Follow us

Βόζεμπεργκ για το φυσικό αέριο: Στο Ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε - Ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια

"Τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται" ανέφερε η ευρωβουλευτήε Ελίζα Βόζενμπεργκ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ

"Αναντίστοιχη με τις οικονομικές συνθήκες όχι μόνο των κρατών μελών του Νότου που βρίσκονται σε μια οικονομική σφαίρα κατώτερη αλλά και του Βορρά" χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο 275 ευρώ. "Εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρυώνουμε, τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται, δεν το λέω καθ’ υπερβολή. Είμαστε σαν τα κρεμμύδια, αλλά κατά τα άλλα πλαφόν" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, μίλησε για το κλίμα κυριολεκτικά και μεταφορικά που επικρατεί στο Ευρωκοινωβούλιο αναφορικά με την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

"Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας μεθαύριο, βλέπουμε και μια μικρή αποκλιμάκωση των τιμών τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας, υπάρχει μια απόκλιση από το ζοφερό του προηγούμενου διαστήματος, αλλά σίγουρα το πρόβλημα είναι παρόν" σημείωσε η Ελίζα Βόζενμπεργκ

"Εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρυώνουμε, τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται, δεν το λέω καθ’ υπερβολή. Είμαστε σαν τα κρεμμύδια, αλλά κατά τα άλλα πλαφόν. Υπάρχουν συνάδελφοι χτες που το συζητούσαμε και λένε, αν θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, ας μην εξυπηρετούμε τόσο πολύ τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας και ας μη μεταφερόμαστε με τόσα έξοδα μια εβδομάδα κάθε μήνα στο Στρασβούργο, αφού έχουμε ολομέλεια στις Βρυξέλλες. Μιλάμε για τεράστια έξοδα. Μια εβδομάδα πλουτίζει εδώ το Στρασβούργο" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

Η Ευρώπη στην συντριπτική πλειονότητά της καλεί την Λιβύη να ακυρώσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

"Το πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα, είναι ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα της Ευρώπης, γιατί έτσι εκφράζεται με την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο για τον πρόσθετο λόγο- πέραν του ότι είναι άκυρο διότι θίγει εδαφικές ακεραιότητες, κυριαρχικά δικαιώματα όμορων κρατών- ότι αναγνωρίσθηκε ρητά με μια τροπολογία που έφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, ότι αυτό καθαυτό το μνημόνιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας". Με αυτή την δήλωση η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε την αξία του σχετικού κειμένου που υιοθετήθηκε εχθές από την συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει ενιαία εξωτερική πολιτική, όμως εναπόκεινται οι όποιες πρόνοιες από την εξωτερική πολιτική που ασκούν τα κράτη μέλη, εν προκειμένω η Ελλάδα. Με την κυβέρνηση των τριών τελευταίων ετών και προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, έχει χαραχτεί μια πολιτική ευρύτατης διεθνοποίησης της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο, πιέστηκε με έναν τρόπο αυτή η λιβυκή κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό έχει σημασία, διότι τούτο ουσιαστικά ακυρώνει και τη μεταγενέστερη συμφωνία, την πρόσφατη του 2022, με την οποία υποτίθεται ότι δικαιούται η Τουρκία να προβεί σε εργασίες εξόρυξης σε ΑΟΖ, η οποία θίγει ουσιαστικά και την Ελλάδα και την Κύπρο και τα όμορα κράτη" συμπλήρωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Παράλληλα, η κυρία Βόζεμπεργκ, σημείωσε ότι παρότι από το 2014, υπήρχαν ευρωβουλευτές σε όλες τις πολιτικές ομάδες από χώρες οι οποίες κρατούσαν ίσες αποστάσεις και κάποιες που ήταν εξαιρετικά απροκάλυπτα φιλότουρκες, τώρα η εικόνα έχει αλλάξει. "Τα τελευταία 4 χρόνια τα ψηφίσματα τα οποία περιλαμβάνουν τις ετήσιες εκθέσεις για την πρόοδο της Τουρκίας είναι όλα κόλαφος για τη συμπεριφορά της. το γεγονός ότι περιφρονεί το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων" είπε καταλήγοντας η ευρωβουλευτής.

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα, υποστήριξε, πως το γεγονός ότι υπάρχει πλέον ένα ψήφισμα που εναρμονίζεται και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενδεχομένως να φέρει και κάποια αντίδραση από την Τουρκία τις επόμενες μέρες. "Φοβάμαι δηλαδή ότι θα αρχίσει πάλι να μέμφεται την Ευρώπη, ότι είναι διχαστική, αλλά αναπτύσσεται μια δυναμική, είναι ένα λιθαράκι" σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ LNG 30 Νοε 2022 | 11:00

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας - Η κρίση αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη

"Η κρίση αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 29 Νοε 2022 | 12:32

Η Ρωσία συζητά μια πιθανή "ένωση αερίου" με το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν

Ενώ η Ρωσία είναι βασική χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν παράγουν περίπου όσο καταναλώνουν.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ. ΣΕ ΑΠΕ 28 Νοε 2022 | 15:30

H Eλλάδα σε καίρια θέση του ενεργειακού χάρτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, χάρη σε νέες διασυνδέσεις και έργα

Οι νέες διασυνδέσεις και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης - Επενδύσεις πολλών δισ. σε ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 28 Νοε 2022 | 14:52

Φυσικό αέριο: Με ποια σειρά θα κόβεται η τροφοδοσία στις βιομηχανίες σε περίπτωση κρίσης - Το σχέδιο της ΡΑΕ

Ποιες βιομηχανίες θα υποστούν τελευταίες διακοπή τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο και ποιες πρώτες.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 26 Νοε 2022 | 08:49

Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης: Η έκπληξη από τα νέα στοιχεία για τον Δεκέμβριο

Ήδη πρατήρια στο λεκανοπέδιο, πωλούν το πετρέλαιο θέρμανσης προς 1,12 ευρώ.

ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 25 Νοε 2022 | 21:10

Ενεργειακή αλληλεγγύη για Γερμανία-Γαλλία: Η καγκελαρία ενέκρινε πλαφόν σε φυσικό αέριο και ρεύμα

Πρώτη επίσκεψη στο Βερολίνο από την Γαλλίδα πρωθυπουργό αφότου ανέλαβε αυτό το αξίωμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΚΡΕΚΑ 25 Νοε 2022 | 14:20

Λογαριασμοί ρεύματος: Το κέρδος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις επιδοτήσεις Δεκεμβρίου - Αναλυτικά παραδείγματα

Τα νοικοκυριά θα δουν σημαντικές μειώσεις στα ποσά πληρωμής, μετά τις επιδοτήσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 24 Νοε 2022 | 23:48

Σχοινάς "Υψηλό το όριο για το φυσικό αέριο, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει" [Βίντεο]

Θωρακισμένη αμυντικά και γεωπολιτικά είναι η Ελλάδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Νοε 2022 | 15:47

Γιάννης Οικονόμου για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η Ελλάδα δεν είναι ικανοποιημένη με την πρόταση της Κομισιόν

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασής της, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 24 Νοε 2022 | 15:17

Ρωσία: Δεν θα παρέχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις χώρες που θα ορίσουν πλαφόν

Μετά την πλήρη ανάλυση στοιχείων η τελική απόφαση για τη διακοπή προμήθειας ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει ο Κρεμλίνο.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 24 Νοε 2022 | 15:06

Ελλάδα και 14 χώρες έβαλαν βέτο στην "αστεία" πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στο αέριο- Κόντρα με Γερμανία

Στις 11 ή 13 Δεκεμβρίου η νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

ΤΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" ΣΤΗΝ ΕΕ 24 Νοε 2022 | 13:23

"Μάχη" για το πλαφόν στο φυσικό αέριο: Γιατί η Γερμανία θέλει υψηλά επίπεδα στις τιμές [βίντεο]

"Η Γερμανία εξάλλου κατασκευάζει τέσσερις με έξι σταθμούς αεριοποίησης με στόχο να έχει τη στρόφιγγα του LNG" αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΥΠ, Γιάννης Μπασιάς.