Energean: Πανευρωπαϊκή βράβευση για την Καλύτερη Στρατηγική σε Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση

H εταιρεία ακολουθεί τις συστάσεις του Task Force on Climate Related Financial Disclosure που καθορίζουν τον τρόπο δημοσιοποίησης στοιχείων σε θέματα πολιτικής για το Κλίμα και με βάση την πρωτοβουλία του Carbon Disclosure Project.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
cfi

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Energean βραβεύεται για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη (Best ESG Energy Growth Strategy Europe 2020) σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance - ESG) από τον οργανισμό CFI.co (Capital Finance International).Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Energean βραβεύεται για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική στην Ευρώπη (Best ESG Energy Growth Strategy Europe 2020) σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance - ESG) από τον οργανισμό CFI.co (Capital Finance International).

Στο σκεπτικό της βράβευσης, οι κριτές του CFI.co, αναφέρονται στη δραστηριότητα της εταιρείας σε 9 χώρες, στη στράτευσή της για την υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στη δέσμευσή της για μηδενικό ισοζύγιο σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ως το 2050, ενώ επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα εξής:

-H εταιρεία ακολουθεί τις συστάσεις του Task Force on Climate Related Financial Disclosure που καθορίζουν τον τρόπο δημοσιοποίησης στοιχείων σε θέματα πολιτικής για το Κλίμα και με βάση την πρωτοβουλία του Carbon Disclosure Project έχει συμπεριληφθεί στο 1/3 των επιχειρήσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με την καλύτερη αξιολόγηση.

-Με την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης του Πρίνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρεία πέτυχε να μηδενίσει τις έμμεσες εκπομπές Scope 2 αερίων θερμοκηπίου που προέρχονται από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και να μειώσει σημαντικά τις συνολικές εκπομπές στο πλαίσιο του Scope 1, δηλαδή τους ρύπους που εκπέμπονται άμεσα από δραστηριότητες άμεσα ελεγχόμενες από μία επιχείρηση.

-Η εταιρεία έχει ως άμεσο στόχο να μειώσει την ένταση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο μισό του μέσου όρου της βιομηχανίας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

-Επιπλέον η εταιρεία απασχολεί εργαζόμενους με συνολικά 23 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ το 1/3 της διοίκησής της αποτελείται από γυναίκες.

-Τέλος, η Energean έχει ως προτεραιότητα την ευημερία των εργαζομένων της και προάγει την υιοθέτηση υγιεινών συνθηκών και τρόπου ζωής μέσα από μία σειρά δραστηριότητες και online προγράμματα, με έμφαση και στα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία COVID-19.

Σε κοινή τους δήλωση, ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος Βασίλης Τσέτογλου και η επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ίλια Ρήγα ανέφεραν τα εξής:

"Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας στην Energean η δεύτερη συνεχόμενη βράβευση της εταιρείας από τον CFI.co για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ευρώπη.

Είναι σίγουρα μια δικαίωση των προσπαθειών της διοίκησης και των εργαζομένων μας σε καθημερινή βάση που καθιστά ακόμη πιο ισχυρή τη δέσμευσή μας για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, ώστε να αποτελούμε μια εταιρεία πρότυπο όχι μόνο για την βιομηχανία έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αλλά για το επιχειρείν συνολικά. Ευχαριστούμε θερμά τους κριτές του CFI.co για την αναγνώριση του Ήθους της Energean και της πρακτικής εφαρμογής του στην καθημερινότητα του οργανισμού μας".

Σημειώνεται ότι ο CFI.co είναι ένας οργανισμός έντυπων και ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο και έμφαση στους τομείς των επιχειρήσεων, των χρηματοδοτήσεων και της οικονομίας. Ο CFI.co έχει θεσπίσει ένα

Πρόγραμμα Βραβεύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για πρόσωπα και οργανισμούς που συνεισφέρουν σημαντικά στη σύγκλιση των οικονομιών και στη δημιουργία ωφελειών για όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (Stakeholders) στις κοινωνίες που επηρεάζονται από τη δραστηριότητά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 16 Νοε 2021 | 12:59

Η Energean στον 38o Μαραθώνιο της Αθήνας: Στο πλευρό του MDA Ελλάς και των ανθρώπων με νευρομυικές παθήσεις

Η ομάδα της Energean έτρεξε στον δρόμο των 5 χιλιομέτρων, μαζί με τους ανθρώπους του MDA Ελλάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 03 Δεκ 2021 | 06:50

Ο αναλυτικός Οδηγός του νέου "Εξοικονομώ" - Μπόνους για τις μισθωμένες κατοικίες - Αναλυτικά τα κριτήρια και τα ποσοστά

Σήμερα ο αναλυτικός οδηγός του προγράμματος "Εξοικονομώ". Τα κριτήρια επιλογής και τα ποσά για κάθε κατηγορία.

ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2022 02 Δεκ 2021 | 22:26

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με μεγάλη επένδυση - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού

Η Amazon, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, περιλαμβάνει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεών της.

02 Δεκ 2021 | 17:01

"Just Go Zerο": Τα everest δίνουν "δεύτερη ζωή" στον καφέ που θα κατέληγε στα σκουπίδια

Αυτή η πρωτοβουλία θα μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι τον καφέ που καταναλώνουμε καθημερινά.

ΑΠΟ ΤΟ HELLENIC INNOVATION FORUM & AWARDS 2021 02 Δεκ 2021 | 13:50

ΝΒG Business Seeds: Βραβείο Gold ως η Καλύτερη Πρωτοβουλία Ενίσχυσης του Οικοσυστήματος

Βραβείο Gold στην ΝΒG Business Seeds ως η Καλύτερη Πρωτοβουλία Ενίσχυσης του Οικοσυστήματος από το Hellenic Innovation Forum & Awards 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ COUNTRY MANAGER 02 Δεκ 2021 | 13:33

Σάρδη (Energean) : Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές - Επενδύσεις 3 δισ. στην Ανατολική Μεσόγειο

H Κατερίνα Σάρδη αναφέρθηκε στις επενδύσεις ύψους 3 δισεκ. δολαρίων που έχει σε εξέλιξη η Energean στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% 02 Δεκ 2021 | 13:31

Όμιλος ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση εξαγοράς αιολικών πάρκων ισχύος 37,2 MW στη Νότια Εύβοια

Υπολογίζεται ότι τα δύο πάρκα μπορούν να καλύψουν, με καθαρή ενέργεια, τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες για περίπου 34.000 νοικοκυριά.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΜΕΡΗ 02 Δεκ 2021 | 12:29

Κικίλιας: Οι 4 προορισμοί που πρωταγωνιστούν στην καμπάνια χειμερινού τουρισμού - Πώς πάνε οι κρατήσεις για Χριστούγεννα

Στην έναρξη της καμπάνιας για τον χειμερινό τουρισμό και τις κρατήσεις για την περίοδο των εορτών που εξελίσσονται καλά αναφέρθηκε ο υπ. Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ GENERATION Y-INTERNATIONAL EBUSINESS HUB 02 Δεκ 2021 | 10:57

Βlack Friday: Στο 119% η αύξηση του ημερήσιου τζίρου στα ηλεκτρονικά καταστήματα

Υπήρξε αύξηση σε επισκεψιμότητα από 20% έως και 60% σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες του έτους, καθώς και σε τζίρο.

"ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" 02 Δεκ 2021 | 10:04

"Φράκαρε" το λιμάνι του Πειραιά με συνωστισμό κοντέινερ - Κίνδυνος ενόψει Χριστουγέννων

Παραμένουν τα προβλήματα στο λιμάνι Πειραιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες, οι κινητοποιήσεις και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 02 Δεκ 2021 | 07:29

Αυτά είναι τα σπίτια στην Αθήνα με ενοίκιο ως 600 ευρώ τον μήνα: Λίστα με 90 παραδείγματα

Ο αναλυτικός κατάλογος που δημοσιεύεται με αγγελίες που συνέλεξε η e-real estates δείχνει το πώς διαμορφώνεται ο "χάρτης" των ενοικίων στην Αττική.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 01 Δεκ 2021 | 20:17

ΟΟΣΑ: Ανησυχία για τις επιπτώσεις της Όμικρον στην παγκόσμια οικονομία - Προτρέπει για επιτάχυνση εμβολιασμού

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Oxford Economics, η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να κοστίσει μεταξύ 0,25 της μονάδας ανάπτυξης το επόμενο έτος, αν αποδειχθεί σχετικά ακίνδυνη