
Την ίδια στιγμή που οι ελπίδες για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εξανεμίζονται, τουλάχιστον σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, αλλά και Έλληνες αξιωματούχους, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωνε πως η καλύτερη ευκαιρία είναι ως τα τέλη του μήνα.
Πάντως, οι κοινοτικές πηγές παρέπεμπαν στο Eurogroup Ιανουαρίου για ουσιαστικότερες εξελίξεις στο «ελληνικό ζήτημα».
Ο Μισέλ Σαπέν αναφέρθηκε σε «παράθυρο ευκαιρίας», προειδοποιώντας συγχρόνως ότι από τις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι δύσκολο να εξευρεθεί συμφωνία. Στήριξε μάλιστα την άποψη του στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία.
«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα έως τα τέλη αυτού του έτους, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.
«Η γαλλική κυβέρνηση εύχεται να υπάρξει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους... Αυτά τα μέτρα είναι απλά για να τεθούν σε εφαρμογή, ενώ μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά, φέρνοντας μια πολύ ουσιαστική ελάφρυνση για την Ελλάδα» τόνισε, προσθέτοντας ότι στο επερχόμενο Eurogroup θα μπορούσε να ξεκινήσει η συζήτηση και για τα μακροπρόθεσμα μέτρα,
«Μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό και εύχομαι, όταν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δικές τους… Αυτό θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr