ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου

H EKO παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεών της στην Κύπρο

ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου

H EKO παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των εγκαταστάσεών της από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

ΕΚΟ: Μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό Κύπρου
Ο CEO της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρης Στεργιούλης

Τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας κ. Roberto Karahannas, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας κ. Κώστας Μαδεμλής και ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιάννης Κορωναίος.

Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Γιώργο Γρηγορά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα και ξενάγηση στο νέο χώρο στο Βασιλικό που προορίζεται για τα πετρελαιοειδή.

Οι κ.κ. Μαδεμλής, Στεργιούλης, Καραχάννας, Λακκοτρύπης, Karahannas, δίπλα του ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου και δεξιά ο κ. Γρηγοράς.
Οι κ.κ. Μαδεμλής, Στεργιούλης, Καραχάννας, Λακκοτρύπης, Karahannas, δίπλα του ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου και δεξιά ο κ. Γρηγοράς.

Όπως σημείωσε ο κ. Γρηγοράς, «τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται στην Κύπρο, επενδύοντας όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και στην εμπιστοσύνη, στην αλληλοκατανόηση, στην πολύπλευρη ανάπτυξη. Ότι είναι καλό για την Κύπρο, είναι καλό και για εμάς, ακόμα και αν μας υποχρεώνει σε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις. Πιστεύουμε ειλικρινά, ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα δώσει στην Λάρνακα και ευρύτερα στην Κύπρο μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη. Ευχαριστούμε την Λάρνακα που για 10ετίες μας φιλοξενούσε και για την μέχρι σήμερα συνεργασία. Ξεκινήσαμε και προχωρούμε μεθοδικά για μια συντεταγμένη μετεγκατάσταση και αναπροσαρμογή των λειτουργιών της Εταιρείας μας, για να γίνει αυτό δυνατό με τον ταχύτερο και πιο ασφαλή τρόπο».

Από αριστερά, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κώστας Μαδεμλής, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ Γιώργος Γρηγοράς
Από αριστερά, ο Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Εμπορίας Κώστας Μαδεμλής, ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ Γιώργος Γρηγοράς

Από την πλευρά του, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε: «Αποτελεί πάγια πρακτική του Ομίλου ο σεβασμός των αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών. Τηρούμε τις δεσμεύσεις και ειδικά στη Κύπρο, η ενεργή συμμετοχή στα ενεργειακά δρώμενα είναι απόφαση που έχει μετουσιωθεί και σε οδηγό δράσης (master plan). Τα Ελληνικά Πετρέλαια μπορούν και θα είναι από τους πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη της περιοχής και της Κύπρου μας».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακοτρύπης χαιρέτισε εκ μέρους της Κυβέρνησης τις πρωτοβουλίες της ΕΚΟ για μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό, ενώ ο Δημαρχεύων του Δήμου Λάρνακας κ. Πέτρος Χριστοδούλου, εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου για τη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και την ανάπτυξη της περιοχής, σε όφελος της Κύπρου.

Σήμερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου Λτδ διατηρεί την αναγκαία υποδομή για παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις του πελάτη. Η υποδομή περιλαμβάνει, εκτός των πρατηρίων, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη Λάρνακα, δεξαμενές και εμφιαλωτήριο υγραερίου, καθώς και σταθμό φόρτωσης χύμα υγραερίου. Οι υποδομές αυτές, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, κατεδαφίζονται βάσει του σχετικού Διατάγματος του Δήμου Λάρνακας. Η εν λόγω μετακίνηση αλλάζει το όλο σκηνικό της εισαγωγής, αποθήκευσης και διανομής πετρελαιοειδών στην Κύπρο και δημιουργεί την ανάγκη νέων σοβαρών επενδύσεων δεκάδων εκατομμυρίων.

Από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα, παρουσία και του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Γιάννη Κορωναίου
Από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στη Λάρνακα, παρουσία και του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου Γιάννη Κορωναίου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου, ανταποκρινόμενη άμεσα στις προκλήσεις και σε συνεργασία με τις Πετρολίνα, Intergaz και Synergas, προχώρησε σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί νέα κοινή εγκατάσταση υγραερίου (LPG) στο Βασιλικό. Θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους 5000 ΜΤ και εμφιαλωτήριο κυλίνδρων, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εταιρειών εμπορίας LPG στην Κύπρο. Η συμφωνία προνοεί ελεύθερη πρόσβαση σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εμπορίας στο Τερματικό και την Κυπριακή αγορά, επί ίσοις όροις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021 25 Νοε 2020 | 20:01

Έλενα Τσαγκρινού: Η Ελληνίδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision [εικόνες]

Με το τραγούδι El Diablo, η Έλενα Τσαγκρινού θα διαγωνιστεί στη Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 25 Νοε 2020 | 17:19

Νηοψία σε τουρκικό πλοίο: Στοχοποίησε τον Έλληνα διοικητή ο Ερντογάν - "Πυρά" και στο Βερολίνο

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για "επίθεση" Ελλάδας και Κύπρου και στοχοποίησε τον Έλληνα διοικητή.

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ "ΠΡΕΣΒΗΣ" 24 Νοε 2020 | 17:46

Νέα πρόκληση: Άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια σε Σεμίχ Σαντζιάρ - Είναι ο Τούρκος στρατηγός της εισβολής

Οι τουρκοκύπριοι άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια - Έδωσαν το όνομα Τούρκου στρατηγού την περίοδο της εισβολής στην Κύπρο

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» 24 Νοε 2020 | 17:30

Μήνυμα Μπορέλ σε Ερντογάν: Το καθεστώς των Βαρωσίων είναι και θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ

"Ο σεβασμός του καθεστώτος των Βαρωσίων είναι υψίστης σημασίας", ανάφερε ο Ζοσέπ Μπορέλ στένοντας μήνυμα στην Άγκυρα πριν την Σύνοδο Κορυφής.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 19 Νοε 2020 | 09:18

Κορονοϊός: Κρούσματα στο Προεδρικό Μέγαρο - Θετικός ο υπουργός Γεωργίας - Έκανε τεστ ο Αναστασιάδης

Ο κορονοϊός έπληξε το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Σε τεστ υποβλήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ 16 Νοε 2020 | 09:22

Τουρκική πρόκληση στα Βαρώσια - Συρίγος: Ολα δείχνουν ότι ο Ερντογάν πάει για εκλογές

Για τις νέες απίστευτες προκλήσεις του Ερντογάν στα Βαρώσια μίλησε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ 15 Νοε 2020 | 19:38

Πρόκληση στον ουρανό της Κύπρου – Μαχητικά σχημάτισαν την ημισέληνο [εικόνες]

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα, σχηματίζοντας την ημισέληνο, το εθνικό σήμα της Τουρκίας.

15 Νοε 2020 | 13:26

Στα Βαρώσια ο Ερντογάν: Στήνει προκλητικό πικνικ με ροτόντες και ξύλινα τραπεζάκια [Εικόνες-Βίντεο]

Στα κατεχόμενα έφτασε το ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 15 Νοε 2020 | 09:21

Ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την εκλογή Τατάρ και Μπάιντεν

Η γεωπολιτική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν το αντικείμενο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 15 Νοε 2020 | 08:32

Προκλητικό σόου Ερντογάν σήμερα στα κατεχόμενα με "φιέστες" στην Αμμόχωστο και πικνίκ στα Βαρώσια

Το προαναγγελθέν πικνίκ στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ερντογάν ο οποίος φτάνει στην κατεχόμενη Κύπρο.

«ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗ« ΛΕΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ 14 Νοε 2020 | 10:56

Κατεχόμενα: "Φιέστα" Ερντογάν αύριο στα Βαρώσια με παρελάσεις και κατάθεση στεφάνων

Εορτασμοί στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.με τον Ερντογάν να μεταβαίνει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 13 Νοε 2020 | 15:12

Παγκόσμια προβολή για τo Aphrodite Hills: Αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός γκολφ, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του European Tour

Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις του πολυβραβευμένου γηπέδου, αλλά και το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας του Resort εντυπωσίασε τους 500 συμμετέχοντες.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 11 Νοε 2020 | 10:37

Νέα μέτρα και στην Κύπρο: Διάγγελμα Αναστασιάδη για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού

Διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με θέμα τα νέα μέτρα για τον κορονοίό.