Βρούτσης: Βρήκα απόφαση για έκδοση σύνταξης 23.900 ευρώ

Απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρω εντόπισε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εργασίας.

broutsis-brika-apofasi-gia-ekdosi-suntaksis-23900-eurw
SHARE THIS
0
SHARES

Απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρω εντόπισε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μθιλώντας στον ΣΚΑΙ και σχολιάζοντας σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι «ήταν έτοιμες να εκδοθούν υψηλές συντάξεις και το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο».

«Έδωσα προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ» όπως είπε και έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του νόμου Κατρούγκαλου και επανέλαβε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη διαδικασία για την αλλαγή του νόμου. 

Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες Βρούτση

Σε απάντηση σημερινών δηλώσεων του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, για το θέμα των συντάξεων -με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων προκύπτουν συντάξεις από 8.000 έως και 24.000 ευρώ μηνιαίως-, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:

«Ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 εφάρμοσε για πρώτη φορά ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τις συντάξεις. Σε πλήρη ανάπτυξη και για όσους έχουν καταβάλει τις υψηλότερες προβλεπόμενες εισφορές δίνει κύρια σύνταξη λίγο κάτω από 3.000 ευρώ (στην οποία προστίθεται, όπου υπάρχει, επικουρική σύνταξη ή, για τους δημοσίους υπαλλήλους, μέρισμα από το Μετοχικό τους Ταμείο).

Επειδή όμως πριν την εφαρμογή του επικρατούσε ένα μωσαϊκό διατάξεων, προβλέφθηκε (άρθρο 30), για λόγους ανταποδοτικότητας, μεταβατικής φύσης ρύθμιση για όσους είχαν καταβάλει στο παρελθόν υψηλότερες εισφορές από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που απετέλεσαν τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του νέου νόμου. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) εισφοράς επιπλέον αυτής του ΙΚΑ. Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για εργαζομένους που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από 3.000 Ευρώ συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

 

 

Πηγή: ΣΚΑΙ

Φωτογραφία: Eurokinissi
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook