Βίκος: Στο πλευρό των μαχητών της ζωής

Δύο σημαντικές προσφορές από τη βιομηχανία εμφιάλωσης νερού ΒΙΚΟΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κορονοϊος

Το ισχυρότερο φάρμακο, το πιο ενισχυτικό του ανθρώπινου οργανισμού είναι, λένε, η αισιοδοξία, η ψυχική δύναμη, η διάθεση του ασθενούς να δώσει τη μάχη χωρίς να το βάλει κάτω. Αυτή η συνθήκη είναι ίσως πιο επίκαιρη και απαραίτητη στην πανδημία της λοίμωξης-Covid, η οποία έφερε ολόκληρο τον πλανήτη σε κατάσταση συναγερμού εδώ και έναν χρόνο.

Οι ασθενείς - φορείς του νέου, εξαιρετικά μεταδοτικού κορωνοϊού, έχουν ανάγκη από πλήρη απομόνωση. Οι φίλοι, οι συγγενείς, όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα πρέπει να μείνουν μακριά για όσο θα δίνουν τη μάχη της ανάρρωσης. Κι αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο στοιχείο μιας νοσηλείας Covid-19. Ο ασθενής αποκόβεται και, πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ακόμη δύσκολη συνθήκη. Αυτήν του φόβου, του άγχους, της ανασφάλειας.

Τότε, ακριβώς, γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη για ένα "παράθυρο στον κόσμο", το οποίο θα θέσει τον νου και την ψυχή σε κατάσταση θετικής λειτουργίας, που θα επιτρέψει στον νοσηλευόμενο συνάνθρωπό μας να συνεχίσει να αισθάνεται – και να είναι – συμμέτοχος στα δρώμενα του κόσμου, μέλος ενεργό της κοινωνίας, κριτικός πολίτης, μαχητής και όχι παθητικός και φοβισμένος ασθενής.

Τη σημασία αυτού του "παραθύρου" αναγνώρισε η εταιρία Βίκος και αποφάσισε να ενεργήσει επιβεβαιώνοντας και εμπράκτως το μήνυμά της: "Δύναμή μας (είναι) αυτό που κουβαλάμε στην ψυχή μας. Είναι ο άνθρωπος νερό και μοιάζει τόσο φυσικό το να κυλάμε. Μαζί να προχωράμε".

Αυτό το "μαζί" η ΒΙΚΟΣ το κάνει πράξη παρέχοντας 25 τηλεοράσεις και 25 κεραίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για να τοποθετηθούν στις Μονάδες Λοιμωδών, όπου νοσηλεύονται περισσότεροι από το 85% των ασθενών που εισάγονται με Covid-19. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία τείνει χείρα βοηθείας προς το σύστημα Υγείας, όμως τούτη τη φορά αποφάσισε ότι πρέπει να εστιάσει στον άνθρωπο περισσότερο απ’ όσο στη δομή της Υγείας.

Γι’ αυτό δεν έβαλε μόνο τον ασθενή στο κέντρο της προσοχής της, αλλά και τον διασώστη του ΕΚΑΒ, αυτόν που θα κληθεί να διακομίσει τον αδύναμο ασθενή όταν το μεγάλο ιικό φορτίο έχει επιβαρύνει τον οργανισμό του. Είναι η ώρα που ο διασώστης πρέπει να μείνει ασφαλής. Για να μπορεί και αυτός να παραμείνει ενεργός μαχητής, για να μπορεί να συνεχίσει χωρίς εμπόδια την αναντικατάστατη δουλειά του.

Αυτή την ασφάλεια αποφάσισε η ΒΙΚΟΣ να ενισχύσει. Προσφέρει λοιπόν, για τον σκοπό αυτόν, 480 ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης τύπου TYVEK για τους διασώστες του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με σκοπό την προφύλαξή τους από την καθημερινή έκθεση στον ιό.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι η νέα εταιρική επικοινωνία της ΒΙΚΟΣ είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη. "Δεν είναι κύκλος η ζωή, είναι γραμμή δυναμική κι ανοίγει πάντα εκεί που φαίνεται κλειστή" είναι μια από τις φράσεις που ξεχωρίζουν. Και είναι απολύτως ταιριαστή με την πρακτική της, με τον χαρακτήρα της, αφού επιβεβαιώνεται σε κάθε της βήμα και πρωτοβουλία.

Ο στόχος της είναι να επιβεβαιώνεται στην πράξη η προσμονή και η ελπίδα κάθε ανθρώπου στις δύσκολες στιγμές του: "Χείμαρρος πάνω στο βουνό, μέχρι το έδαφος να βρω, ώστε από εκείνη τη στιγμή ν’ αρχίσω πάλι απ’ την αρχή. Αυτό είμαστε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 03 Φεβ 2021 | 09:13

Κορονοϊός: Το 88% όσων νόσησαν έχουν φυσική ανοσία για τουλάχιστον έξι μήνες

Οι άνθρωποι που πέρασαν την Covid-19 έχουν μικρή πιθανότητα -αν και δεν είναι αδύνατο- να μολυνθούν από τον κορονοϊό μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ 27 Φεβ 2021 | 13:51

Σκρέκας: Αυτά είναι τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Ο κ. Σκρέκας εξηγεί ότι στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου αλλά και άλλοι παράγοντες θα λαμβάνονται υπόψη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ 27 Φεβ 2021 | 09:31

Αποκάλυψη Σκυλακάκη: Στις 16 Μαρτίου πιθανόν θα ανοίξει η αγορά

Η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 26 Φεβ 2021 | 18:03

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων

Η παράταση της τηλεργασίας αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τις "κόκκινες" περιοχές.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 26 Φεβ 2021 | 17:20

Λειτουργεί ήδη το 13032 για μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα- Δεν επιτρέπει δεύτερο μήνυμα

Λειτουργεί ήδη η υπηρεσία 13032 για έξοδο σε εμπορικό κατάστημα, αν και ακόμα δεν επιτρέπεται τέτοια έξοδος

26 Φεβ 2021 | 17:19

Η ELPEN  μετέχει ενεργά στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φάρμακα

Κίνητρα και ορθολογικές πολιτικές για να ενθαρρυνθεί η παραγωγή βασικών φαρμάκων στην Ευρώπη

26 Φεβ 2021 | 16:11

7 σημάδια, μια λύση: Πώς θα καταλάβετε ότι τα κουφώματά σας θέλουν αλλαγή

H αντικατάσταση των κουφωμάτων, μπορεί να γίνει με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς και οικονομικούς όρους

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26 Φεβ 2021 | 13:00

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης - "Θα κάνουμε εξαντλητικό διάλογο"

"Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 26 Φεβ 2021 | 11:51

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεές και γονικές παροχές

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία για φόρο κληρονομιάς, δωρεές και γονικές παροχές - Αφορά όσες έληξαν ή λήγουν Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ 26 Φεβ 2021 | 11:29

Αυτές είναι οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"

Η υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Φεβ 2021 | 09:38

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία διορία σήμερα - Έρχονται τα τέλη με τον μήνα - Από πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε απρόθυμος στο να δώσει έστω και μια ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

OAED 25 Φεβ 2021 | 23:45

Επίδομα ανεργίας: Οι δικαιούχοι και τα ποσά για την δίμηνη παράταση

Πώς θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 25 Φεβ 2021 | 19:47

Der Standard: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για το σχέδιο του Ταμείου Ανάπτυξης

Το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που εκπονήθηκε από την επιτροπή Πισσαρίδη, περιλαμβάνει 242 σελίδες και είναι συγκριτικά λεπτομερές, γράφει η Der Standard: