Απευθείας στο Taxis η πληρωμή φόρων με «πλαστικό χρήμα»

Την πληρωμή των οφειλών προς την Εφορία με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών απευθείας μέσω του taxis προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

apeutheias-sto-taxis-i-plirwmi-forwn-me-plastiko-xrima
SHARE THIS
0
SHARES

Απευθείας και μέσω Τaxis, με χρέωση της πιστωτικής κάρτας ή της χρεωστικής, θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους προς την εφορία οι φορολογούμενοι μέσα στους επόμενους μήνες.

Η νέα εφαρμογή θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή του, το χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα.

Με τον τρόπο αυτόν, αναμένεται αφενός να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αφετέρου δε να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που σημειώνονται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής.

Οπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερεισπράξεων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής.

Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την απευθείας χρέωση της κάρτας του φορολογούμενου μέσα από το σύστημα Taxis, χωρίς να χρειάζεται να αναπαράξει την ταυτότητα οφειλής.

Υπενθυμίζεται ότι για μισθούς και συντάξεις ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ μηνιαίως. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% και από 1.500 ευρώ και άνω το 100%. Επίσης, ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος στο taxisnet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook