Ελλάδα 2.0: Διερμηνεία για πολύγλωσσες τηλεδιασκέψεις από την ELIT Language Services

Η ELIT Language Services, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
capture

H διερμηνεία στην εποχή της πανδημίας έχει αναδείξει τους ανθρώπους -και δη τους επαγγελματίες- σε πολίτες ενός όλο και περισσότερο αλληλοσυνδεόμενου κόσμου. Οι διερμηνείς είναι στην πρώτη γραμμή της πολυγλωσσίας και, χάρη στα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία της Eξ αποστάσεως διερμηνείας, η γλώσσα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για την επικοινωνία και επαφή μας με όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο. Οι νέες προκλήσεις έφεραν στο προσκήνιο αρκετές εμπορικές εφαρμογές και πλατφόρμες διερμηνείας, καθώς πολλά πολύγλωσσα συνέδρια και διασκέψεις άρχισαν να πραγματοποιούνται, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ELIT Language Services, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, δίνοντάς μας πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Εκεί που ορίζεται το κοινό μας μέλλον, χωρίς να απεμπολούμε τη γλώσσα μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας.

Η ELIT Language Services διοργανώνει υψηλής ποιότητας πολύγλωσσες τηλεδιασκέψεις για το πιο απαιτητικό τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς. Με έδρα την Αθήνα αποτελεί τον βασικό πάροχο υπηρεσιών Διερμηνείας, Μετάφρασης και υπηρεσιών Συνεδρίων προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς στην Ελλάδα, την Κυβέρνηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ο μόνος Σύμβουλος Διερμηνέας Συνεδρίων της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) στην Ελλάδα και αποκλειστικό μέλος του Calliope Interpreters, του παγκόσμιου δικτύου Συμβούλων Διερμηνέων Συνεδρίων της AIIC, για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες.

Μπορεί η πανδημία να μην άλλαξε τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί ο εγκέφαλος των διερμηνέων συνεδρίων, αλλά αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τις πολύγλωσσες διεθνείς διασκέψεις και συναντήσεις. Ωστόσο, η κρίση βρήκε την ELIT Language Services έτοιμη και πρωτοπόρο: το πρώτο Distance Interpreting Hub στην Ευρώπη — το οποίο διαχειρίζεται η ELIT Language Services — λειτουργεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019, καθιστώντας την μακράν τον μεγαλύτερο πάροχο Εξ αποστάσεως διερμηνείας στην Ελλάδα. Το Athens Interpreting Hub (AIHub), το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο Εξ αποστάσεως διερμηνείας είναι πιστοποιημένο από την αμερικανική KUDO, η οποία παράγει την πιο προηγμένη πλατφόρμα Εξ αποστάσεως διερμηνείας στον κόσμο (Simultaneous Interpreting Delivery Platform, SIDP).

Η κορυφαία εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Χάρη Γκίνο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πεπειραμένο σύμβουλο διερμηνέα συνεδρίων, με σκοπό την παροχή γλωσσικών υπηρεσιών, οι οποίες υπερτερούν έναντι κάθε άλλου παρόχου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ELIT Language Services είναι το σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας Διερμηνεία Συνεδρίων, Εξ Αποστάσεως Διερμηνεία, Υπηρεσίες Συμβούλου Διερμηνέα σύμφωνα με τα πρότυπα της AIIC, Νοηματική Διερμηνεία και Κοινοτική Διερμηνεία. Αποτελεί, ίσως, τον μόνο πάροχο στην Ελλάδα που τηρεί απαρέγκλιτα τον χρυσό κανόνα στη διερμηνεία και τη μετάφραση, τον κανόνα της μητρικής γλώσσας. Στις υπηρεσίες μετάφρασης εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η μετάφραση αυτή καθαυτή, η επιμέλεια κειμένων, η τοπική προσαρμογή (localization), ο υποτιτλισμός και η σελιδοποίηση. Επίσης, αναλαμβάνει την επικύρωση της μετάφρασής σας για κάθε επίσημη χρήση.

Εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια, οι άνθρωποι της ELIT ζουν στον παλμό της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης, καλύπτοντας διεθνή συνέδρια, διασκέψεις κορυφής, υπουργικές συνόδους, συνεντεύξεις τύπου, ιατρικά συνέδρια, παρουσιάσεις προϊόντων, διαπραγματεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και αθλητικές διοργανώσεις.

Η ELIT έχει καλύψει τις σημαντικότερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων: 

66η Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του NATO

Προεδρίες του Συμβουλίου ΕΕ της Ελλάδας και της Κύπρου

Επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα

Συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Παγκόσμιας Τράπεζας και οργάνων του ΟΗΕ

Σύνοδος Κορυφής των 7 Μεσογειακών Χωρών ΕΕ στο Ζάππειο.

Πρόκειται για εταιρεία με δυναμική διεθνή δραστηριότητα και είναι ο μόνος πάροχος γλωσσικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά με όλα τα εχέγγυα ποιότητας:

Πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας), ISO 17100:2015 (Μετάφραση) and ISO 20771:2020 (Νομική Μετάφραση)

Ο μόνος Σύμβουλος Διερμηνέας διαπιστευμένος από τη Διεθνή Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) στην Ελλάδα

Αποκλειστικό μέλος του Calliope Interpreters, του Παγκοσμίου Δικτύου Συμβούλων Διερμηνέων της AIIC

Μέλος των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, HAPCO

Η ELIT Language Services έχει έναν στόχο: να υπερβαίνει κάθε φορά τις προσδοκίες των πελατών της.

Για την επόμενη εκδήλωση που διοργανώνετε, στο διαδίκτυο, με φυσική παρουσία ή υβριδική, με διερμηνεία ή χωρίς, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κλικ στο www.interpreters.gr.

Λίγα λόγια για την ELIT Language Services

Η ELIT Language Services είναι ελληνική εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα η οποία παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας και μετάφρασης, υπηρεσίες συνεδρίων, και διοργάνωσης πολύγλωσσων τηλεδιασκέψεων. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος διερμηνείας στην Ελλάδα και ο μόνος Σύμβουλος Διερμηνέας της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) στη χώρα. Διαθέτει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, 17100:2015 και 20771:2020 και είναι δραστήριο μέλος των ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, HAPCO. Επικεφαλής της είναι ο Χάρης Γκίνος, διερμηνέας συνεδρίων για την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης, Αντιπρόεδρος της AIIC και Project Leader στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) για το πρότυπο ISO 23155 για τη διερμηνεία συνεδρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Hill+Knowlton Strategies, Αιμιλία Παπαθανασοπούλου

210-62 81 812, aimilia.papathanasopoulou@hkstrategies.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΤΑΝΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 99% 02 Αυγ 2021 | 15:29

"Εκτοξεύθηκαν" οι κρατήσεις των Airbnb για τον Δεκαπενταύγουστο - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά περιοχή

Δεν προλαβαίνουν να κλείνουν συμφωνίες με μισθωτές οι ιδιοκτήτες των Airbnb - Στα ύψη οι κρατήσεις για τον 15αύγουστο

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ 01 Αυγ 2021 | 09:58

Κτηματολόγιο: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος - Τι θα ισχύσει για τα ακίνητα "Αγνώστου Ιδιοκτήτη"

Με τον νέο νόμο επιταχύνεται η κτηματογράφηση, απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1933 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 31 Ιουλ 2021 | 09:38

Θλίψη στην ελληνική ναυτιλία: Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

Η οικογένεια Ποταμιάνου ήταν αυτή που εισήγαγε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

"ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" 30 Ιουλ 2021 | 15:44

Voucher 200 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για laptop και tablet - Τέλη Αυγούστου οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των επιταγών τους για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού έως τη 1 Νοεμβρίου 2021

30 Ιουλ 2021 | 12:17

Η επόμενη μέρα στη σύγχρονη οικονομία, είναι η πράσινη οικονομία

Η Εθνική Τράπεζα συμβάλει έμπρακτα στη μετάβαση στη νέα εποχή, με ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης χρηματοδότησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, που θα βελτιώσουν για το περιβάλλον και τη ζωή μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ 30 Ιουλ 2021 | 10:31

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία

Στον "αέρα", η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Ποιοι είναι δικαιούχοι και η διαδικασία αίτησης.

ΘΑ «ΤΡΕΞΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 30 Ιουλ 2021 | 08:32

Εξοικονομώ: Δείτε αναλυτικά τι επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Αυτές είναι οι πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες που επιδοτούνται με το νέο "Εξοικονομώ".

"ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" 29 Ιουλ 2021 | 21:22

Nέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο - Κάτω από το 0,6% υποχώρησε η απόδοσή του

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16% και του 15ετούς στο 0,766%.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 29 Ιουλ 2021 | 19:55

ΕΣΠΑ 2021-2027: Πώς θα διατεθούν τα 26 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπέβαλε το στρατηγικό έγγραφο αναφοράς της για την υλοποίηση επενδύσεων άνω των 21 δισ. ευρώ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 29 Ιουλ 2021 | 16:12

Απίστευτο: Ανεμβολίαστοι 400 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων - Kινδυνεύει να μείνει με το μισό προσωπικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων περίπου 400 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, που σημαίνει ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

ΦΙΛΟΔΟΞΟ BUSINESS PLAN ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 29 Ιουλ 2021 | 15:18
ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 29 Ιουλ 2021 | 14:57

Νέο "εξοικονομώ" με 2 σημαντικές αλλαγές: Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες - Τέλος στον "αγώνα δρόμου" για την υποβολή

Ποιος είναι ο στόχος του υπουργείου ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ".

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 29 Ιουλ 2021 | 09:32

Συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ: Το σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις το 2022

Η κυβέρνηση σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους με στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων των ιδιοκτητών ακινήτων.