ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου

H EKO παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο

ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου

H EKO παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεών της από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου
Ο CEO της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης

Τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας κ. Roberto Karahannas, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας κ. Κώστας Μαδεμλής και ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιάννης Κορωναίος.

Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Γιώργο Γρηγορά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα και ξενάγηση στο νέο χώρο στο Βασιλικό που προορίζεται για τα πετρελαιοειδή.

Οι κ.κ. Μαδεμλής, Στεργιούλης, Καραχάννας, Λακκοτρύπης, Karahannas, δίπλα του ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου και δεξιά ο κ. Γρηγοράς.
Οι κ.κ. Μαδεμλής, Στεργιούλης, Καραχάννας, Λακκοτρύπης, Karahannas, δίπλα του ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου και δεξιά ο κ. Γρηγοράς.

Όπως σημείωσε ο κ. Γρηγοράς, «τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται στην Κύπρο, επενδύοντας όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και στην εμπιστοσύνη, στην αλληλοκατανόηση, στην πολύπλευρη ανάπτυξη. Ότι είναι καλό για την Κύπρο, είναι καλό και για εμάς, ακόμα και αν μας υποχρεώνει σε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις. Πιστεύουμε ειλικρινά, ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα δώσει στην Λάρνακα και ευρύτερα στην Κύπρο μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη. Ευχαριστούμε την Λάρνακα που για 10ετίες μας φιλοξενούσε και για την μέχρι σήμερα συνεργασία. Ξεκινήσαμε και προχωρούμε μεθοδικά για μια συντεταγμένη μετεγκατάσταση και αναπροσαρμογή των λειτουργιών της Εταιρείας μας, για να γίνει αυτό δυνατό με τον ταχύτερο και πιο ασφαλή τρόπο».

Από αριστερά, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κώστας Μαδεμλής, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ Γιώργος Γρηγοράς
Από αριστερά, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κώστας Μαδεμλής, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ Γιώργος Γρηγοράς

Από την πλευρά του, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε: «Αποτελεί πάγια πρακτική του Ομίλου ο σεβασμός των αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών. Τηρούμε τις δεσμεύσεις και ειδικά στη Κύπρο, η ενεργή συμμετοχή στα ενεργειακά δρώμενα είναι απόφαση που έχει μετουσιωθεί και σε οδηγό δράσης (master plan). Τα Ελληνικά Πετρέλαια μπορούν και θα είναι από τους πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη της περιοχής και της Κύπρου μας».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακοτρύπης χαιρέτισε εκ μέρους της Κυβέρνησης τις πρωτοβουλίες της ΕΚΟ για μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό, ενώ ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου, εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου για τη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και την ανάπτυξη της περιοχής, σε όφελος της Κύπρου.

Σήμερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ διατηρεί την αναγκαία υποδομή για παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις του πελάτη. Η υποδομή περιλαμβάνει, εκτός των πρατηρίων, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη Λάρνακα, δεξαμενές και εμφιαλωτήριο υγραερίου, καθώς και σταθμό φόρτωσης χύμα υγραερίου. Οι υποδομές αυτές, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, κατεδαφίζονται βάσει του σχετικού Διατάγματος του Δήμου Λάρνακας. Η εν λόγω μετακίνηση αλλάζει το όλο σκηνικό της εισαγωγής, αποθήκευσης και διανομής πετρελαιοειδών στην Κύπρο και δημιουργεί την ανάγκη νέων σοβαρών επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων.

Από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα, παρουσία και του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Γιάννη Κορωναίου
Από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα, παρουσία και του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Γιάννη Κορωναίου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου, ανταποκρινόμενη άμεσα στις προκλήσεις και σε συνεργασία με τις Πετρολίνα, Intergaz και Synergas, προχώρησε σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί νέα κοινή εγκατάσταση υγραερίου (LPG) στο Βασιλικό. Θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους 5000 ΜΤ και εμφιαλωτήριο κυλίνδρων, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εταιρειών εμπορίας LPG στην Κύπρο. Η συμφωνία προνοεί ελεύθερη πρόσβαση σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εμπορίας στο Τερματικό και την Κυπριακή αγορά, επί ίσοις όροις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 03 Δεκ 2021 | 17:10

Στην Κύπρο ο Πάπας: Η στιγμή που φιλάει τον σταυρό του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου - Χιλιάδες πιστοί στη λειτουγία [Βίντεο]

Με την επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου άρχισε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 02 Δεκ 2021 | 15:41

Στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος: Απο το δωμάτιό του θα έχει θέα στα κατεχόμενα...και όχι τυχαία

Ο Πάπας θα διαμείνει σε Φραγκισκανικό μοναστήρι στην Κύπρο. Γιατί επελέγη συγκεκριμένο δωμάτιο για να τον φιλοξενήσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% 02 Δεκ 2021 | 13:31

Όμιλος ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση εξαγοράς αιολικών πάρκων ισχύος 37,2 MW στη Νότια Εύβοια

Υπολογίζεται ότι τα δύο πάρκα μπορούν να καλύψουν, με καθαρή ενέργεια, τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περίπου 34.000 νοικοκυριά.

ΤΙ ΑΝΑΝΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 02 Δεκ 2021 | 12:38

Κύπρος - Νέα έκτακτα μέτρα: Μόνο με PCR η είσοδος στα αεροδρόμια - Οι επιβάτες θα επιβαρύνονται με τα 15 ευρώ

Από τις 6 Δεκεμβρίου, μέχρι 10 Ιανουαρίου όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κύπρο από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 02 Δεκ 2021 | 12:13

Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967- 1974- Το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά για τη χούντα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή

Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 02 Δεκ 2021 | 10:10

Ανησυχία στην Κύπρο: Εμπρησμοί και βόμβες σε σχολεία - Υποψίες για δράση αντιεμβολιαστών

Ανησυχία επικρατεί στην Κύπρο μετά το διπλό χτύπημα σε σχολεία. Άγνωστοι έβαλαν εκρηκτικούς μηχανισμό σε ένα και προσπάθησαν να κάψουν άλλο.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ 02 Δεκ 2021 | 09:12

Γραφική συγκέντρωση αρνητών και ψεκασμένων στην Κύπρο - Παρών και ο... Μπάτμαν [βίντεο]

Σε διαμαρτυρία γονέων αρνητών της μάσκας στην Κύπρο έκανε ξεχωριστή εμφάνιση ο... Μπάτμαν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 02 Δεκ 2021 | 06:43

Σήμερα η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ 30 Νοε 2021 | 10:11

Κύπρος: Φόβοι ότι δολοφονήθηκαν οι δύο Ρωσίδες - Συνελήφθη 32χρονος, χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα της μίας γυναίκας

Ο 32χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση εξαφάνισης των δύο Ρωσίδων στην Κύπρο. Αναζητείται άλλος ένας άνδρας. Βρέθηκαν ίχνη αίματος των δύο γυναικών.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ 29 Νοε 2021 | 12:52

Θρίλερ στην Κύπρο με δύο εξαφανισμένες Ρωσίδες - Υποψίες για διπλό φονικό

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του διπλού φονικού. Βρέθηκε αίμα σε εξοχικό στο οποίο είχαν πάει οι δύο Ρωσίδες 43 και 33 ετών. Προσήχθη ένας 33χρονος.

ΕΣΠΑΣΕ ΣΩΛΗΝΑΣ 26 Νοε 2021 | 11:48

Απίστευτες εικόνες σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρνακας: Τρέχουν νερά από το ταβάνι - Έβαλαν κουβάδες [βίντεο]

Απίστευτες είναι οι εικόνες από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μέσω βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

ΤΑ ΟΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 25 Νοε 2021 | 15:21

Κύπρος ΄74: Με τιμές ηρώων επιστρέφουν στην Ελλάδα τα οστά επτά Ελλήνων στρατιωτών [Εικόνες]

Με τιμές ηρώων επιστρέφουν στην Ελλάδα τα οστά επτά Ελλήνων που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 22 Νοε 2021 | 12:18

Δένδιας: Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας με το Δίκαιο της Θάλασσας είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

Εφόσον η Τουρκία ασπασθεί το Διεθνές Δίκαιο, "είμαστε πάντα πρόθυμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο", ανέφερε σε συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας.