Follow us

Empowered: Απόκτησε σήμερα τις δεξιότητες του αύριο και ετοιμάσου για την αγορά εργασίας

Πώς διαμορφώνεται η νέα επαγγελματική πραγματικότητα; Τι δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας νέος για να χτίσει την καριέρα του;

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Empowered

Η εμπειρία της πανδημίας και οι εκθετικές τεχνολογικές εξελίξεις μετέβαλαν τους κανόνες του παιχνιδιού για το παρόν και το μέλλον της εργασίας.

Ο επαγγελματίας του αύριο καλείται να προσαρμόζεται συνεχώς στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, να είναι ευέλικτος και να βρίσκεται σε μία διαδικασία συνεχούς μάθησης. Απαιτείται να έχει δεξιότητες, κατάρτιση και εκπαίδευση, ώστε να ανταπεξέρχεται σ’ ένα περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Να διαθέτει προσόντα που αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή. Με άλλα λόγια: χρειάζεται να αναπτύξει ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων, τις δεξιότητες του μέλλοντος, που θα τον καταστήσουν ανθεκτικό, προσαρμοστικό και ελκυστικό στην αγορά εργασίας του αύριο.

Πώς διαμορφώνεται η νέα επαγγελματική πραγματικότητα; Τι δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας νέος για να χτίσει την καριέρα του; Τι εργαλεία είναι διαθέσιμα και ποιος ο βέλτιστος τρόπος να τα αξιοποιήσει προς όφελος του;

Empowered: Απόκτησε σήμερα τις δεξιότητες του αύριο και ετοιμάσου για την αγορά εργασίας

Νέα εποχή, νέες προκλήσεις

Η νέα αγορά εργασίας απαιτεί πρωτίστως έναν νέο τρόπο σκέψης, εστιάζοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η αλλαγή δε θα μας περιμένει, άλλωστε οι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν από τώρα στη διάθεσή τους νέα εργαλεία και τεχνογνωσία που έχουν αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της εξέλιξης και της προόδου. Αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τη χρήση αυτών των εργαλείων, οι επαγγελματίες θα βελτιώσουν το υπάρχον υπόβαθρό τους και θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ενώ θα αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, με βάση τα προσόντα τους και τις νέες απαιτήσεις.

Άλλη μια από τις μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί είναι η σύνταξη του βιογραφικού ψηφιακά, με κάθε επαγγελματία να διατηρεί πλέον το δικό του διαδικτυακό προφίλ στο μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο, το LinkedIn. Ακόμα, το παραδοσιακό μάρκετινγκ έχει υποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στο digital marketing, βασική προϋπόθεση για μία επιτυχημένη επιχείρηση, με τα social media να αποτελούν το trend που ήρθε για να μείνει. Αφενός, αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας της επιχείρησης με τους πελάτες της, αφετέρου, κυριαρχούν ως ένα ουσιαστικό εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου και προώθησης της εικόνας ενός brand. Παράλληλα, κάθε επιχείρηση έχει, κατά κανόνα, τη δική της διαδικτυακή πλατφόρμα για να επικοινωνεί τον σκοπό της και να παρέχει τις υπηρεσίες της – αλλά και να βρίσκει νέους συνεργάτες και εργαζόμενους.

Empowered: ένας πολύτιμος σύμμαχος για να χτίσεις τη δική σου "εργαλειοθήκη"

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον που αλλάζει συνεχώς, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει δράση. Αντλώντας μαθήματα από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του Youth Empowered, του προγράμματος δωρεάν ενίσχυσης απασχολησιμότητας που υλοποιεί από το 2017, καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα για τους 20.000 νέους που συμμετείχαν σε αυτό, δημιούργησε την ολιστική ψηφιακή πλατφόρμα Empowered, που προσφέρει εκπαιδεύσεις, εργαλεία και καθοδήγηση που ενισχύουν τις δεξιότητες του αύριο, εξοπλίζοντας έτσι το σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να μάθεις τα πάντα για την αγορά εργασίας και τις δεξιότητες του μέλλοντος, σου δίνεται η δυνατότητα να το κάνεις μέσα από τα ψηφιακά Sessions που θα βρεις recorded μέσα στην πλατφόρμα Empowered αλλά και τα live sessions που διοργανώνονται μέσα στη χρονιά. Η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν και συνοδεύεται από σχετική βεβαίωση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες για την ενδυνάμωσή τους, γύρω από τους τομείς της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της ενίσχυσης σημαντικών soft skills.

Μπες σήμερα στην πλατφόρμα του Empowered και βρες τα sessions που σου ταιριάζουν όπως:

Digital CV: Εισαγωγή στο LinkedIn

Το Νο1 επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως για να προσελκύσεις μελλοντικούς εργοδότες.

Εισαγωγή στα Social Media και το Digital Marketing

Οι διαφορές μεταξύ του παραδοσιακού marketing, του digital marketing και του social media marketing.

TikTok, Snapchat & Instagram για Επιχειρήσεις

Οι νέες τάσεις των social media.

Μυστικά του YouTube

Το YouTube ως εργαλείο προβολής της επιχείρησης σου.

Χρησιμοποιώντας το Canva για εντυπωσιακά Social Media Visuals

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το πώς να δημιουργήσεις εντυπωσιακά γραφικά για τα social media, χρησιμοποιώντας το Canva.

Πλούσιο περιεχόμενο και περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του προγράμματος θα βρείτε στην πλατφόρμα Empowered.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ 20 Ιουν 2022 | 17:13

Τηλεργασία: Ποιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι για λόγους υγείας - Σε διαβούλευση η ΚΥΑ

Οι 30 κατηγορίες εργαζομένουν που θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τηλεργασία - Αναλυτικά η διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20 Ιουν 2022 | 13:07

Τσίπρας για τουρισμό - επισιτισμό: Πώς να βρεις εργαζόμενους όταν θεωρείς ότι είναι αναλώσιμοι;

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ακούει από παντού ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι "και το ερώτημά μου είναι: πώς να βρεις εργαζόμενους όταν θεωρείς ότι ο πιο σημαντικός παραγωγικός συντελεστής είναι αναλώσιμος;"

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 17 Ιουν 2022 | 11:33

E-Food: Στάση εργασίας από τους εργαζομένους - Λειτουργούν κανονικά οι παραγγελίες

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η εταιρεία εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ 11 Ιουν 2022 | 14:33

"Πρώτο ένσημο": Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης για το πρόγραμμα με νέα τροπολογία

Τριπλασιασμό του ποσού της επιδότησης για το πρόγραμμα "Πρώτο ένσημο", για τους πρώτους έξι (6) μήνες από την πρόσληψή τους, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 01 Ιουν 2022 | 11:04

Πίεση στους εργοδότες για αυξήσεις μισθών - Ανοίγει ο δρόμος για σκληρές διαπραγματεύσεις μετά τον κατώτατο

Θέμα χρόνου να ανοίξει και επίσημα η συζήτηση ανά κλάδο για την υπογραφή νέων επιχειρησιακών ή κλαδικών συμβάσεων.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROCLEAR 27 Ιουν 2022 | 13:10

Αθέτηση πληρωμής χρέους από τη Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι δεν πλήρωσε αλλά κατηγορεί τη Δύση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αθέτησε την πληρωμή χρέους και επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

80% ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 27 Ιουν 2022 | 12:02

ΕΕ: Το Συμβούλιο υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου - Απάντηση στους ρωσικούς εκβιασμούς

Ο κανονισμός προβλέπει ότι η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023.

27 Ιουν 2022 | 11:38

Sustainability Hackathon: Ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Συνεχίζεται με 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τις ομάδες και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και εξελίσσεται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας.

ΚΑΝΤΡΙ ΣΙΜΣΟΝ 27 Ιουν 2022 | 11:15

Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ: Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού - Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον τόνισε ότι η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και ότι η ΕΕ πρέπει είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 27 Ιουν 2022 | 10:46

Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή χρέους για πρώτη φορά από το 1918 - Σφυροκοπούν τη ρωσική οικονομία οι κυρώσεις

Η τελευταία φορά που η Ρωσία χρεοκόπησε έναντι των ξένων πιστωτών της ήταν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, επί Λένιν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 27 Ιουν 2022 | 09:54

Σταϊκούρας: Τα μέτρα στα καύσιμα στοχεύουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα - Στα 3,1 εκατ. από 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Σύμφωνα με τον υπουργό, μια μείωση του ΕΦΚ κατά 0,20 ευρώ έχει κόστος 1,5 δισ. ευρώ. "'Αρα, δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο μέτρο στήριξης ή θα επιβαρύνουμε τους πολίτες", πρόσθεσε.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Ιουν 2022 | 07:16