Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τηλεργασία θέλουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι

Κια μετά τη λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τηλεργασία

Το 68% των εργαζομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η τηλεργασία πρέπει να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί και μετά τη λήξη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης της COVID-19, όπως προέκυψε από εσωτερική έρευνα της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πανδημία και οι ανάγκες τηλεργασίας επέσπευσαν το πρόγραμμα ψηφιακής μετάλλαξης της υπηρεσίας, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν από τις πρώτες δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα που εφάρμοσαν πιλοτικά την τηλεργασία, ήδη από τις 7 Μαρτίου 2020.

Έχει καταφέρει το σύνολο του προσωπικού των διευθύνσεων τεκμηρίωσης να δουλεύει σε τηλεργασία με τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης μέσω ειδικού συστήματος τηλεργασίας, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ειδικούς ψηφιακούς κόμβους για ομαδική συνεργασία και προηγμένα συστήματα τηλεδιάσκεψης, τα οποία προμηθεύτηκε τους τελευταίους μήνες η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Έρευνα για την τηλεργασία

Η Επιτροπή, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού της και προκειμένου να συλλέξει περιγραφικά και επεξηγηματικά δεδομένα, καθώς και απόψεις, στάσεις και συμπεριφορές, διεξήγαγε έρευνα στο προσωπικό της όσον αφορά την τηλεργασία, ένα μήνα μετά την εφαρμογή της.

Η μέθοδος που επιλέχθηκε για την συλλογή του υλικού ήταν αυτή του ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο ήταν ηλεκτρονικό μέσω διαδικτύου και αποτελούνταν από διχοτομικές ερωτήσεις, ερωτήσεις βαθμονόμησης, ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, καθώς και ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Το δείγμα της έρευνας ήταν όλο το προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γινόταν ανώνυμα, προκειμένου οι ερωτώμενοι να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αναλυθούν και θα αξιολογηθούν από την ηγεσία της Επιτροπής, προκειμένου να βελτιώσει μελλοντικά, και σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και τις υποδείξεις των εργαζομένων, τη δυνατότητα της εργασίας από απόσταση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε σχετική ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης των εργαζομένων από τον τρόπο εφαρμογής της τηλεργασίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το 96% εκφράστηκε θετικά, και συγκεκριμένα το 48% απάντησε ΝΑΙ στη σχετική ερώτηση και το 48% απάντησε ΝΑΙ εν μέρει. ΟΧΙ απάντησε μόνο το 4% των εργαζομένων της Επιτροπής.

Επίσης, το 68% των εργαζομένων της επιτροπής θεωρεί ότι η τηλεργασία πρέπει να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί και μετά τη λήξη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης της COVID-19, ενώ το 22% των εργαζομένων εξέφρασε αρνητική άποψη στη θεσμοθέτηση της τηλεργασίας. Το 10% δεν εξέφρασε άποψη.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, οι εργαζόμενοι της Επιτροπής κατά 56% εκφράστηκαν υπέρ της εφαρμογής της τηλεργασίας σε μηνιαία βάση για κάποιες ημέρες το μήνα μετά τη λήξη των μέτρων, ενώ για την εβδομαδιαία εφαρμογή της εκφράστηκε θετικά το 38% των εργαζομένων. Το 6% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη.

Το Μάιο η πρώτη τηλεδιαβούλευση

Η τεχνολογική προσαρμογή της Επιτροπής να οργανώνει τηλεδιαβουλέυσεις μέσω του συστήματος που ανέπτυξε θα δοκιμαστεί πρώτη φορά στο πλαίσιο της κλαδικής έρευνας για το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) το Μάιο, όπως αναφέρεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να ερευνήσει σε βάθος τις ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στο ψηφιακό περιβάλλον, προκειμένου να συνεισφέρει με τη δράση της στην ψηφιακή μετάλλαξη της χώρας και την προώθηση της καινοτομίας.

Συγκυριακά, η έναρξη της κλαδικής έρευνας στο ηλεκτρονικό εμπόριο συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία του κοροναϊού έχει αυξήσει αισθητά την εξάρτηση των Ελλήνων από τις εμπορικές δραστηριότητες των διαδικτυακών λιανοπωλητών.

Υπ’ αυτήν την έννοια, εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που έχει αναλάβει η Επιτροπή για την προστασία των καταναλωτών κατά το δύσκολο αυτό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 02 Μαρ 2021 | 19:55

Σαρηγιάννης: Πρέπει να πάμε σε αυστηρό αλλά σοβαρό lockdown από αύριο και για παραπάνω από δυο εβδομάδες [Βίντεο]

Πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο, όχι μετά από δεκαπέντε μέρες τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 02 Μαρ 2021 | 19:28

Τσίπρας: Οι τρεις άξονες του νέου ΕΣΥ - Αύξηση δαπανών στο 7% του ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Μαρ 2021 | 19:11

Κορονοϊός: Συναγερμός με έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για την έξαρση - Εισήγηση για καθολικό lockdown στη χώρα

Σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Την Τετάρτη η τελική εισήγηση - Την οριστική απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός

ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ 02 Μαρ 2021 | 18:25

Συγκινεί η τραυματιοφορέας που νίκησε τον κορονοϊό αλλά έχασε τον πατέρα της από covid - Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου [βίντεο]

Γενναία μάχη με τον κορονοϊό έδωσε η τραυματιοφορέας που είδε να αρρωσταίνει όλη η οικογένειά της.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟ 02 Μαρ 2021 | 18:07

Βατόπουλος: Γιατί επιμένουν τα κρούσματα παρά το lockdown - Τι είπε για τη διπλή μάσκα

Ο ιός αντιστέκεται και δε φαίνεται πρόθυμος να αντιμετωπιστεί εύκολα", είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 02 Μαρ 2021 | 17:44

Κορονοϊός: Σοκ στην Αττική με 1.159 νέα κρούσματα - Στο "κόκκινο" το Κέντρο της Αθήνας και η Θεσσαλονίκη

"Έκρηξη" κρουσμάτων κορονοϊού για άλλη μία μέρα στην Αττική - Συναγερμός και στην Αχαΐα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Μαρ 2021 | 17:35

Κορονοϊός: Ψυχρολουσία με 2.353 νέα κρούσματα σήμερα - 23 θάνατοι και 422 διασωληνωμένοι

Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 - Συνολικά 6.557 νεκροί στη χώρα από την πανδημία - Πάνω από 61.000 τεστ κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 02 Μαρ 2021 | 17:17
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΜΗΤΕΡΑ 02 Μαρ 2021 | 17:01

Συναγερμός στη Λαμία: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό βρέφος 27 ημερών

Το μωρό συνοδεία της μητέρας του, διακομίστηκε από τη Λαμία στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας όπου υπάρχει Μονάδα Νεογνών.

"Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ" 02 Μαρ 2021 | 16:41

Κομισιόν: Στηριζόμαστε στον EMA για τα εμβόλιά μας - Για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

"Το θέμα δεν είναι ότι η στρατηγική έχει καταρρεύσει", είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, καθώς οι χώρες της ΕΕ έχουν το δικαίωμα για δικούς τους προμηθευτές.

«ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΠΙΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ» 02 Μαρ 2021 | 16:25

Ξαφνική επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΜΕΘ του "Σωτηρία"- "Μια τελευταία προσπάθεια, να αφήσουμε την έξαρση πίσω μας"

Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 02 Μαρ 2021 | 16:20

Ανησυχία: Αυξάνονται τα κρούσματα στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Από τους ελέγχους τους οποίους διενεργεί έως αυτή την ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ 02 Μαρ 2021 | 16:03

Κορονοϊός: Εισήγηση για αυστηρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα - Αύριο οι αποφάσεις

Σε αυστηρό lockdown να μπει ολη η χώρα, εισηγούνται λοιμωξιολόγοι-μέλη της επιτροπής και η πρότασή τους φαίνεται να κερδίζει έδαφος