Follow us

Ένταξη της έκθεσης "1821 Πριν και Μετά" στο επίσημο πρόγραμμα του εθνικού εορτασμού της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Tηλεδιάσκεψη είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αγγελοπούλο Γερουλάνου

Την ένταξη της εμβληματικής έκθεσης "1821 Πριν και Μετά" στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση ανακοίνωσαν από κοινού το Μουσείο Μπενάκη και η Επιτροπή "Ελλάδα 2021". Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου.

Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2021 και αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την επετειακή χρονιά, πραγματοποιείται με την σύμπραξη του Μουσείου, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Ειρήνη Γερουλάνου (Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη): Η έκθεση αποτελεί κορυφαίο γεγονός για το Μουσείο

Η κυρία Γερουλάνου, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία και τη στήριξη, χαρακτήρισε "συμμαχία" την ένταξη της έκθεσης στο επίσημο πρόγραμμα των επετειακών εορτασμών και τόνισε: "Είναι για εμάς αυτονόητη η συνεργασία με την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" που ανέλαβε τον συντονισμό των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων".

Μιλώντας για την έκθεση, η οποία θα εκτείνεται σε όλους τους ορόφους του κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, θα διαρκέσει οκτώ μήνες και θα περιλαμβάνει 1200 αντικείμενα, η Πρόεδρος του Μουσείου έκανε λόγο για κορυφαίο γεγονός για το Μουσείο Μπενάκη και έδωσε συνοπτικά το στίγμα της: "Η Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζεται, στο ευρύτερο ιστορικό της πλαίσιο, ξεκινώντας από το 1770 και φτάνοντας έως τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Γεωργίου Α’. Αξιοποιούμε για τις ανάγκες της έκθεσης τις συλλογές και τα αρχεία τόσο του Μουσείου όσο και των τριών τραπεζών".

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Πρόεδρος Επιτροπής "Ελλάδα 2021"): Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας

Η κυρία Αγγελοπούλου ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου και τόνισε ότι το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας: "Από το 1930, όταν το ίδρυσε ο Αντώνης Μπενάκης, έως σήμερα, δεν σταμάτησε να επεκτείνει τους τομείς της δραστηριότητάς του, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα με τα σπουδαία επιτεύγματά του", σημείωσε. Όπως προσέθεσε, η Επιτροπή θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προβολή της έκθεσης. "Πρόκειται για ένα σπουδαίο εκθεσιακό γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνομιλήσουν με έναν αιώνα ελληνικής ιστορίας", υπογράμμισε.

"Η συνεργασία μας με Ιδρύματα υψηλού κύρους, όπως είναι το Μουσείο Μπενάκη, υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Το Μουσείο έχει ήδη υποστηρίξει δράσεις και εκδηλώσεις μας, ενώ συνεργάτες του μας συμβουλεύουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, στην οποία θα αξιοποιηθεί μέρος από τις σπουδαίες συλλογές του", επεσήμανε.

Τόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συνεργάτες του Μουσείου, οι οποίοι με αφοσίωση και ενθουσιασμό δούλεψαν για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού εκθεσιακού γεγονότος, που άρχισε να σχεδιάζεται πριν από πέντε χρόνια. Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" έκλεισε την τηλεδιάσκεψη ευχόμενη "το 2021 να είναι μια χρονιά συμβολική, μια χρονιά που όλοι μας θα τιμήσουμε, μια χρονιά αισιοδοξίας για το πέρασμά μας στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ 28 Ιουν 2022 | 08:42

Moody's: Η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος

Ο οίκος εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι κατέληξε στην κρίση αυτή διότι η Μόσχα δεν αποπλήρωσε τόκους δυο κρατικών ομολόγων, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος τριάντα ημερών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 28 Ιουν 2022 | 07:36

Λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος: Τι θα πληρώνουμε πλέον - Η αλλαγή στη ρήτρα αναπροσαρμογής με απλά λόγια

Πλήρης αλλαγή σκηνικού από τον Ιούλιο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROCLEAR 27 Ιουν 2022 | 13:10

Αθέτηση πληρωμής χρέους από τη Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι δεν πλήρωσε αλλά κατηγορεί τη Δύση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αθέτησε την πληρωμή χρέους και επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

80% ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 27 Ιουν 2022 | 12:02

ΕΕ: Το Συμβούλιο υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου - Απάντηση στους ρωσικούς εκβιασμούς

Ο κανονισμός προβλέπει ότι η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023.

27 Ιουν 2022 | 11:38

Sustainability Hackathon: Ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Συνεχίζεται με 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τις ομάδες και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και εξελίσσεται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας.

ΚΑΝΤΡΙ ΣΙΜΣΟΝ 27 Ιουν 2022 | 11:15

Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ: Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού - Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον τόνισε ότι η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και ότι η ΕΕ πρέπει είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 27 Ιουν 2022 | 10:46

Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή χρέους για πρώτη φορά από το 1918 - Σφυροκοπούν τη ρωσική οικονομία οι κυρώσεις

Η τελευταία φορά που η Ρωσία χρεοκόπησε έναντι των ξένων πιστωτών της ήταν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, επί Λένιν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 27 Ιουν 2022 | 09:54

Σταϊκούρας: Τα μέτρα στα καύσιμα στοχεύουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα - Στα 3,1 εκατ. από 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Σύμφωνα με τον υπουργό, μια μείωση του ΕΦΚ κατά 0,20 ευρώ έχει κόστος 1,5 δισ. ευρώ. "'Αρα, δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο μέτρο στήριξης ή θα επιβαρύνουμε τους πολίτες", πρόσθεσε.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Ιουν 2022 | 07:16
ΑΝΤΙ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 26 Ιουν 2022 | 20:11

G7: ΗΠΑ και Γερμανία ρίχνουν στο τραπέζι 600 δισ. δολάρια για να σταματήσουν την επέλαση της Κίνας

Οι επενδύσεις σε κλίμα, ενέργεια και υγεία θα έχουν στόχο να πλήξουν τη ραγδαία ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 26 Ιουν 2022 | 19:06

Επιφυλακτική η ΕΕ για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό - Ευρωπαϊκοί φόβοι μην γυρίσουν μπούμερανγκ οι κυρώσεις

Την επιφύλαξη της Ε.Ε. για την εξαγγελία του προέδρου Μπάιντεν για το εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό και την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, εξέφρασε ο Σαρλ Μισέλ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 26 Ιουν 2022 | 15:22

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώνουμε από την 1η Ιουλίου - Αλλάζουν όλα για τις χρεώσεις

Οι επιβαρύνσεις θα ενσωματωθούν στα τιμολόγια των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια θα έρχεται το κράτος να δίνει επιδότηση