CEO TALKS - Αντώνης Τσιμπούκης (Cisco): Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία ο ψηφιακός μετασχηματισμός

"Σήμερα βιώνουμε έναν ευρύτερο μετασχηματισμό που ξεκινάει από την ίδια την κοινωνία και καταλήγει στον ψηφιακό μετασχηματισμό", τονίζει ο Αντώνης Τσιμπούκης της Cisco.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αντώνης Τσιμπούκης

H πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής αλλαγών στις σχέσεις των οργανισμών και σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους τονίζει ο Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Cisco, ενώ εκτιμά ότι όλες αυτές οι αλλαγές επαναπροσδιορίζουν και τους στόχους κάθε επιχείρησης και οργανισμού.

‘Τα οικονομικά μεγέθη έχουν πλέον συνοδοιπόρο στόχους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς καθώς οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι αποτελούν μέρος ενός κοινωνικού οικοσυστήματος, το οποίο πρέπει να προασπιστεί ώστε να είναι και εκείνες βιώσιμες, δημιουργικές, αποδοτικές και αναπτυξιακές”, τονίζει ο κ. Τσιμπούκης.

Στο νέο αυτό περιβάλλον ο ίδιος σημειώνει ότι ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της κοινωνίας είναι απαραίτητος για τον εξορθολογισμό χρόνιων παθογενειών. "Σήμερα βιώνουμε έναν ευρύτερο μετασχηματισμό που ξεκινάει από την ίδια την κοινωνία και καταλήγει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος βρίσκεται και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Επί της ουσίας ο ψηφιακός μετασχηματισμός τόσο σε σχέση με την οικονομία, όσο και με την επιχείρηση, μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της εξέλιξης του και σε κάθε περίπτωση παράγοντα εξορθολογισμού πολλών παθογενειών”, σημειώνει.

- Κύριε Τσιμπούκη, τι συναισθήματα προκαλεί η ίδια η θέση του/της CEO και πώς τα διαχειρίζεστε;

Τόσο σαν κοινωνία συνολικά, όσο και σαν επιχειρηματικό οικοσύστημα ειδικότερα βρισκόμαστε σε μια μετάβαση στον προσδιορισμό εννοιών και αντιλήψεων οι οποίες στοιχειοθετούν πλέον μια νέα πραγματικότητα. Σε αυτή τη δυναμική των εξελίξεων, ειδικά στο επιχειρείν, οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε, ώστε στο πλαίσιο μιας συναντίληψης να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό περιβάλλον εργασίας. Σε αυτό το περιβάλλον, οι θέσεις ηγεσίας θα παίξουν τον θεμελιώδη εκείνο παράγοντα που θα εμπνεύσει, οδηγήσει και συνδέσει τις ομάδες σε ένα κοινό όραμα. Η θέση του CEO, είναι μια τέτοια θέση, που απαιτεί διορατικότητα, ενσυναίσθηση, αντανακλαστικά, ετοιμότητα στη λήψη αποφάσεων και μια εποπτική αντίληψη των καταστάσεων ώστε η προοπτική της εταιρείας ή του οργανισμού να παραμένει αδιασάλευτη. Η διαχείριση των συναισθημάτων, του να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση είναι μια διαρκής κατάσταση καθώς η μεταβλητότητα της καθημερινότητας, η πίεση για τη σωστή λήψη αποφάσεων αλλά και η εικόνα που οφείλει ένας CEO να εκπέμπει, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Προσωπικά, επιλέγω την ψυχραιμία, την ανοιχτότητα, την αποδοχή στο νέο και την ειλικρινή διάθεση για συνεργατικότητα με βασικό μου μέλημα σε αυτή τη νέα επιχειρηματική συνθήκη, την εδραίωση της έννοιας της συναντίληψης.

Διαβάστε περισσότερα στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 20 Οκτ 2021 | 11:22

Βρετανία: Εκκληση στην κυβέρνηση να επαναφέρει τα μέτρα για τον κορονοϊό -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Β

Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού Συνομοσπονδία NHS.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 20 Οκτ 2021 | 08:54

Τζανάκης: Δολοφόνοι όσοι σκορπούν fake news για τον κορονοϊό - Να γίνει κακούργημα

Ο Νίκος Τζανάκης χαρακτήρισε ως δολοφόνους όσους διακινούν fake news σχετικά με τον κορονοϊό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΕΩΣ ΤΟ 2060 19 Οκτ 2021 | 16:43

ΟΟΣΑ: Ευνοϊκή η τάση του ελληνικού χρέους παρά την πανδημία - "Καμπανάκι" για τη γήρανση του πληθυσμού

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ, η οποία δεν χρειάζεται να λάβει δημοσιονομικά μέτρα για να αποτρέψει μία αύξηση του χρέους της.

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ 19 Οκτ 2021 | 12:29

Ο κορονοϊός έπληξε την "Ελληνοφρένεια" - Σε καραντίνα ο Θύμιος Καλαμούκης

Χωρίς "Ελληνοφρένεια" θα είναι οι ακροατές για κάποιες ημέρες, καθώς ο Θύμιος Καλαμούκης έπεσε θύμα του κορονοϊού.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ STANFORD 19 Οκτ 2021 | 08:08

Ιωαννίδης: Αλλες χώρες τελείωσαν με τον κορονοϊό - Στην Ελλάδα άλλος ένας χειμώνας πανδημίας λόγω προβληματικής διαχείρισης

"Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς. Το lockdown είναι κακή λύση", είπε ο κ. Ιωαννίδης.

ΒΟΥΛΗ 18 Οκτ 2021 | 07:53

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία: Υψηλοί τόνοι και πρόγευση για την συζήτηση στην εξεταστική

Η σημερινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή θα αποτελέσει μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή.

ΠΙΘΑΝΗ Η ΧΡΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ 17 Οκτ 2021 | 21:22

Κορονοϊός: Έρχονται οι "Μωβ περιοχές" - Ποια μέτρα θα ισχύουν σε αυτές

Η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό φαίνεται πως θα εισηγηθεί το καθεστώς των "μωβ περιοχών".

ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΨΗ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 Οκτ 2021 | 17:51

Κορονοϊός: 332 κρούσματα στην Αττική, 265 στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα κορονοϊού έπεσαν αισθητά κάτω από 300, ωστόσο κάθε Κυριακή γίνονται λιγότερα τεστ.

ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΦΑΝΩ" ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 14 Οκτ 2021 | 23:41

Πρόβλεψη: Ο κορονοϊός δεν θα φύγει τα επόμενα χρόνια - Επιστροφή στην κανονικότητα μετά την άνοιξη του 2022

Ένας εκ των δημιουργών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο Ουγκούρ Σαχίν, εκτίμησε ότι με τη βοήθεια του εμβολίου θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μετά την άνοιξη του 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 13 Οκτ 2021 | 22:53

ΠΟΥ: Τελειώνει ο χρόνος για να μάθουμε την προέλευση του κορονοϊού - Στήνεται "dream team" για τις μελλοντικές πανδημίες

Στις 13 Αυγούστου η Κίνα απέρριψε την έκκληση του ΠΟΥ για μια νέα επιτόπια έρευνα, κρίνοντας επαρκή την πρώτη.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 13 Οκτ 2021 | 18:59

Έρευνα σοκ: 1 στους 3 επιστήμονες που μίλησαν για τον κορονοϊό δέχτηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του

Στην έρευνα απάντησαν 321 επιστήμονες από διάφορες χώρες - Τουλάχιστον έξι δέχτηκαν πραγματικές σωματικές επιθέσεις.

«ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ» 11 Οκτ 2021 | 20:52

Σε... αναμμένα κάβουρνα η Θεσσαλονίκη: Αύξηση κρουσμάτων 20% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα - Ανεβαίνει ο Θεμιστοκλέους

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κορονοϊού η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να στέλνει μήνυμα στους πολίτες να εμβολιαστούν.