Δραγασάκης: Προς παράταση του ν. Κατσέλη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγο καιρό θα κατατεθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

dragasakis-pros-paratasi-tou-n-katseli-me-praksi-nomothetikou-periexomenou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε παράταση του νόμου Κατσέλη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό,

Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε επίσης ότι σε λίγο καιρό θα κατατεθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αν και ο ίδιος δεν διευκρίνισε για πόσο καιρό θα παραταθεί ο νόμος Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μόνο για μερικούς μήνες.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος ως την πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης : “Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους απειλεί τις τράπεζες αλλά απειλεί την ίδια την οικονομία και την κοινωνία. Πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία . Πίσω από τα χρέη των ανθρώπων βρίσκονται οι αλλαγές των συνθηκών . Άλλος έχασε τη δουλειά του , ανατράπηκαν τα δεδομένα στην αγορά. Θέλουμε να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία” ανέφερε.

Κατά τα λοιπά ο υπουργός μιλώντας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια για να υπάρξει διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής, αλλά και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.

Μιλώντας για την ουσία του εξωδικαστικού συμβιβασμού τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές να μπορεί αν υπάρχει ρύθμιση μόνο με το δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης αν βεβαίως οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω από 15% των συνολικών οφειλών.

Επίσης αυξάνεται το όριο των υποθέσεων που μπορούν να τύχουν αυτοματοποιημένης ρύθμισης από 50.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ,  η δυνατότητα στον οφειλέτη να εξαιρεί μη επιχειρηματικές  οφειλές αλλά και η προστασία από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης όποιου μπει σε ρύθμιση. 

 

 

 

 

Φωτογραφία: Αρχείο EUROKINISSI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook