ΕΕ: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα με όποιο τρόπο χρειαστεί

Παρέμβαση και από την Κομισιόν, μετά τον Ντράγκι, για Ελλαδα: Θα εξασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της στήριξης για την Ελλάδα μετά τον τερματισμό του προγράμματος».

ee-i-eurwpi-tha-sunexisei-na-boitha-tin-ellada-me-opoio-tropo-xreiastei
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά την παρέμβαση Ντράγκι και της ΕΚΤ για στήριξη της αγοράς μετά το κραχ, παρέμβαση πραγματοποιεί και η Κομισιόν, ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και τα ομόλογα.

  Η παρακολούθηση του προγράμματος στήριξης από την ευρωζώνη θα συζητηθεί αργότερα φέτος

«Η αναταραχή των αγορών τις τελευταίες ημέρες δείχνει πως υπάρχουν ανησυχίες για την Ελλάδα», σημείωσε ο εκπρόσώπος της Κομισιοόν Σάιμον Ο Κόνορ.

Οπως πρόσθεσε, η παρακολούθηση του προγράμματος στήριξης από την ευρωζώνη θα συζητηθεί αργότερα φέτος και διαβεβαίωσε πως η Κομισιόν θα εργαστεί για να εξασφαλιστεί η ομαλή στήριξη της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με όποιο τρόπο χρειαστεί. Θα εργαστούμε ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της στήριξης για την Ελλάδα μετά τον τερματισμό του τρέχοντος προγράμματος».

Ανάλογα είναι και τα σχόλια του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν: «Δε θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ευρώπη θα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα με ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης για το ελληνικό κράτος και να δρομολογηθεί ομαλά η πλήρης και βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές».

Προς τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε, «θα συνεργαστούμε πολύ στενά με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αξιολόγηση, κάτι που θα απαιτήσει ένα συνολικό πακέτο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να συμφωνηθεί. Θα εργαστούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε μία ομαλή πορεία ευρωπαϊκής στήριξης προς τη χώρα, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας τους πιστωτές και τις αγορές για την ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και θα τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού και κατάλληλου χρηματοδοτικού αποθέματος (fiscal buffer)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook