Follow us

BAT: Απόφαση για την αναγνώριση μικρότερης τοξικότητας στο σύστημα θέρμανσης καπνού της εταιρείας σε σύγκριση με το τσιγάρο

Ο Όμιλος της BAT έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του στην υγεία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
BAT

Το σύστημα θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, glo, έλαβε τεκμηριωμένο επιστημονικά ισχυρισμό από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας για μικρότερη συγκέντρωση χημικών ουσιών με αναγνωρισμένη τοξικότητα στις εκπομπές του σε σύγκριση με το συμβατικό κάπνισμα. Ο ισχυρισμός1 βασίζεται στην επιστημονική αξιολόγηση για το glo classic tobacco από την ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης του βαθμού βλαπτικότητας των νέων προϊόντων καπνού που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας βάσει της νομοθεσίας και στη σχετική απόφαση που εκδόθηκε.

Η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη μείωση της βλάβης από τον καπνό, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη ρυθμιστική αρχή στην Ευρώπη που βάσει της εκτεταμένης επιστημονικής αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε ότι: "Η συγκέντρωση χημικών ουσιών με αναγνωρισμένη τοξικότητα που παράγονται κατά τη χρήση του gloTM είναι μικρότερη σε σύγκριση με το συμβατικό κάπνισμα". Αυτό σημαίνει ότι οι ενήλικοι καπνιστές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με αυτό στα σημεία όπου διατίθεται το σύστημα θέρμανσης καπνού της εταιρείας στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για τον Όμιλο της ΒΑΤ και τον σκοπό της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχείρησής της στην υγεία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, κ. Vitalii Kochenko, ανέφερε: "Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που αναγνωρίζει επιστημονικά ότι το σύστημα θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ έχει μικρότερη τοξικότητα στη συγκέντρωση χημικών ουσιών στις εκπομπές του σε σύγκριση με το συμβατικό τσιγάρο. Έχουμε κάνει σημαντική επένδυση στην επιστήμη και στην καινοτομία για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ενήλικων καπνιστών και αποτελούν εναλλακτικές στο κάπνισμα με βάση την επιστήμη για όσους δεν μπορούν να διακόψουν το τσιγάρο".

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας αξιολόγησης από την ανεξάρτητη επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης του βαθμού βλαπτικότητας των νέων προϊόντων καπνού που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Η Επιτροπή αξιολόγησε τα επιστημονικά δεδομένα που κατατέθηκαν από την ΒΑΤ, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένης της Τοξικολογίας και της Χημείας. Επιπλέον, τα στοιχεία περιελάμβαναν δεδομένα από τη διεθνή επιστημονική μελέτη για το προϊόν που έδειξε ότι στους ενήλικες καπνιστές που έκαναν ολοκληρωτική μετάβαση στο σύστημα θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε αρκετούς δείκτες πιθανής βλαπτικότητας σε σύγκριση με το κάπνισμα2, καθώς και την αξιολόγηση του συνόλου των επιστημονικών στοιχείων για το προϊόν.

Ο σκοπός του Ομίλου της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο, ενσαρκώνεται μέσα από διαρκείς επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και τη συνεχή στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια, η BAT Hellas έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Επιπλέον, η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ και 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, έχει συμβάλλει σημαντικά στην απασχόληση και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

1 "Η συγκέντρωση χημικών ουσιών με αναγνωρισμένη τοξικότητα που παράγονται κατά τη χρήση του gloTM είναι μικρότερη σε σύγκριση με το συμβατικό κάπνισμα. Το gloTM περιέχει νικοτίνη και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αυτό το προϊόν καπνού βλάπτει την υγεία και είναι εθιστικό".

2 Με βάση τη βαρύτητα των αποδεικτικών στοιχείων και την υπόθεση της πλήρους μετάβασης από το κάπνισμα. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ακίνδυνα και είναι εθιστικά.

BAT: Απόφαση για την αναγνώριση μικρότερης τοξικότητας στο σύστημα θέρμανσης καπνού της εταιρείας σε σύγκριση με το τσιγάρο

Σχετικά με την ΒΑΤ

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης, με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους καταναλωτικών αγαθών διεθνώς, που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

Ο Όμιλος της BAT έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) μειώνοντας τον αντίκτυπο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του στην υγεία, προσφέροντας επιλογή ποιοτικών, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, προϊόντων στους ενήλικες καταναλωτές.

Η ΒΑΤ αναγνωρίζει ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν αυτοί οι κίνδυνοι είναι να αποφευχθεί η έναρξη του καπνίσματος. Η εταιρεία ενθαρρύνει όσους επιλέγουν να συνεχίζουν το κάπνισμα, να στραφούν πλήρως στις επιστημονικά τεκμηριωμένες εναλλακτικές λύσεις δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Για να το επιτύχει αυτό, η ΒΑΤ μεταμορφώνεται σε μια επιχείρηση καταναλωτικών προϊόντων πολλαπλών κατηγοριών που βάζει στο επίκεντρο τον καταναλωτή.

Ξένη δημοσίευση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΤΑΣΗ 29 Μαρ 2023 | 15:20

Κοντομηνάς: Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το μυθικό κτήμα στο Πόρτο Χέλι με 18 εκατ. ευρώ [εικόνες]

Το κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου

TΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 3,97% ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΟ 3,90% 29 Μαρ 2023 | 14:41

Μεγάλη η ζήτηση για το 5ετές ομόλογο - Οι προσφορές ξεπερνούν τα 13,4 δισ. ευρώ

Ξεπερνούν τα 13,4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο.

ΣΤΟ 3,92% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 29 Μαρ 2023 | 13:51

Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές ομόλογο - Ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές

Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου.

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΝΟΙ 29 Μαρ 2023 | 12:54

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε με ένα κλικ

Η κλήρωση για τη φορολοταρία Μαρτίου για τις αποδείξεις συναλλαγών Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε - Δείτε αν κερδίσατε.

29 Μαρ 2023 | 12:52

Πόσο ώριμες είναι οι εταιρείες στην Ελλάδα στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού;

Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στη χώρα μας, είναι όμως το επίπεδο ικανοποιητικό;

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Μαρ 2023 | 12:42

Πού βρίσκεις σπίτι με 200.000 ευρώ ή με 450 ευρώ τον μήνα - Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη προσφορά

Μεγάλη αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για ακίνητα αξίας 150.000 έως 200.000 ευρώ καταγράφουν τα μεσιτικά γραφεία της χώρας το τελευταίο διάστημα.

ΠΑΣΧΑ 29 Μαρ 2023 | 11:48

Αδωνις Γεωργιάδης για το "καλάθι του νονού": Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 29 αλυσίδες παιχνιδιών [βίντεο]

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών. "29 αλυσίδες παιχνιδιών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο καλάθι του νονού", δήλωσε.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ 29 Μαρ 2023 | 11:17

Πάσχα 2023: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη - Πότε ξεκινά

Πότε τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΑΠΟΔΟΣΗ 3,75% ΑΠΟ 3,62% 29 Μαρ 2023 | 09:52

Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ομόλογο

Με το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 - 2 δισ. ευρώ.

ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 29 Μαρ 2023 | 08:33

Δημήτρης Κοντομηνάς: Στο σφυρί ο "επίγειος παράδεισός" του στο Μετόχι Αργολίδας - Με θέα την Υδρα

Αυτός ο επίγειος παράδεισος του Δημήτρη Κοντομηνά, όπως έχει χαρακτηριστεί, λόγω της απαράμιλλης φύσης που περιβάλλει το ακίνητο, καθώς και της θέας που διαθέτει προς την κοσμοπολίτικη Ύδρα.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρ 2023 | 07:41

Καλάθι του νονού: Από σήμερα μέχρι και τις 15 Απριλίου στα καταστήματα παιχνιδιών - Τι περιλαμβάνει

Το "καλάθι του νονού" περιλαμβάνει λαμπάδες, παιχνίδια και σοκολατένια αυγά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Μαρ 2023 | 07:24

Πώς θα ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Ο λόγος για τις εκκρεμείς αιτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη γιατί χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ στα ταμεία ως αυτασφαλισμένοι.