησε- σήμερα δεν συμβαίνει, αφού οι σχετικές ενέργειες είναι αποσπασματικές.

Το "ON Residence", εκτιμά ο κ.Τορνιβούκας, θα αναβαθμίσει από μόνο του το τουριστικό προϊόν της πόλης και έχει ήδη γίνει "ορατό" στους ταξιδιώτες, αφού "οι κρατήσεις πηγαίνουν πολύ καλά" και "το ξενοδοχείο, όταν ανοίξει, θα είναι γεμάτο". Οι τιμές θα είναι, κατά τον κ.Τορνιβούκα, ελαφρώς υψηλότερες του ανταγωνισμού, λόγω της ιδιαιτερότητας του προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Όσον αφορά το εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα", ο κ. Τορνιβούκας επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει στέκι για τους ντόπιους, οπότε θα έχει προσιτές τιμές, αλλά και πόλος έλξης για του ξένους επισκέπτες, που θα το θεωρούν ως ένα από τα δέκα σημεία, που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στη Θεσσαλονίκη. "Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα" δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία" είπε χαρακτηριστικά.

ON+Residence

18.200 ώρες για τη συντήρηση και αναπαραγωγή των διακοσμητικών στοιχείων

Ως ένα πολύ σύνθετο τεχνικά έργο χαρακτήρισε την αποκατάσταση και διαμόρφωση του ακινήτου ο αρχιτέκτονας Νίκος Φλετορίδης, που ανέλαβε την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης, υπενθυμίζοντας ότι το διατηρητέο έπρεπε να ενισχυθεί στατικά, να επεκταθεί κατά πέντε ορόφους και να αποκτήσει δύο υπόγεια πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο. Ο συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Γεώργιος Παυλόπουλος παρουσίασε από την πλευρά του την πολύπλοκη διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης των διακοσμητικών στοιχείων του κτηρίου, από τον περίτεχνο γύψινο διάκοσμο και τις τοιχοποιίες μέχρι τα πλακάκια στα πατώματα και την ξύλινη κουπαστή στην κεντρική σκάλα.

"Όλα έγιναν με το "νυστέρι"" είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου να εξηγήσει πόσο λεπτομερής εργασία στο χέρι απαιτήθηκε, ενώ όσον αφορά τον χρωματισμό της πρόσοψης του κτηρίου ανέφερε ότι αυτός επιλέχθηκε κατόπιν στοιχειακής ανάλυσης με φασματοσκοπία στο αυθεντικό χρώμα του ακινήτου. Ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκαν 18.200 ώρες για τη συντήρηση και αναπαραγωγή των διακοσμητικών στοιχείων!

Υπενθυμίζεται πως το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχε από κοινού η Grivalia Hospitality (65%) με την TOR Hotel Group (35%). Η κατασκευή του κτηρίου, όπου τώρα δημιουργήθηκε το ON Residence, είχε ολοκληρωθεί το 1926 και τον σχεδιασμό του είχε επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Μοσέ, βάζοντας τη "σφραγίδα" του σε στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και τον νεοκλασικισμό.

Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, με τη δημιουργία μιας εσωτερικής αυλής, ανέλαβαν οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες Νικηφορίδης και Κουόμο (Cuomo), ενώ το interior design επιμελήθηκε η Γαλλίδα διακοσμήτρια Φαμπιέν Σπαν (Fabienne Spahn). Για το έργο δούλεψαν το αρχιτεκτονικό γραφείο "Divercity Architects" και ο Δημήτρης Θωμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ 14 Αυγ 2022 | 20:12

Τραγωδία στην Κύπρο: Κοριτσάκι 3,5 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πάφο

Τραγωδία στην Πάφο της Κύπρου. Κοριστάκι μόλις 3,5 χρόνων πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 12 Αυγ 2022 | 22:31

Θεσσαλονίκη: Νεκρός με αυτοσχέδιο όπλο 51χρονος - "Όταν έχασε τη σύντροφό του άρχισαν τα προβλήματα"

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ο 51χρονος, που κατοικούσε στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονείς του, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 12 Αυγ 2022 | 20:22

Μετανιωμένη δηλώνει η ηλικιωμένη που πέταξε μπαστούνι σε σκύλο - "Ήθελα μόνο να το τρομάξω" [βίντεο]

Η ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν έχει δεχτεί επίθεση από σκύλο και αυτό την έχει κάνει επιφυλακτική.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ 12 Αυγ 2022 | 19:13

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν βεγγαλικά στα γεννητικά τους όργανα - Εννέα μήνες με αναστολή στους 10 οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι περισσότεροι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβία κατέθεσαν ότι προμηθεύτηκαν τα βεγγαλικά από κατάστημα κοντά στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ 12 Αυγ 2022 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 21χρονος που έκρυβε 14χρονη σε ξενοδοχείο - Ήθελα να την προστατεύσω, είπε για την ανήλικη

Αθώος για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου κρίθηκε ο 21χρονος που έκρυβε 14χρονης σε ξενοδοχείο δίπλα στο Αστυνομικό τμήμα.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 11 Αυγ 2022 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη πέταξε μπαστούνι σε αδέσποτο σκύλο - Μήνυση σε βάρος της [βίντεο]

Πρόκειται για μία 75χρονη στη Θεσσαλονίκη η οποία πέταξε μπαστούνι σε αδέσποτο σκύλο που ξάπλωνε σε πεζοδρόμιο.

ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ 11 Αυγ 2022 | 08:21

Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έπειτα από ατύχημα

Χειρουργήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με επιτυχία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα από ατύχημα που είχε επιστρέφοντας στο σπίτι του.

ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ 10 Αυγ 2022 | 08:00

Θεσσαλονίκη - Καταδίωξη 16χρονου οδηγού: Πήρε το αυτοκίνητο της μητέρας 13χρονης φίλης του

Μια 13χρονη πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας της και τα έδωσε στον 16χρονο φίλο της. Καταδίωξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ 09 Αυγ 2022 | 16:50

Κορονοϊός: Πάνω από 25 χιλιάδες κρούσματα στην Αττική - Σχεδόν 11 χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη

Η Αττική κατέγραψε 25.647 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Θεσσαλονίκη 10.941 αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ 09 Αυγ 2022 | 08:47

Θεσσαλονίκη - Έξαλλος ο Βέρτης: Κλωτσούσε πανέρια στην πίστα και ζητούσε να φύγει η αστυνομία [βίντεο]

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στην πίστα ο γνωστός τραγουδιστής, διαμαρτυρόμενος για τους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια στο μαγαζί που εμφανίζεται.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 08 Αυγ 2022 | 16:04

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσε τον πατέρα της γιατί την θώπευε - Έχει διπολική διαταραχή, λέει ο 57χρονος

Μια 26χρονη στη Θεσσαλονίκη μαχαίρωσε τον πατέρα της, γιατί όπως ισχυρίστηκε η ίδια τη θώπευε.

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΣ 06 Αυγ 2022 | 18:18

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε διαμέρισμα που είχε αρπάξει φωτιά

Ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε διαμέρισμα που είχε αρπάξει φωτιά από τους άνδρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν στο σημείο.

ΤΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 05 Αυγ 2022 | 10:25

Αλέξης Tζαμπρής: Η ιστορία του φοιτητή που δημιούργησε την πρώτη πλατφόρμα audiobooks στα ελληνικά

Σήμερα, η πλατφόρμα, που ξεκίνησε από εκπαιδευτικά βιβλία για το Λύκειο, έχει πλέον επεκταθεί σε πολύ ευρύτερη γκάμα, κυρίως non-fiction τίτλων (οικονομίας, μάρκετινγκ κτλ).