«Ανοίξαν οι ουρανοί» στο Ελ. Βενιζέλος με υψηλές επιδόσεις επισκεψιμότητας

Υψηλές επιδόσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημειώθηκαν τον Αύγουστο με 1,8 εκατομμύρια επιβάτες. Αύξηση και στους Έλληνες ταξιδιώτες.

anoiksan-oi-ouranoi-sto-el-benizelos-me-upsiles-epidoseis-episkepsimotitas
SHARE THIS
0
SHARES

Αυξήθηκαν οι Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Αύγουστο, σε ποσοστό 34%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, τον Αύγουστο κατεγράφησαν υψηλές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου με συνολικά 1,8 εκατ. επιβάτες (+23%), ενώ τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κινήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα αύξησης (+23,9% & +22,1% αντίστοιχα).
Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 34% τον Αύγουστο, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα συνέχισαν τη θετική τους πορεία, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 20%.
Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου αιχμής (Ιούνιος -Αύγουστος) προϊδεάζει για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έφτασε τα 10 εκατομμύρια, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,9% και ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 19,8%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 17,2%.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook