Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ απο τη συζήτηση για τις τράπεζες

Ελλειψη επαρκούς χρόνου μελέτης του νομοσχεδίου και έλλειψη σεβασμού απο την κυβέρνηση κατήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ανακοίνωσε την αποχώρηση- Ενστάσεις και απο τη ΔΗΜΑΡ

apoxwrise-o-suriza-apo-ti-suzitisi-gia-tis-trapezes
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κατήγγειλε και στην συνέχεια αποχώρησε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισηγητής του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε νωρίτερα επικρίνει την κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολούθησε ως προς τη επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής εξέφρασε σωρεία ενστάσεων για το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τις 180 διατάξεις την Παρασκευή το απόγευμα και δεν άφησε χρονικό περιθώριο στα μέλη της επιτροπής για να το μελετήσουν αναλυτικά.

 Δεν έχετε κανένα σεβασμό για τα κόμματα και τους βουλευτές δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ

«Μια κανονική χώρα θα έπρεπε να έχει ζητήσει πρώτα την γνώμη της κοινωνίας και των κομμάτων. Εσείς δεν το κάνατε. Σε καμία χώρα της Ε.Ε δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα και ας λένε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας πως πρέπει να γίνουμε μια κανονική χώρα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό για τα κόμματα και τους βουλευτές» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών..

Ανάλογες ενστάσεις εξέφρασε και η ΔΗΜΑΡ. Η βουλευτής του κόμματος Ασημίνα Ξηροτύρη είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή κοινοτική οδηγία που αφορά την εποπτεία των τραπεζικών ιδρυμάτων και σημείωσε ότι οι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους.

Πάντως ο εισηγητής της ΝΔ ,Απόστολος Βεσυρόπουλος ,επέμεινε ότι ήταν έτοιμος για τη συζήτηση, ενώ και οι υπόλοιποι βουλευτές της παράταξης χρέωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύσεις για να δημιουργηθούν προσκόμματα στη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook