Follow us

Ασυλία στα μέλη ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ από αστική ευθύνη - Τροπολογία στη Βουλή

Ωστόσο, δεν απαλλάσσονται από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ταμείου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις ως προς τις συναλλαγές του Ταμείου, παρά μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο.

Ωστόσο, δεν απαλλάσσονται από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ταμείου.

Και φυσικά, για να ισχύσει η απαλλαγή από την αστική ευθύνη, πρέπει οι πράξεις τους να λαμβάνονται κατ' εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και να θεωρούνται σύμφωνες με τους σκοπούς του Ταμείου.

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια.

Παράλληλα, με την τροπολογία προβλέπεται ότι:

-Λαμβάνεται υποχρεωτικά γνωμοδότηση πιστωτικού ιδρύματος Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) και για τις αναφερόμενες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το δίκαιο και εύλογο αυτών.

-Νομιμοποιούνται οι διαχειριστές απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων και πιστώσεων, να ασκούν, ως δικαιούχοι διάδικοι, ένδικα βοηθήματα, να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες, για είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και να παρίστανται να συμμετέχουν στις αναφερόμενες διαδικασίες.

-Προσδιορίζονται τα νομιμοποιητικά έγγραφα για άσκηση από τους διαχειριστές πιστώσεων των παρεχόμενων δικαιωμάτων.

- Παρέχεται η δυνατότητα στους χρηματοδοτικούς φορείς, κατά αντιπρότασή τους προς οφειλέτες των οποίων ακίνητο βρίσκεται διαδικασία πλειστηριασμού (εξαιρουμένων των ευάλωτων οφειλετών για τους οποίους έχει εκδοθεί βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη), να συμπεριλάβουν, ως όρο ρύθμισης, προκαταβολή σε οριζόμενο ποσοστό, προκύπτουσας από τον εξωδικαστικό μηχανισμό του ν. 4738/2020, οφειλής.

-Επιτρέπεται η υποβολή, σε ορισθείσα προθεσμία, νέας αίτησης για υπαγωγή σε διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες βεβαιώθηκαν κατά οριζόμενο χρονικό διάστημα, υπό τις αναφερόμενες προϋποθέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 22 Φεβ 2024 | 15:09

Κόντρα Φλωρίδη - Ηλιόπουλου: Εσείς οι αριστεροί, ενώ εκλεγήκατε με ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε τις έδρες και κάνατε άλλο κόμμα

Ο υπουργός Δικαιοσυνης Γιώργος Φλωρίδης ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλου στη Βουλή

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 21 Φεβ 2024 | 23:29

Βουλή: Βελτιωτικές αλλαγές κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα ο Γιώργος Φλωρίδης - Αύριο η ψήφισή του

Υπέρ της αρχής του έχουν ταχθεί μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

ΚΟΝΤΡΑ 21 Φεβ 2024 | 19:44

Σκληρή απάντηση Φλωρίδη σε Φάμελλο για το "κυβέρνηση αδικίας": "Βγάλατε έξω δολοφόνους"

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλο που ψήφισε τον Απρίλιο του 2015, οι ποινές φυλακίσεις που προέβλεπαν 1080 μέρες φυλακή έγιναν 108.

ΚΑΙ ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 20 Φεβ 2024 | 12:43

Χαμός στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλουν συγκάλυψη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Εξεταστική για τα Τέμπη, καθώς αποχώρησαν σήμερα Τρίτη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες.

ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 17 Φεβ 2024 | 19:05

Λήξη συναγερμού στη Βουλή: Δεν βρέθηκε βόμβα - Άνοιξαν οι δρόμοι

Έληξε ο συναγερμός στη Βουλή που ξεκίνησε όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ 16 Φεβ 2024 | 14:26

Γάμος ομόφυλων: Λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων στη Βουλή - Ο Γιώργος Καρασμάνης της ΝΔ ψήφισε ΟΧΙ αλλά μέτρησε ως ΝΑΙ

Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, είχε ψηφίσει ΟΧΙ όμως έγινε λάθος κατά την καταμέτρηση και η ψήφος του πέρασε εσφαλμένα ως ΝΑΙ.

"ΕΧΩ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ" 16 Φεβ 2024 | 11:34

Μπιμπίλας: Ήταν υποχρέωσή μου από τη θέση που βρίσκομαι να στείλω ένα μήνυμα προς όλους

"Ήταν υποχρέωσή μου από τη θέση που βρίσκομαι να στείλω ένα μήνυμα προς όλους", σημειώνει ο Σπύρος Μπιμπίλας για την ομιλία του στη Βουλή.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 16 Φεβ 2024 | 10:26

"Σήμερα κλαίω από το πρωί": Κατέρρευσε από συγκίνηση ο Γιώργος Καπουτζίδης - Το "ευχαριστώ" στους γονείς του

Κατέρρευσε ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας για τους γονείς του: Πριν μπω στη Βουλή τους είπα "ευχαριστώ" που με μεγάλωσαν με αγάπη και μου έδωσαν δύναμη.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ 16 Φεβ 2024 | 10:17

Γάμος ομόφυλων: Αγκαλιές, καρδούλες και δάκρυα χαράς στη Βουλή - Ποιοι παρακολούθησαν την ιστορική ψήφιση από τα θεωρεία

Συγκίνηση τα θεωρεία της Βουλής για την ισότητα στον γάμο - Τα χειροκροτήματα αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου.

ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ 16 Φεβ 2024 | 08:08

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη για το "δήθεν χειρουργείο" - Με... βρισιές απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη ότι είπε ψέματα σχετικά με το χειρουργείο που έφερε την απουσία του από την Βουλή, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον βρίζει "πανίβλακα".

ΣΤΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Φεβ 2024 | 07:55

Ομόφυλα ζευγάρια: Σκέρτσος και Πατέλης άκουσαν τα αποτελέσματα από τα θεωρεία - Χειροκρότησαν μαζί με Καπουτζίδη - Σεργουλόπουλο

Από τα θεωρεία της Βουλής παρακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το ν/σ που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ 16 Φεβ 2024 | 07:45

Ομόφυλα ζευγάρια: Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς οι ΛΟΑΤΚΙ έξω από τη Βουλή - Δάκρυα χαράς και συγκίνηση [εικόνες]

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο Σύνταγμα, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Με δάκρυα στα μάτια γιόρτασαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων.

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 16 Φεβ 2024 | 07:27

Με απώλειες για την κυβέρνηση ψηφίστηκε ο γάμος των ομόφυλων- Ποιοι ψήφισαν όχι, ποιοι απείχαν

Με 176 "ναι" υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στο γάμο.