Αντιπρόεδρος κομισιόν: Ατυχής κάθε συζήτηση για Grexit

Ο Λετονός επίτροπος Valdis Dombrovskis δήλωσε sth Wall Street Journal από το Νταβός ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα της Κομισιόν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

antiproedros-komision-atuxis-kathe-suzitisi-gia-grexit
SHARE THIS
0
SHARES

Η Ελλάδα βγαίνει επιτέλους από μια μακρά χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση και τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τις προόδους που έχει κάνει για να αποφύγει την περαιτέρω αστάθεια, δήλωσε από το Νταβός ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο. 

Ατυχής συζήτηση για έξοδο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας μιλώντας στη Wall Street Journal χαρακτήρισε «ατυχή» την αναβίωση της συζήτησης περί Grexit ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα.  «Θεωρώ ότι αυτή είναι ακόμη μία ατυχής συζήτηση περί Grexit. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη και ικανή να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Dombrovskis . Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των Ελλήνων να θέλουν να παραμένουν στο ευρώ και τόνισε ότι η συνθήκη της Ε.Ε. αναφέρει ότι η υιοθέτηση του ευρώ είναι αμετάκλητη. 

Το κούρεμα χρέους δεν είναι στην ατζέντα

Για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μετά τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της κομισιόν σχολίασε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» δήλωσε.  Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο επίτροπος σχολίασε για το Ελληνικό χρέος ότι η μείωση της ονομαστικής αξίας του, ύψους 190 διοεκατομμυρίων ευρώ, δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook