X

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Καταγραφή, τώρα, των προσωρινά διοριστέων

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνει τα ευρήματα των «ελέγχων ουσίας» του ΑΣΕΠ

Γράφει: TheToc team

Εντός οκτώ ημερών οι (331) δήμοι οφείλουν να καταγράψουν τους προσωρινά διοριστέους της προκήρυξης 3Κ/2018, που κρίθηκαν στον πρώτο έλεγχο των ΟΤΑ ότι διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια.

Ο έλεγχος και η καταγραφή σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον «έλεγχο ουσίας» που έχει ξεκινήσει το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Είναι, όμως, αναγκαίος, ιδιαίτερα για τους υπαλλήλους εκείνων των ειδικοτήτων που σχετίζονται άμεσα με την δημόσια ασφάλεια (π.χ. οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων).

Το υπουργείο Εσωτερικών, με επείγουσα εγκύκλιό του, ζητά η καταγραφή όσων κρίθηκαν ικανοί σε πρώτο βαθμό για εργασία να ολοκληρωθεί έως τις 18 Μαΐου.

Σημειώστε ότι η καταγραφή αυτή γίνεται στο πλαίσιο του νόμου 4210/2013 που με σαφήνεια ορίζει, στο άρθρο 8, ότι οι προσωρινά διοριστέτοι μπορούν να εργαστούν έως 8 μήνες και μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο workenter