Αντωνοπούλου: Είναι απεχθές να κινδυνολογούμε για την ανεργία

Ούτε λίγο ούτε πολύ η αν. υπουργός ζήτησε να μην ...πολυμιλάμε για την ανεργία, χαρακτηρίζοντας ...«κινδυνολογία» και μάλιστα «απεχθή» τη σχετική συζήτηση.

antwnopoulou-einai-apexthes-na-kindunologoume-gia-tin-anergia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε συνεχώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις δραματικές επιπτώσεις που προκάλεσαν οι «μνημονιακές» πολιτικές από το 2010 με την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισοδημάτων. 

Τα χθεσινά στοιχεία από την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, τα οποία δείχνουν ότι η πραγματική ανεργία μετά από δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει στο 30% προκάλεσαν μια δυσανεξία στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας. 

Είναι χαρακτηριστική η απσοτροφή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από το «βαρύ» πόθεν έσχες ύψους εκατομμυρίων ευρώ που διατηρεί με τον σύντροφό της υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ η αν. υπουργός ζήτησε να μην ...πολυμιλάμε για την ανεργία, χαρακτηρίζοντας ...«κινδυνολογία» και μάλιστα «απεχθή» τη σχετική συζήτηση. 

Τι είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ

Δε θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί το θέμα της ανεργίας και να πολιτικολογεί γύρω από αυτό, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Υπάρχουν κάποια μεγάλα εθνικά θέματα, για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, στις κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία οποιαδήποτε στιγμή μιλάμε και στην αντιπολίτευση. Ένα τέτοιο θέμα είναι η ανεργία» είπε η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: «Σ' αυτό το θέμα οποιαδήποτε κινδυνολογία και οποιαδήποτε τάση υπάρχει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να χρησιμοποιούν επιλεκτικά στοιχεία, για να δημιουργούν μία γενικότερη αναστάτωση και απελπισία στον κόσμο -παραπάνω από αυτή που βιώνουμε- κατά την άποψή μου είναι πραγματικά επαχθές. Δεν θα έπρεπε κανείς να χρησιμοποιεί και να πολιτικολογεί γύρω από τέτοιου είδους θέματα. Εύχομαι να υπάρχει συνοχή και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, για να αλλάξουμε αυτή την πορεία την καθοδική, στην οποία εμείς έχουμε βάλει φρένο πλέον, αλλά για να αλλάξει θέλει δουλειά πολύ και θέλει επίσης να υπάρχει και ένας συνεκτικός λόγος από όλους τους φορείς της κοινωνίας».

Το πόθεν έσχες του πιο πλούσιου ζευγαριού του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα πόθεν έσχες που δόθηκαν μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη στη δημοσιότητα, ο υπουργός Οικονομίας και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας έχουν καταθέσεις 3.148.801 δολάρια σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα εισοδήματα του Δημήτρη Παπαδημητρίου για το 2014 ήταν 337.104 δολάρια και της Ράνιας Αντωνοπούλου 161.326.

Συνολικά, οι τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JpMorgan κ.α.) ανέρχονται σε 3.148.801 δολάρια και σε 22.575 ευρώ.  

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook