Βαρουφάκης: δεν είναι προτεραιότητά μας η δόση

Προτεραιότητα δεν είναι η επόμενη δόση, αλλά η σταθεροποίηση της οικονομίας για να μην χρειάζεται δανεικά από την Ευρώπη, δήλωσε στο France 24 ο Γ. Βαρουφάκης.

baroufakis-den-einai-proteraiotita-mas-i-dosi
SHARE THIS
0
SHARES

Το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι μικρό, οπότε η επόμενη δόση δεν αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του στο κανάλι France 24 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σημείωσε πάντως πως γνώριζε ότι την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου θα υπήρχαν κάποια χρηματοδοτικά «πισωγυρίσματα».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως για την ελληνική κυβέρνηση προτεραιότητα αποτελεί το να σταθεροποιηθεί η οικονομία, ώστε να μην έχει ανάγκη να πάρει άλλα χρήματα από την Ευρώπη. Χαρακτήρισε μάλιστα αυτή την κυβερνητική επιλογή ως ηρωική.

Σε ερώτηση για τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στον ίδιο και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε ότι «οι συζητήσεις ήταν έντονες αλλά πολιτισμένες».

«Όταν υπάρχει ειλικρίνεια υπάρχει και ένταση. Αλλά στη συνέχεια οι εντάσεις εξαλείφονται, λύνονται, και όταν γίνεται αυτό βελτιώνονται οι στρατηγικές και πολιτικές που εφαρμόζονται. Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook