Επίδομα θέρμανσης: Αυτή είναι η τελική "συνταγή" υπολογισμού - Από 80 ως 650 ευρώ για 700.000 δικαιούχους

Το ανώτατο πλαφόν για το επίδομα θέρμανσης θα είναι τα 650 ευρώ και το κατώτερο τα 80 ευρώ.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Απάντηση στο ερώτημα "πόσα χρήματα θα πάρω ως επίδομα θέρμανσης" θα λάβουν μέσα στην εβδομάδα περίπου 700.000 καταναλωτές οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τη φετινή οικονομική ενίσχυση η οποία θα κυμαίνεται από τα 80 έως τα 650 ευρώ. Το εύρος που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγάλο αλλά με την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης θα γίνει συγκεκριμένο για κάθε νοικοκυριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα υπουργική απόφαση θα καθορίσει ένα "ποσό βάσης" το οποίο θα κυμαίνεται στην περιοχή των 400 ευρώ. Αυτό το ποσό θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή επιδότησης ο οποίος εξαρτάται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα κάθε περιοχής ενώ το τελικό ποσό θα προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που έχουν δηλωθεί στο κάθε νοικοκυριό. Το ανώτατο πλαφόν θα είναι τα 650 ευρώ και το κατώτερο τα 80 ευρώ. Έτσι, ανεξάρτητα από το τι θα βγάζει η μαθηματική φόρμουλα που προαναφέρθηκε, ο καταναλωτής θα γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να λάβει ούτε λιγότερα από 80 ευρώ ούτε περισσότερα από 650 ευρώ.

Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το σύστημα υπολογισμού; Αν το ποσό βάσης οριστεί στα 400 ευρώ -οι τελικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών θα ληφθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα καθώς ανάλογα με αυτή την τιμή βάσης θα προκύψει και το τελικό δημοσιονομικό κόστος του επιδόματος που δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 85 εκατ. ευρώ- τότε θα ισχύσουν τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο Βελούχι θα λάβει οικονομική ενίσχυση 648 ευρώ καθώς για το Βελούχι που έχει ταχυδρομικό κώδικα 36100, ο συντελεστής του οικισμού έχει οριστεί στο 1,62. Άρα 400 ευρώ επί 1,62 ίσον 648 ευρώ.

2. Μια τετραμελής οικογένεια στα Βριλήσσια Αττικής θα λάβει ενίσχυση -εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια- 274 ευρώ. Ο συντελεστής για τα Βριλήσσια έχει οριστεί στο 0,57. Άρα, 400 επί 0,57 228 ευρώ και με την προσαύξηση του 20% λόγω της παρουσίας των δύο ανήλικων παιδιών, φτάνουμε στα 274 ευρώ.

3. Στην Ρόδο, ο συντελεστής έχει οριστεί στο 0,17. Άρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το 4μελές νοικοκυριό θα πάρει ένα ποσό κοντά στο ελάχιστο των 80 ευρώ.

Για το φετινό επίδομα θέρμανσης, υποβλήθηκαν περίπου 700.000 αιτήσεις. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως το τέλος του μήνα, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν τον Μάρτιο.

Οι καταναλωτές μπορούν να δουν τον κωδικό που αντιστοιχεί στο δικό τους σπίτι στον αναλυτικό πίνακα που έχει ενσωματωθεί στην πρώτη υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Η δεύτερη υπουργική απόφαση, θα καθορίσει το ποσό "κλειδί" το οποίο και θα πολλαπλασιάζεται με τον συγκεκριμένο κωδικό για να προκύπτει το τελικό ποσό που θα πιστωθείς τον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε δικαιούχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Φεβ 2021 | 08:13

Τέλος στην ταλαιπωρία: Τα ακίνητα θα αλλάζουν χέρια εντός 24 ωρών – Όλο το σχέδιο της ΑΑΔΕ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης θα ενεργοποιηθεί η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα ακίνητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Φεβ 2021 | 09:38

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία διορία σήμερα - Έρχονται τα τέλη με τον μήνα - Από πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε απρόθυμος στο να δώσει έστω και μια ολιγοήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Φεβ 2021 | 08:44

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται μείωση το 2021 για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι θα γίνει με τις νέες αντικειμενικές

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος για εκατομμύρια ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου είτε δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τιμή ζώνης, είτε σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης θα αυξηθεί κατά 10-15%.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 24 Φεβ 2021 | 08:02

Παρατείνεται το lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με το νέο SMS στο 13032

Με τους λοιμωξιολόγους να προσανατολίζονται στο να προτείνουν παράταση του lockdown, στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να επιτρέψουν τη λειτουργία των καταστημάτων από 8 Μαρτίου.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 23 Φεβ 2021 | 08:21

To colpo grosso της εφορίας για να εντοπιστούν οι ταμειακές "μαϊμού" και τα POS εξωτερικού

Οι πειραγμένες ταμειακές μηχανές που φαίνονται να εκδίδουν κανονικά την απόδειξη, χωρίς όμως η πληροφορία να πηγαίνει στην εφορία, έχει εξελιχθεί σε "μάστιγα".

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Φεβ 2021 | 10:11

Συντάξεις, επιδόματα, αποζημιώσεις: Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν 2,4 δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα

Εβδομάδα εισπράξεων για συνταξιούχους και δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων ή οικονομικών ενισχύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Φεβ 2021 | 09:56

Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων: Οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών

Οι αποφάσεις για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων, στις οποίες καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τα ΙΧ σε μια διαδικασία η οποία -λόγω κορονοϊού- έχει διαρκέσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ 20 Φεβ 2021 | 09:27

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Νέα προθεσμία για το "ζεστό" χρήμα δίνει το ΥΠΟΙΚ

Νέα παράταση για τις αιτήσεις για την 6η φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής - Τεράστιες οι συνέπειες στην οικονομία από το lockdown στο λιανεμπόριο

4ΗΜΕΡΟ BLACKOUT 19 Φεβ 2021 | 09:38

Ψίχουλα οι μειώσεις στο ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας: Έκπτωση μόλις 9 ευρώ σε λογαριασμό 336 ευρώ

Τα νοικοκυριά που ξεπάγιασαν επί τρεις ή τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα (πολλά από αυτά και χωρίς νερό) θα δουν μια έκπτωση στον λογαριασμό του ρεύματος η οποία θα φτάνει στα 9 ευρώ.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Φεβ 2021 | 09:55

Ερχονται κούρεμα ΕΝΦΙΑ και επιστροφές φόρου για περισσότερους: Τι φέρνει το "βατερλώ" στα εισοδήματα του 2020

Τα εισοδήματα που θα αποτυπωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων ετών.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ 17 Φεβ 2021 | 11:01

Αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων για τα χαμένα ενοίκια: Πληρωμές από την Παρασκευή μέχρι τον... Μάιο

Τέσσερις μήνες ακόμη θα χρειαστούν προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν χάσει εισοδήματα από ενοίκια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Φεβ 2021 | 10:49

Εφορία - Ασφαλιστικά ταμεία: Ποιες υποχρεώσεις παγώνουν, ποιες πρέπει να πληρωθούν κανονικά

Μεγάλες προσδοκίες δημιούργησαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑ 14 Φεβ 2021 | 08:50

Το κράτος πληρώνει 800 ευρώ αποζημίωση για 1000 ευρώ χαμένο ενοίκιο – Πώς θα τα πάρετε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα COVID για τα ενοίκια του Ιανουαρίου – Οι έξι αλλαγές.