Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών Παπαευαγγέλου και εταιρειών του

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

desmeusi-trapezikwn-logariasmwn-papaeuaggelou-kai-etaireiwn-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επί τάπητος  οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον  ιδιοκτήτη της εταιρείας Destiny Επενδυτική και τέως αντιπρόεδρος της Jumbo.

Σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών αρχών,  φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τη χρήση POS.

Σε  ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις ακινήτων στους Κινέζους, με ελληνικά POS ήταν καθ’ όλα νόμιμες. «Η εταιρία ζήτησε και πήρε με νόμιμες διαδικασίες από δύο τραπεζικά ιδρύματα POS για την Eλλάδα και την Κίνα με σκοπό την πώληση ακινήτων. Οι πληρωμές έγιναν με χρήση ονομαστικών χρεωστικών καρτών των πελατών που εκδόθηκαν από τις τράπεζές τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook