ΔΕΗ: Συμφωνία για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Η επίσημη ανακοίνωση

Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διαψεύδει η ΔΕΗ το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ

Την τελική συμφωνία με τη Macquarie Asset Management για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ύστερα από την έγκριση της συναλλαγής από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως επισημαίνεται, η επένδυση της Macquarie Asset Management θα υλοποιηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: "Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός του αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Το επενδυτικό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ είναι υψίστης σημασίας για τον Όμιλό μας, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού και το περιβάλλον.

Διαβάστε Επίσης

Με την ισχυρή υποστήριξη ενός τόσο έμπειρου και διεθνούς επιπέδου συνεργάτη όπως η Macquarie, θα αναπτύξουμε μαζί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης του εθνικού μας δικτύου που θα διευκολύνει την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση της οικονομίας και θα προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει ενισχυμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ταυτόχρονα στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης σε γειτονικές χώρες τα επόμενα χρόνια".

Ο Martin Bradley, Senior Managing Director της Macquarie Asset Management, ανέφερε: "Η μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται, μεταφέρεται και χρησιμοποιείται η ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να διευκολυνθεί αυτή η ταχεία αλλαγή και να διασφαλιστεί ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια τα επόμενα χρόνια.

Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη σημαντική επένδυση στην Ελλάδα και να συνεργαστούμε με τη ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας".

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την εκπλήρωση των συνήθων όρων ολοκλήρωσης που αναμένεται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 09 Δεκ 2021 | 15:03

Χατζηδάκης: Αν οι προσλήψεις μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα του δημοσίου, τότε "θα πέταγε" εδώ και δεκαετίες!

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στέλνει πολλαπλά μηνύματα για τις μεταρρυθμίσεις στον e-ΕΦΚΑ και τη νέα επιθεώρηση Εργασίας. Τι θα συμβεί με τον νέο ΕΣΠΑ.

09 Δεκ 2021 | 14:39

Φέτος τα δώρα τα έχει αναλάβει η COSMOTE, βάζοντάς μας από νωρίς στο κλίμα των γιορτών

Ανακάλυψε και ενεργοποίησε τα νέα δώρα κατευθείαν από τον… σάκο του Άγιου Βασίλη της COSMOTE, που πραγματικά δεν θα ήθελες να χάσεις.

ΕΩΣ ΤΙΣ 15/12 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 09 Δεκ 2021 | 12:06

Σταϊκούρας: Αύριο θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

Αύριο η εκταμίευση της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους. Δηλώσεις Σταϊκούρα.

09 Δεκ 2021 | 12:01

Το μεγάλο παράδοξο στον τομέα της ενέργειας και τις ESG επιδόσεις

Τα ESG κριτήρια πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο διαφανούς εταιρικής διακυβέρνησης και να μην είναι απλά ένα ακόμη εργαλείο μάρκετινγκ.

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ 09 Δεκ 2021 | 11:41

Dentsu Greece: Η Πωλίνα Σοφρώνη αναλαμβάνει Marketing & Communications Manager

Το νέο ρόλο εμπιστεύτηκε η Dentsu Greece στην Πωλίνα Σοφρώνη, δυναμικό στέλεχος της αγοράς της Επικοινωνίας & του Marketing.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Δεκ 2021 | 11:12

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από αύριο, 10 Δεκεμβρίου 2021

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην χώρα μας σε σχέση με τα μετρητά που ωστόσο αποτελούν ακόμα τον κυρίαρχο τρόπο πληρωμής.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 09 Δεκ 2021 | 10:07

Ποιοι και γιατί επενδύουν στην ελληνική αγορά ακινήτων: Το προφίλ των νέων αγοραστών

Κινητικότητα στην αγορά κατοικίας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα λόγω της επικείμενης αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Δεκ 2021 | 10:03

Ακίνητα: Ερχεται παράταση μετά τον χαμό στα συμβολαιογραφεία - Αύξηση πάνω από 50% στις αντικειμενικές [πίνακας ανά περιοχή]

Ένας αποκαλυπτικός πίνακας αποδεικνύει γιατί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνονται στους συμβολαιογράφους προκειμένου να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων πριν αλλάξει ο χρόνος.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 09 Δεκ 2021 | 09:12

ΕΘΝΙΚΗ 2.0: Η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία είναι εδώ

Η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις μέσω του ολοκληρωμένου πλαισίου υπηρεσιών ΕΘΝΙΚΗ 2.0, ώστε να επωφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 08 Δεκ 2021 | 22:30

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας και σε εποχικά απασχολούμενους - Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας

Παραμένει η μείωση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης, από 100 σε 50, για το επίδομα ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 08 Δεκ 2021 | 20:47

Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών - Βήμα βήμα η διαδικασία

Τα τρία βασικά βήματα της διαδικασίας έγκαιρης προειδοποίησης - Δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΗ 08 Δεκ 2021 | 20:13

ΑΑΔΕ: Απλοποίηση της έκδοσης ΑΦΜ για πολυκατοικίες

Λύση σε μια σειρά θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολυκατοικίες στην έκδοση ΑΦΜ

ΤΗΣ «ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ- ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» 08 Δεκ 2021 | 19:33

Κλήρωση 50 αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων για όσους απογραφούν ηλεκτρονικά

Κλήρωση 50 αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων της "Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών" για όσους απογραφούν ηλεκτρονικά