Ένταξη της έκθεσης "1821 Πριν και Μετά" στο επίσημο πρόγραμμα του εθνικού εορτασμού της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Tηλεδιάσκεψη είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αγγελοπούλο Γερουλάνου

Την ένταξη της εμβληματικής έκθεσης "1821 Πριν και Μετά" στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση ανακοίνωσαν από κοινού το Μουσείο Μπενάκη και η Επιτροπή "Ελλάδα 2021". Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου.

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2021 και αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την επετειακή χρονιά, πραγματοποιείται με την σύμπραξη του Μουσείου, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Ειρήνη Γερουλάνου (Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη): Η έκθεση αποτελεί κορυφαίο γεγονός για το Μουσείο

Η κυρία Γερουλάνου, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία και τη στήριξη, χαρακτήρισε "συμμαχία" την ένταξη της έκθεσης στο επίσημο πρόγραμμα των επετειακών εορτασμών και τόνισε: "Είναι για εμάς αυτονόητη η συνεργασία με την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" που ανέλαβε τον συντονισμό των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων".

Μιλώντας για την έκθεση, η οποία θα εκτείνεται σε όλους τους ορόφους του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, θα διαρκέσει οκτώ μήνες και θα περιλαμβάνει 1200 αντικείμενα, η Πρόεδρος του Μουσείου έκανε λόγο για κορυφαίο γεγονός για το Μουσείο Μπενάκη και έδωσε συνοπτικά το στίγμα της: "Η Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζεται, στο ευρύτερο ιστορικό της πλαίσιο, ξεκινώντας από το 1770 και φτάνοντας έως τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Γεωργίου Α’. Αξιοποιούμε για τις ανάγκες της έκθεσης τις συλλογές και τα αρχεία τόσο του Μουσείου όσο και των τριών τραπεζών".

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Πρόεδρος Επιτροπής "Ελλάδα 2021"): Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας

Η κυρία Αγγελοπούλου ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου και τόνισε ότι το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας: "Από το 1930, όταν το ίδρυσε ο Αντώνης Μπενάκης, έως σήμερα, δεν σταμάτησε να επεκτείνει τους τομείς της δραστηριότητάς του, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα με τα σπουδαία επιτεύγματά του", σημείωσε. Όπως προσέθεσε, η Επιτροπή θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προβολή της έκθεσης. "Πρόκειται για ένα σπουδαίο εκθεσιακό γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνομιλήσουν με έναν αιώνα ελληνικής ιστορίας", υπογράμμισε.

"Η συνεργασία μας με Ιδρύματα υψηλού κύρους, όπως είναι το Μουσείο Μπενάκη, υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Το Μουσείο έχει ήδη υποστηρίξει δράσεις και εκδηλώσεις μας, ενώ συνεργάτες του μας συμβουλεύουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, στην οποία θα αξιοποιηθεί μέρος από τις σπουδαίες συλλογές του", επεσήμανε.

Τόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συνεργάτες του Μουσείου, οι οποίοι με αφοσίωση και ενθουσιασμό δούλεψαν για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού εκθεσιακού γεγονότος, που άρχισε να σχεδιάζεται πριν από πέντε χρόνια. Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" έκλεισε την τηλεδιάσκεψη ευχόμενη "το 2021 να είναι μια χρονιά συμβολική, μια χρονιά που όλοι μας θα τιμήσουμε, μια χρονιά αισιοδοξίας για το πέρασμά μας στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 17 Ιαν 2021 | 20:21

Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και πρωθυπουργούς "First Mover" χωρών για την πανδημία

Τηλεδιάσκεψη του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων για ανταλλαγή απόψεων ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΤΟΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΤΣΑΝΤΕΣ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 15 Ιαν 2021 | 14:34

Ελλάδα 2021: Κυκλοφόρησαν τα επετειακά προϊόντα με το σήμα της Επιτροπής

Σε ορισμένα από τα αναμνηστικά είδη προβάλλονται και φράσεις μεγάλων ηρώων του 1821, όπως του Θ. Κολοκοτρώνη.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ 09 Ιαν 2021 | 19:30

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τηλεδιάσκεψη με Ταγίπ Ερντογάν: "Καλή ανταλλαγή απόψεων" - Τι συζήτησαν

"Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση με την Covid 19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου", σημείωσε η πρόεδρος της ΕΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 09 Ιαν 2021 | 13:10

Ο Τσιάρτας ξαναχτύπησε με νέα ανάρτηση: Επίθεση σε "Ελλάδα 2021", Αγγελοπούλου και Αντετοκούνμπο για την επιλογή του στα πρόσωπα της χώρας

Με την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου να έχει δίπλα από τους ήρωες του 1821, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα βάζει ο Βασίλης Τσιάρτας.

ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 07 Ιαν 2021 | 14:09

Ελλάκτωρ: Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση

Μετά το αίτημα της μίας πλευράς αναβλήθηκε η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ.

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 01 Ιαν 2021 | 10:50

"Ελλάδα 2021": Αρχίζει το επετειακό έτος - 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821

Επιτροπή "Ελλάδα 2021":΅Το 2021 θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, σεβόμενοι την ιστορία μας και οραματιζόμενοι το μέλλον μας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 31 Δεκ 2020 | 10:52

Πρωτοχρονιά: Τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης για αυστηρή τήρηση των μέτρων - Στους δρόμους θα αλλάξουν χρονιά οι αστυνομικοί

Τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού ενόψει της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 30 Δεκ 2020 | 14:09

Η χορηγία της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" για το ελληνικό "φυσικό" φάρμακο κατά τoυ κορονοϊού

Σε μια εμβληματική κίνηση, τη χορηγία της έρευνας για τη δημιουργία ενός "ζωντανού" φαρμάκου κατά του κορονοϊού, προχώρησε η Επιτροπή "Ελλάδα 2021".

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 29 Δεκ 2020 | 20:38

MyConsulLive: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για την την εφαρμογή που θα συνδέει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού

Για τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει στη διαδικασία ψηφιοποίησης των προξενικών υπηρεσιών, ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 29 Δεκ 2020 | 20:19

Άνοιγμα σχολείων: Διαφωνούν μεταξύ τους οι λοιμωξιολόγοι - Τα τρία "στρατόπεδα" και οι προτάσεις τους

Χωρίς τελική εισήγηση ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση - Οι επιστήμονες έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες για το άνοιγμα των σχολείων

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 29 Δεκ 2020 | 15:34

Κορονοϊός: Κεραμέως και λοιμωξιολόγοι σε τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων- Ολα τα σενάρια

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα εξεταστούν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

23 Ιαν 2021 | 09:00

Χαλαρό lockdown από 1η Φεβρουαρίου - Τι αλλάζει για σχολεία, φροντιστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ,μετακινήσεις και ταξί

Οδηγός επιβίωσης για το επόμενο 15νθήμερο - Τι θα λειτουργήσει, από πότε και πώς