
Την πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδη για μείωση των συντελεστών της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων στα εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό σημειώνει στη συνέντευξή του στο Capital.gr ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα κρατικά έσοδα, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση και διεύρυνση των φορολογικών μειώσεων που έχουν θεσπιστεί εκτάκτως με τον προϋπολογισμό του 2021.
Σε ό,τι αφορά τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν κατά την πανδημία ο υφυπουργός σημειώνει ότι θα εξεταστεί την άνοιξη αν επαρκούν οι ρυθμίσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί ή να θα χρειαστεί μια νέα παρέμβαση.
Καταλήγει τονίζοντας ότι το εμβόλιο , που σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο και δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες, σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, το 2021 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομία θα καταγράψει θετικούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα και τη συνέντευξη του Υφυπουργού Oικονομικών στο Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr