Σε… είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί πλέον το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων, το σουβλάκι.
Mπορεί κάποτε το σουβλάκι να θεωρείτο "φθηνό" φαγητό και με 4 ευρώ να έφταναν για να αγοράσει κάποιος δύο σουβλάκια, ωστόσο αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού πλέον σε κάποια νησιά τα 4 ευρώ δεν αρκούν ούτε για ένα σουβλάκι.
Ενδεικτικές είναι οι τιμές στα συνοικιακά σουβλατζίδικα. Για παράδειγμα σε σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι το σουβλάκι κόστιζε 3,10 ευρώ το 2023, ενώ σήμερα φτάνει στα 3,50 ευρώ.
Επίσης:
-Ίλιον 3,20€ (2022) και 3,50€ (2023)
-Περιστέρι: 3,10€ (2022) και 3,40€ (2023)
-Γλυφάδα: 3,30€ (2022) και 3,50€ (2023)
Ιδιαίτερα, στα νησιά απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 4 ευρώ.
-Τήνος 3,50€ – 3,80€
-Σύρος 3,20€ – 3,60€
-Μύκονος 4€ – 4,50€ (έως 9,50€*)
-Χανιά 3,90€ – 4,10€
-Ύδρα 3,60€ – 4€
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο λόγος που η τιμή στο σουβλάκι έφτασε τα ύψη οφείλεται στις ακριβές πρώτες ύλες, όπως κρέας, πατάτα, πίτα και λαχανικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr