Follow us

Energean: Πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Παγγαίου και στο Δήμο Ζίτσας

Η Energean τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία είναι στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Energean

Στην ενίσχυση των υποδομών που προστατεύουν το περιβάλλον προχώρησε η Energean σε περιοχές που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία τιμάται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Ειδικότερα, η Energean προχώρησε στην δωρεά τριών κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας, ο οποίος διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας και υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες την περίοδο του καλοκαιριού. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν δίπλα στους κάδους απορριμμάτων που είχε δωρίσει πέρσι η εταιρεία και, συγκεκριμένα, σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις στη Νέα Ηρακλείτσα, όπου ειδικά κατά τους θερινούς μήνες διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα ρύπανσης από αυτοκίνητα που κατευθύνονται ή επιστρέφουν από τις παραλίες της περιοχής.

Energean: Πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Παγγαίου και στο Δήμο Ζίτσας

Τους κάδους παρέδωσαν ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τμήματος Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα, ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα και η κ. Ιωάννα Γιαννακουδάκη, Γραμματέας Διοίκησης της Energean στην Καβάλα. Τους κάδους παρέλαβε ο κ. Χρήστος Πριονίδης, Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρίσκουν μιμητές σε κάθε τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, η Energean προχώρησε στη δωρεά 10 κάδων κομποστοποίησης μαζί με τον λειτουργικό τους εξοπλισμό στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. Οι κάδοι θα εγκατασταθούν στα δημοτικά σχολεία του Δήμου και παραδόθηκαν στους Διευθυντές των σχολείων, μαζί με φυλλάδιο οδηγιών για τη λειτουργία τους και τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Energean

Τους κάδους παρέδωσε ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ενώ ο Προέδρος της Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Ζίτσας Γιώργος Ράδος κάλεσε και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Με αφορμή τις δύο δωρεές, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:

"Η φροντίδα για το περιβάλλον αποτελεί αυτονόητα την κορυφαία προτεραιότητα για την Energean, κάτι που πιστοποιείται άλλωστε από το εξαιρετικό περιβαλλοντικό ιστορικό της σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Ζίτσας αποτελούν δύο από τους βασικότερους κοινωνικούς εταίρους και είναι χαρά μας να συμβάλλουμε στην βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών από τη μια και από την άλλη, στην προσπάθεια να γίνει η κομποστοποίηση κουλτούρα για τη νέα γενιά, ως βασικός πυλώνας της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας αντίστοιχα.

Είμαστε δεσμευμένοι σταθερά στη φροντίδα του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης που ακολουθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, εν προκειμένω, τους Στόχους ν.11 – Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, ν.13 – Δράση για το Κλίμα, και ν.17 – Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων".

Υπενθυμίζεται ότι, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η Energean συμμετείχε επίσης ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο "Πάμε Ανακύκλωση” και χορήγησε τα δώρα που απονεμήθηκαν στα 8 σχολεία της πόλης της Καβάλας ως βραβεία για τη διάκρισή τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Followgreen” του Δήμου Καβάλας..

Σημειώνεται ότι η Energean το 2022, σε σχέση με το 2021, μείωσε κατά 12,7% το αποτύπωμα άνθρακα καθώς και κατά 24.2% την κατανάλωση ενέργειας από μη ανανεώσιμους πόρους. Επιπλέον, αύξησε σχεδόν κατά 100% τα ανακυκλούμενα απορρίμματα και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού. Ακόμη, πιστοποιήθηκαν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από όλα τα assets που διαχειρίζεται η Energean κατά ISO 14064-1, ενώ όλα τα assets της εταιρείας πιστοποιήθηκαν κατά το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης - Environmental Management System ISO 14001.

Τέλος, η Energean δημιούργησε μία νέα Επιτροπή ειδικά για το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και την Εταιρική Ευθύνη που εστιάζει σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στα ESG (Environment, Social & Governance - Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση) κριτήρια, ενώ δεν υπήρξε καμία διαρροή υδρογονανθράκων ή άλλη περιβαλλοντική ζημιά από τις δραστηριότητες της εταιρείας στις χώρες που είναι παρούσα.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 27 Σεπ 2023 | 08:20

Τρία μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ

Η πρωτοβουλία για την "Μόνιμη Μείωση Τιμής" θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2023 | 22:45

Τα τρία μέτρα για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ - Η "Μόνιμη Μείωση Τιμής" και τα αυστηρά πρόστιμα

Τρία μέτρα, με ισχύ έως και την 31η Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά - Τι προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ

ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 26 Σεπ 2023 | 20:48

Άδωνις Γεωργιάδης: Μέχρι τέλος του έτους, πάνω από τις μισές επικουρικές συντάξεις θα έχουν εξοφληθεί

Σχετικά με το "ξεπάγωμα" των τριετιών, σημείωσε ότι φέρνει δύο χρόνια νωρίτερα το "ξεπάγωμα"

ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ 26 Σεπ 2023 | 19:09

Η Chiquita συνεχίζει να ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του μαστού στηρίζοντας το "Άλμα Ζωής" και το Greece Race for the Cure®

Τον Οκτώβριο, ο οποίος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, η Chiquita θα χρωματίσει ροζ το εμβληματικό μπλε αυτοκόλλητο της.

26 Σεπ 2023 | 19:09

iPhone 15: Τα Public φιλοξένησαν το πρώτο "Τech-Walk"

Παρουσιαστής του event ήταν ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, ενώ στο event παρευρέθηκε και η Natasha Kay, ολοκληρώνοντας την απόλυτη εμπειρία των νέων iPhone!

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 26 Σεπ 2023 | 18:45

Έρχεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Για ποιους αυξάνεται το όριο χρεών, τι αλλάζει στις συντάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Νοέμβριο - Τι θα προβλέπει.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ 26 Σεπ 2023 | 14:45

Η ομάδα της Brown Hotels μεγαλώνει και ισχυροποιείται με προσθήκη νέων στελεχών

Η Brown Hotels Collection ενισχύει το δυναμικό της με προσθήκη πολύπειρων στελεχών.

26 Σεπ 2023 | 13:56

Διπλή κίνηση έμπρακτης στήριξης από το SKIP για την Καρδίτσα και το Πήλιο με το Κοινωνικό Πλυντήριο και την Κοινωνική Ντουλάπα

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ενημερώνονται από τους τοπικούς φορείς για το σημείο που βρίσκεται καθημερινά η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 26 Σεπ 2023 | 13:51
26 Σεπ 2023 | 12:58

Praktiker Hellas: Η μεγαλύτερη έρευνα στην Ελλάδα για τη σχέση μας με τα φυτά

Η Praktiker Hellas για άλλη μια χρονιά πρωτοστατεί και φέρνει τη φύση…στο σπίτι!

26 Σεπ 2023 | 12:43

Όμιλος Ευρωκλινικής: Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προχώρησε στη δημοσίευση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

26 Σεπ 2023 | 11:42

Τέλος τα επιδοτούμενα δάνεια για τους νέους - Πού θα βρείτε σπίτια με ενοίκιο κάτω από 600 ευρώ [πίνακας]

Επιστροφή στην… κόλαση των υψηλών ενοικίων αλλά και του ακριβού κόστους δανεισμού για χιλιάδες νέους που αναζητούν στέγη.