Αυτός είναι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος με 73 δισ. ευρώ

Είναι Ισπανός, έχει χτίσει στον τομέα του μία... υπερδύναμη και διαθέτει περιουσία που τον καθιστά τον πλουσιότερο Ευρωπαίο. Στη δεύτερη θέση, εκπρόσωπος της Γαλλίας

autos-einai-o-plousioteros-eurwpaios-me-73-dis-eurw
SHARE THIS
0
SHARES

Είναι Ισπανός, έχει χτίσει στον τομέα του μία... υπερδύναμη και διαθέτει περιουσία που τον καθιστά τον πλουσιότερο Ευρωπαίο. Στη δεύτερη θέση, εκπρόσωπος της Γαλλίας.

Καταρχάς να ειπωθεί πως η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή για τους ευρωπαίους επιχειρηματίες. Η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, όταν είχε καταγραφεί υποχώρηση κατά -5,5%.

Δεύτερον, σύμφωνα με το ελβετικό οικονομικό περιοδικό Bilan, ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα Γκαόνα, ιδρυτής της εταιρείας Zara, είναι ο πλουσιότερος ευρωπαίος πολίτης,

Στα 81 του χρόνια εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία 73 δισ. ευρώ, η οποία είναι αυξημένη κατά 11,5 δισ. σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Ο όμιλός του διαθέτει 7.200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των 100 ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό, βρίσκεται ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, 68 ετών, ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH. Αντίστοιχα, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 70% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 46,6 δισ. ευρώ. Αυτό αποδίδεται, κυρίως, στην ισχυρή άνοδο των μετοχών των δύο βασικών εταιρειών του, των LVMH και Hermes.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Κάμπραντ των καταστημάτων Ikea, με περιουσία 39,5 δισ. ευρώ. Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο 91χρονος πλέον Ινγκβαρ Κάμπραντ, κατοικούσε μέχρι πρόσφατα στην Ελβετία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στη Σουηδία. Ο όμιλος διοικείται από τους τρεις γιους του, που έχουν ελβετικό διαβατήριο. 

Ανά χώρα, η Γερμανία μετρά τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (27) και ακολουθούν η Ρωσία (16), η Γαλλία (14), η Ιταλία (10) και η Ελβετία (7).

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook