"Αντάρτικο" των συνδικαλιστών του ΙΚΑ- ΤΕΑΜ: Μάχη για να μην λυθεί το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ- ΤΕΑΜ δίνουν μάχη για να μην δοθεί λύση στο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κωστής Χατζηδάκης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, με προσφυγή τους στο ΣτΕ, ζητούν να "παγώσει" άμεσα η σύμπραξη πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων. Ουσιαστικά αυτά που ζητούν, είναι να μην επιλυθεί, το ταχύτερο δυνατόν το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας- αφού είναι δεδομένο ότι οι ίδιοι- εδώ και χρόνια- αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο.

Δηλαδή από τη μια κατηγορούν τη Κυβέρνηση για έλλειψη προσωπικού και από την άλλη κάνουν τα πάντα για να μην μπει πιστοποιημένο προσωπικό στον ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι θα ελέγχονται για τα σχέδια αποφάσεων και των βεβαιώσεων που θα εκδίδουν, από τις ίδιες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και σε περίπτωση που αποδειχθεί δόλος ή αμέλεια, τότε θα επιβάλλονται αυστηρά διοικητικά πρόστιμα. Ενώ και η εκπαίδευσή τους, θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και όχι από κάποιους που δεν γνωρίζουν τη συνταξιοδοτική διαδικασία.

"Με την στάση τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να λειτουργούν ως δεκανίκια ισχυρών συντεχνιακών συμφερόντων που δεν επιθυμούν την ταχεία απονομή των συντάξεων", προσθέτουν οι ίδιες πηγές, "καθώς αυτομάτως θα καταργηθεί μια παρα-αγορά έκδοσης συντάξεων που αναπτύχθηκε κυρίως την περίοδο των Μνημονίων."

Διαβάστε Επίσης

Αντάρτικο και για την εξυπηρέτηση του πολίτη

Εντύπωση προκαλούν και οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστών, που καταγγέλλουν τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για "βοναπαρτισμό" και "δεσποτισμό", ενώ ο σύλλογος εργαζομένων ΟΓΑ, χαρακτηρίζει ως "ανεπιθύμητο" τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Αφορμή είναι οι πειθαρχικοί έλεγχοι που διέταξε ο κ. Χατζηδάκης σε βάρος υπαλλήλων, λόγω μη εξυπηρέτησης του κοινού αλλά και ελλιπή συντήρηση των υποδομών (κλιματιστικά, ανταλλακτικά, ελλείψεις σε αναλώσιμα) στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Το πρόβλημα που δεν θίγουν στις ανακοινώσεις τους είναι ότι εδώ και χρόνια, δεν υπήρχε τηλεφωνικό κέντρο στον ΕΦΚΑ και ουδείς απαντούσε στα τηλεφωνήματα των πολιτών, ενώ όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου είναι ψεύδος ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό. Στον ΕΦΚΑ εργάζονται πάνω από 8.000 υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι με τον νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, δωρεάν και με μηδενικούς χρόνους αναμονής, λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ανεπαρκούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Ενώ με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ -λειτουργούν ήδη 50 σήμερα και πρόκειται να αυξηθούν- με τη νέα υπηρεσία myEFKAlive που τίθεται σε λειτουργία στις 19 Ιουλίου, με τη στρατηγική σύμπραξη με τα ΚΕΠ και την μονιμοποίηση του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού, αναφέρουν πηγές του υπουργείου, προσφέρονται λύσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Ιουλ 2021 | 10:06

e-ΕΦΚΑ: Επτά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Συνολικά επτά σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον e-ΕΦΚΑ

24 Ιουλ 2021 | 16:42

Ο "Γολγοθάς" στον e-EΦΚΑ και… τα "νεκρά" τηλέφωνα

Κλιμακώνεται η διένεξη μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και των υπαλλήλων του e- ΕΦΚΑ με αιχμή το "μέτωπο" της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 22 Ιουλ 2021 | 12:12

Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Ανεμβολίαστοι παραμένουν πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές Υγείας

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή, στα νοσοκομεία υπάρχουν 26.000 ανεμβολίαστοι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 20 Ιουλ 2021 | 17:24

Με παρέμβαση Χατζηδάκη ο Δημήτρης Καρακώστας θα πάρει άμεσα τη σύνταξη των γονιών του που πέθαναν από κορονοϊό

Σύνταξη από τον Αύγουστο για τον Δημήτρη από τη Ναύπακτο που "έχασε" τους γονείς του από κορονοϊό

ΣΕ 171.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 18 Ιουλ 2021 | 16:16

Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ από τις 19 Ιουλίου

Περί τα 105,5 εκατ. ευρώ σε 171.000 περίπου δικαιούχους θα καταβληθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

ΓΙΑ ΤΑ AIR CONDITIONS, ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 12 Ιουλ 2021 | 17:07

Εφοδος Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου: Απαράδεκτες οι συνθήκες - Στο πειθαρχικό η ΠΥΣΥάρχης Πελοποννήσου

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες εργασίας και λειτουργίας στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

83.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 12 Ιουλ 2021 | 07:24

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ από σήμερα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Περί τα 74 εκατ. ευρώ σε 83.000 περίπου δικαιούχους θα καταβληθούν από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ την από σήμερα, 12 Ιουλίου.

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 11 Ιουλ 2021 | 17:54

Προκαταβολές σύνταξης και επιδόματα ύψους 74 εκατ. ευρώ σε 83.000 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Την εβδομάδα 12-16 Ιουλίου θα καταβληθούν εκτάκτως 2,28 εκατ. ευρώ σε 1.833 δικαιούχους για πληρωμή προκαταβολών συντάξεων

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 11 Ιουλ 2021 | 11:04

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι 11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για μισθωτούς

Συνολικά 11 σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους μισθωτούς έχουν τεθεί σε λειτουργία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουλ 2021 | 12:45

Χατζηδάκης: Δεν τίθεται θέμα πρόσθετου πόρου στο ασφαλιστικό- Σταθερή μείωση εκκρεμών συντάξεων

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων ότι αναβλήθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό επειδή οι δανειστές ζητούν πρόσθετο πόρο, προέβη ο κ. Χατζηδάκης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουλ 2021 | 07:39

Aποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται σήμερα σε 97.329 δικαιούχους

Καταβάλλεται σήμερα, 9 Ιουλίου 2021, η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 97.329 δικαιούχους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Ιουλ 2021 | 17:40

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται κύριες και επικουρικές συντάξεις - Οι ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ