Εκπτωση 70% στο τιμολόγια της ΔΕΗ για τις ημέρες με αιθαλομίχλη

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση- Τι προβλέπει-Ποιοι δικαιούνται την έκπτωση

ekptwsi-70-sto-timologia-tis-dei-gia-tis-imeres-me-aithalomixli
SHARE THIS
0
SHARES

Την παροχή έκπτωσης επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης αιθαλομίχλης προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση.

Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι στην περίπτωση λήψης βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh και για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Μηδενική χρέωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Επισημαίνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με άλλη κοινή υπουργική απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική. Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook