Δραγασάκης: Η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός

Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δραγασάκης: Η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός

Για το ενδεχόμενου δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές εντός του 2017 μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αναπτυξιακής Τράπεζας τονίζοντας ότι "ήταν ένας στόχος που επιδιώκαμε από το 2015 και η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη". "Η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη" τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να ξεκαθαριστεί από τους εταίρους μας πώς θα στηριχθεί πρακτικά η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση εκ μέρους τους για την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα λεγόμενα SNP. "Μέρος των επιστροφών αυτών θα πρέπει να δοθούν για την ενίσχυση της αναπτυξιακής Τράπεζας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας" είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τη στάση ορισμένων Ελλήνων υπουργών είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς". Τόνισε ότι στη μετάβαση προς το νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε και ξένες επενδύσεις αλλά και τόνωση της εγχώριας επενδυτικής δραστηριότητας.

Επισήμανε ότι υπάρχουν τομείς και πεδία που μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης της αναπτυξιακής Τράπεζας και ότι θα πρέπει η αντιπολίτευση να συμβάλλει στη δημιουργία συναίνεσης χωρίς να ακυρώνει τις θέσεις της. Σημείωσε ότι η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα στην οικονομία και διερωτήθηκε αν μπορεί για παράδειγμα η αντιπολίτευση να αμφισβητήσει ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2017 υπήρξε ισχυρή αύξηση της απασχόλησης ή ότι αυξήθηκε το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου.

Ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις μίλησε για γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό. "Δεν δημιούργησε τα προβλήματα με το θέμα της δασικής έκτασης η κυβέρνηση αλλά το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει γρήγορα το έργο" είπε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα capital contols θα χαλαρώσουν και άλλο και είπε ότι η εξάλειψή τους είναι συνάρτηση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείς για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους είπε ότι "όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί το παλιό που τελειώνει, πρόκειται για προβλήματα και αντιφάσεις που δημιουργούνται στη μετάβαση από το παλιό σε ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι σήμερα οι συμβασιούχοι έχουν περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες. "Η κυβέρνηση θα προκηρύξει μόνιμες θέσεις ώστε να οδηγηθούμε στη λύση του προβλήματος" τόνισε.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 24 Οκτ 2021 | 18:20

ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ: Τι καταβάλλεται έως τις 29 Οκτωβρίου

Υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,3 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,8 εκατ. δικαιούχους.

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 24 Οκτ 2021 | 12:19

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα προστατευτείτε από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις

Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλλά και μελέτη των τιμολογίων ρεύματος που προσφέρουν οι εταιρείες ώστε να αποφευχθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 23 Οκτ 2021 | 12:24

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου: "Διάδρομος" για φθηνή ενέργεια στην Ευρώπη

Στόχος η εκμετάλλευση της φθηνής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Αίγυπτο και η προώθηση της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 23 Οκτ 2021 | 11:37

Κίνδυνος "ηλεκτροπληξίας" για τα νοικοκυριά: Tιμή ρεκόρ πάνω από 22 λεπτά για μια κιλοβατώρα ρεύματος - Αναλυτικά παραδείγματα

Μάλιστα, τα χειρότερα φαίνεται ότι είναι μπροστά καθώς η τιμή χονδρικής τον Οκτώβριο έχει εκτοξευτεί ακόμη και πάνω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΑΥΞΗΣΗ ΦΩΤΙΑ 22 Οκτ 2021 | 16:52

Ηλεκτρικό ρεύμα: "Θα καίνε" οι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου- Αύξηση 189% σε σχέση με το 2020

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 189% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΣ 22 Οκτ 2021 | 14:05

Capital CEO Talks - Μιχαλίτσης (BAUSCH Health) : Ηγεσία σημαίνει να φαντάζεσαι το μέλλον

H έννοια CEO σημαίνει πρωταρχικά και Chief Energy Officer πολλών και διαφορετικών ανθρώπων, δηλώνει ο Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Οκτ 2021 | 13:52

Capital CEO Talks - Giuseppe Zorgno (AIG): Τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου CEO στην εποχή του πλήρους μετασχηματισμού σκιαγραφεί ο Giuseppe Zorgno CEO της AIG.

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22 Οκτ 2021 | 13:15

Η επόμενη ημέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τη συμφωνία με τη ναυπηγική Fincantieri

Η συμφωνία με την Fincantieri που ανακοινώθηκε και επίσημα χθες Πέμπτη έκλεισε σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς οι συνομιλίες των δύο πλευρών για σύμπραξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 22 Οκτ 2021 | 13:05

Νέα μέτρα για την παρενόχληση στην εργασία: Αυστηρές ποινές έως και απόλυση - Τι είναι ο "σύνδεσμος αναφοράς"

Νέα μέτρα την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα.

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ 22 Οκτ 2021 | 12:49

Ηλεκτρονικά βιβλία και εφορία: Από 1η Νοεμβρίου MyData υποχρεωτικά για όλους

Ξεκινά υποχρεωτικά η έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2021 | 11:37

Βολές Γεωργιάδη σε τράπεζες: Ακατανόητη η μη επιχορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε στη Βουλή ακατανόητη τη μη επιχορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ 22 Οκτ 2021 | 10:47

Σταϊκούρας στο Capital.gr: Έτοιμοι για νέα μέτρα στην ενέργεια - Θετική η έκθεση της 12ης αξιολόγησης

Έτοιμος αν χρειαστεί να προχωρήσει και νέα μέτρα για την ανάσχεση των ανατιμήσεων στα προϊόντα ενέργειας, δηλώνει ο Χ. Σταϊκούρας στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Capital.gr.

21 Οκτ 2021 | 19:53

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις και την κάθε επιμέρους δόση του ΕΝΦΙΑ.