Δέσμευση του Ομίλου Vodafone για μηδενικές εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα CO2e έως το 2040

Η Vodafone επισπεύδει κατά μια δεκαετία την αρχική φιλοδοξία της να μηδενίσει τις εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Vodafone

Ο Όμιλος Vodafone δεσμεύτηκε παγκοσμίως να "μηδενίσει" τις συνολικές εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα της εταιρίας έως το 2040. Επιβεβαίωσε ότι οι στόχοι μείωσης των εκπομπών άνθρακα για το 2030 έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets και εναρμονίζονται με τον πιο φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού, την διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η Vodafone επισπεύδει κατά μια δεκαετία την αρχική φιλοδοξία της να μηδενίσει τις εκπομπές ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050. Προς την κατεύθυνση αυτή, μέχρι το 2030, σχεδιάζει την εξάλειψη των εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές και την ενέργεια που αγοράζει και χρησιμοποιεί. Δεσμεύεται επίσης, έως το 2040, να τις έχει εξαλείψει πλήρως, (συμπεριλαμβάνονται κοινοπραξίες, αγορές αλυσίδας εφοδιασμού, χρήση προϊόντων που έχει πουλήσει, και επαγγελματικών ταξιδιών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Nick Read, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: "Η Vodafone πιστεύει ότι πρέπει να ηγείται δια του παραδείγματος, για τον λόγο αυτό δεσμευτήκαμε να μηδενίσουμε πλήρως τις εκπομπές μας έως το 2040, στόχοι που επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets για το 2030 και εναρμονίζονται με τον πιο φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού".

"Δεσμευόμαστε να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα της εταιρίας μέσω βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης, παροχής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μείωσης των αποβλήτων που προέρχονται από το δίκτυό μας και υιοθέτησης νέων περιβαλλοντικών κριτηρίων κατά την επιλογή προμηθευτών. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μειώσουν το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσω της χρήσης των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένου του IoT".

Science-Based Targets

Η πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του CDP, του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πόρων (WRI) και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF). Η SBTi καθορίζει και προωθεί τις βέλτιστες πρακτικές στον καθορισμό στόχων με βάση την επιστήμη και αξιολογεί ανεξάρτητα τους στόχους των εταιρειών σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη του κλίματος.

Η Vodafone συμπεριλαμβάνεται στις 500 εταιρείες που έχουν λάβει επικύρωση των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τη SBTi. Επίσης, είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιών που ανέπτυξε επιστημονικούς στόχους για τον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών μέσω συνεργασίας των ITU, GeSI, GSMA και της πρωτοβουλίας Science Based Targets.

Συνέχιση των προηγούμενων δεσμεύσεων της Vodafone για τον πλανήτη

Η σημερινή ανακοίνωση στηρίζει περαιτέρω τον στόχο της Vodafone να οικοδομήσει μια ψηφιακή κοινωνία που ενισχύει την κοινωνικοοικονομική πρόοδο, είναι ανοικτή σε όλους και δεν επιβαρύνει τον πλανήτη.

Το 2019, η Vodafone δεσμεύτηκε να προμηθεύεται το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί από ανανεώσιμες πηγές, μειώνοντας κατά το ήμισυ το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα έως το 2025 και επαναχρησιμοποιώντας, μεταπωλώντας ή ανακυκλώνοντας το 100% των αποβλήτων του δικτύου της, στηρίζοντας έτσι την μετάβαση προς την κυκλική οικονομία.

Από τον Ιούλιο του 2021, το ευρωπαϊκό δίκτυο της Vodafone θα τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια - δημιουργώντας ένα Green Gigabit Net για πελάτες.

Τον Ιούλιο του 2020, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τους επιχειρηματικούς πελάτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά συνολικά 350 εκατομμύρια τόνους παγκοσμίως σε διάστημα 10 ετών μεταξύ 2020 και 2030.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Vodafone έγινε μια από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που ανακοίνωσε ότι θα εξετάζει πλέον εάν οι προμηθευτές έχουν θεσπίσει περιβαλλοντικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση των πλαστικών, την κυκλική οικονομία και του κύκλου ζωής των προϊόντων.

Τον Μάιο του 2019, η Vodafone εξέδωσε το πρώτο της πράσινο ομόλογο ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση έργων, ώστε να συμβάλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της εταιρείας, αναφέροντας στη συνέχεια ποια έργα ήταν επιλέξιμα βάσει της χρήσης των εσόδων και τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκαν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 04 Φεβ 2021 | 13:05

Η νέα σειρά των 5G Ready Samsung Galaxy S21 είναι στη Vodafone

Μαζί με τις νέες συσκευές, όλοι μπορούν να αποκτήσουν και τις αγαπημένες τους Samsung θήκες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 28 Φεβ 2021 | 13:50

Στουρνάρας - Σταϊκούρας γτια διαγραφή δημόσιου χρέους και σύμφωνο σταθερότητας

Τα δύο ερωτήματα, περί διαγραφής χρέους και βιώσιμων επιχειρήσεων, που απαντούν οι κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 28 Φεβ 2021 | 11:10

Αναστολή εργασίας: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ - Καταιγισμός πληρωμών τη Δευτέρα

Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας - ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ, έως τις 5 Μαρτίου - Από αύριο η πρώτη καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Φεβ 2021 | 08:13

Τέλος στην ταλαιπωρία: Τα ακίνητα θα αλλάζουν χέρια εντός 24 ωρών – Όλο το σχέδιο της ΑΑΔΕ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης θα ενεργοποιηθεί η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα ακίνητα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ 27 Φεβ 2021 | 13:51

Σκρέκας: Αυτά είναι τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Ο κ. Σκρέκας εξηγεί ότι στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου αλλά και άλλοι παράγοντες θα λαμβάνονται υπόψη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ 27 Φεβ 2021 | 09:31

Αποκάλυψη Σκυλακάκη: Στις 16 Μαρτίου πιθανόν θα ανοίξει η αγορά

Η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 26 Φεβ 2021 | 18:03

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων

Η παράταση της τηλεργασίας αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τις "κόκκινες" περιοχές.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 26 Φεβ 2021 | 17:20

Λειτουργεί ήδη το 13032 για μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα- Δεν επιτρέπει δεύτερο μήνυμα

Λειτουργεί ήδη η υπηρεσία 13032 για έξοδο σε εμπορικό κατάστημα, αν και ακόμα δεν επιτρέπεται τέτοια έξοδος

26 Φεβ 2021 | 17:19

Η ELPEN  μετέχει ενεργά στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φάρμακα

Κίνητρα και ορθολογικές πολιτικές για να ενθαρρυνθεί η παραγωγή βασικών φαρμάκων στην Ευρώπη

26 Φεβ 2021 | 16:11

7 σημάδια, μια λύση: Πώς θα καταλάβετε ότι τα κουφώματά σας θέλουν αλλαγή

H αντικατάσταση των κουφωμάτων, μπορεί να γίνει με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς και οικονομικούς όρους

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26 Φεβ 2021 | 13:00

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης - "Θα κάνουμε εξαντλητικό διάλογο"

"Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 26 Φεβ 2021 | 11:51

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεές και γονικές παροχές

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία για φόρο κληρονομιάς, δωρεές και γονικές παροχές - Αφορά όσες έληξαν ή λήγουν Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ 26 Φεβ 2021 | 11:29

Αυτές είναι οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων στο πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"

Η υποβολή δηλώσεων για το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό για τον Μάρτιο 2021.