Δείτε live την συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup

Δείτε live την συνέντευξη τύπου του προέδρου του Eurogroup, του επιτρόπου Οικονομικών και του επικεφαλής του ESM.

SHARE THIS
0
SHARES

Δείτε live την συνέντευξη τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Tα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Ντάισελμπλουμ: 

  • Εχουμε επιταχύνει τις συζητήσεις την τελευταία εβδομάδα ώστε να βρούμε αρκετό έδαφος για να επιστρέψουν στην Αθήνα και αυτό έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλούμ.
  • Υπογράμμισε πως υπάρχει συμφωνία για ένα επιπλέον πακέτο για συντάξεις, φόρους και την αγορά εργασίας.
  • Υπάρχει μια αλλαγή στο πακέτο πολιτικής. Φεύγουμε από την λιτότητα και δίνουμε έμφαση στις βαθιές μεταρρυθμίσεις, κάτι που επιδιώκει και το ΔΝΤ, πρόσθεσε.
  • Δεν υπάρχει ακόμα πολιτική συμφωνία αλλά είναι σημαντικό ότι υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι θεσμοί. Αθήνα και Θεσμοί θα δουλέψουν για το Staff Level Agreement και μετά θα επιστρέψουμε στο Eurogroup για την πολιτική συμφωνία.
  • Σε ό,τι αφορά το χρόνο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας αλλά όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη του επείγοντος λόγο της σημασίας της εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρξει στην οικονομία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook