Εξαγγελίες μείωσης φόρων στη ΔΕΘ αν συμφωνήσει η τρόικα

Με «καλάθι» ελαφρύνσεων σε πετρέλαιο και φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θέλει να ανέβει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Αρκεί να συμφωνήσει και η τρόικα.

eksaggelies-meiwsis-forwn-sti-deth-an-sumfwnisei-i-troika
SHARE THIS
0
SHARES

Να αλλάξει το δυσμενές κλίμα που δημιούργησε το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση. Ετσι το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει σειρά μέτρων που θα μειώνουν τα -κατά κοινή ομολογία- δυσβάστακτα φορολογικά βάρη. Υπό μία προϋπόθεση: να συμφωνήσει γι αυτό η τρόικα. Ετσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία η νέα συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Κομισιόν στις 30 Αυγούστου.

Εάν δοθεί το πράσινο φως από τους δανειστές, τότε ο πρωθυπουργός στις 6 Σεπτεμβρίου, οπότε κι ανεβαίνει στη ΔΕΘ, αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα φοροελάφρυνσης, τόσο στην άμεση, όσο και στην έμμεση φορολογία.

Ανάμεσα σε αυτά, θα περιλαμβάνονται: 

  • η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων ως προς τον ανώτατο συντελεστή, μια μείωση που θα φέρει στα διακά τον φορολογικό συντελεστή από το 42% στο 33%, ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 20% με στόχο τη μείωση στο 15%
  • η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από 30% ως και 50%
  • η μείωση της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% 
  • η παγίωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%
  • η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες χωρίς εισόδημα την τελευταία τριετία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook