Εργαζόμενη γυναίκα: Πώς θα είμαι ήσυχη για τη φροντίδα υγείας της οικογένειάς μου;

Στον δρόμο για την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας παραμένουν σημαντικά εμπόδια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θάλεια Αγγελίδη

Οι γυναίκες σήμερα κατακτούν όλο και περισσότερο την οικονομική τους ανεξαρτησία, βγαίνουν περισσότερο στην αγορά εργασίας, ξεκινούν τις δικές τους επιχειρήσεις, βρίσκονται περισσότερο στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελούν ήδη πάνω από το 40% των εργαζομένων, ενώ συχνά είναι εκείνες που παίρνουν τις οικονομικές αποφάσεις της οικογένειας.

Είναι, ωστόσο, αλήθεια ότι στο δρόμο για την κατάκτηση της έμφυλης ισότητας παραμένουν σημαντικά εμπόδια. Όπως προκύπτει από σειρά ερευνών, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρές μισθολογικές διαφορές, αλλά και στερεότυπα και προκαταλήψεις στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, στο επίπεδο της κοινωνίας, η γενικευμένη αντίληψη ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία και η συμμετοχή στα κοινά βρίσκονται σε διάσταση με τις ανάγκες της μητρότητας, εξακολουθεί να δημιουργεί ψυχολογικές πιέσεις και δυσκολίες στην κατάκτηση των στόχων τους.

Η πανδημία της νόσου COVID-19 κάθε άλλο παρά βελτίωσε την κατάσταση, αφού πολλαπλασίασε τόσο τις υποχρεώσεις, όσο και τα άγχη που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των γυναικών. Εκτιμάται ότι κατά την περίοδο της καραντίνας, οι γυναίκες απασχολούνται σε διάφορες υποχρεώσεις οικογενειακές ή επαγγελματικές, κατά είκοσι ώρες την εβδομάδα περισσότερο από τους άνδρες. Μέσα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, είναι επίσης αναμενόμενο να αυξάνεται και η έγνοια της εργαζόμενης γυναίκας για τη φροντίδα της υγείας των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σήμερα ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά, σε περίπτωση που οι ίδιες ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας.

Εργαζόμενη γυναίκα: Πώς θα είμαι ήσυχη για τη φροντίδα υγείας της οικογένειάς μου;
Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications,
MetLife Greece

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι γυναίκες έχουν ανάγκη από λύσεις που βοηθούν στη μείωση του άγχους τους και συμβάλουν στη διατήρηση της ψυχικής, αλλά και της σωματικής τους υγείας.

Μια τέτοια λύση μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση, με προγράμματα που καλύπτουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα τις ανάγκες όλης της οικογένειας, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης.

Πολλές εργαζόμενες γυναίκες διαθέτουν ήδη ασφαλιστική κάλυψη, μέσω ομαδικών προγραμμάτων των εταιριών στις οποίες εργάζονται. Για αυτές υπάρχει πάντα η επιλογή να επεκτείνουν ή να συμπληρώσουν, το πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένες, προσθέτοντας καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Ακόμη, όμως, κι αν δεν υπάρχει ομαδικό πρόγραμμα, η αγορά παρέχει σύγχρονες, ευέλικτες λύσεις ασφάλισης, οι οποίες μπορούν με προσιτό κόστος να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας γύρω από κάθε οικογένεια και να εξασφαλίσουν στις εργαζόμενες μητέρες την ψυχική ηρεμία που έχουν ανάγκη.

Η MetLife, μια εταιρία που το 73% των εργαζομένων της αποτελείται από γυναίκες, γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εργαζόμενων γυναικών. Τα προγράμματα υγείας που παρέχει, έχουν σχεδιαστεί για να απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη: την ανάγκη να νοιώθει μια γυναίκα μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευθεί η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς της.

Για παράδειγμα το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, πέραν του ότι καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, παρέχει οικονομική υποστήριξη με τη μορφή ημερήσιου επιδόματος, εάν η νοσηλεία γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο. Με τα χρήματα αυτά, μπορεί κανείς να καλύψει πρόσθετα έξοδα στη διάρκεια της νοσηλείας ή της ανάρρωσης.

Ακόμη πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε περίπτωση νοσηλείας – είτε αφορά δημόσιο είτε ιδιωτικό νοσοκομείο – παρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα της MetLife, όπως το MediPlan το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα, ή να λειτουργήσει ανεξάρτητα, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης. Ανάλογα με το επίπεδο που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος με βάση τις ανάγκες του, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό επίδομα, το οποίο καταβάλλεται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας. Το ποσό αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη πρόσθετων εξόδων που θα προκύψουν στο πλαίσιο της νοσηλείας, αλλά και να υποστηρίξει οικονομικά τηv περίοδο της ανάρρωσης στο σπίτι.

Επίσης, όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife παρέχουν πρόσβαση στο Advanced Benefit Club, ένα ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια. Μέσω του Advanced Benefit Club υπάρχει η δυνατότητα απευθείας αποζημίωσης της νοσηλείας, ειδικές τιμές για προληπτικούς ελέγχους (Check-Up), δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε ένα ευρύ πανελλαδικό δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Με τις λύσεις που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση για τη φροντίδα της υγείας, κάθε γυναίκα μπορεί να νοιώθει σίγουρη πως ό,τι κι αν συμβεί θα έχει ουσιαστική οικονομική βοήθεια και πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές. Μπορεί να μειώσει το άγχος στην καθημερινότητά της, γνωρίζοντας ότι έχει πάρει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την οικογένειά της.

Ας κάνουμε, λοιπόν, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς μια κίνηση που θα μας εξασφαλίσει την ηρεμία που χρειαζόμαστε. Για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να κατακτάμε στόχους και να χαιρόμαστε τη ζωή με αυτούς που αγαπάμε.

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 19 Απρ 2021 | 20:29

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 13,6 μονάδες η ΝΔ - Ικανοποίηση για τους εμβολιασμούς - Πάσχα στο χωριό ψηφίζει το 62%

Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών και το άνοιγμα Λυκείων και δραστηριοτήτων - Καταλληλότερος πρωθυπουργός με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η δημοσκόπηση της Alco

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ 19 Απρ 2021 | 20:20

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το τρολάρισμα στην πεθερά από τον γαμπρό για τον κορονοϊό [Βίντεο]

Πρωταγωνιστές του νέου σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι η πεθερά, ο γαμπρός και ο κορονοϊός

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ 19 Απρ 2021 | 20:11

Σπύρος Μπιμπίλας: Έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Το μήνυμά του [εικόνες]

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ότι έχει κάνει άλλα τρία εμβόλια φέτος πριν από αυτό για τον κορονοϊό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 19 Απρ 2021 | 18:58

Εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη: Ανατροπή και οδηγίες υπέρ της χορήγησης του εμβολίου

Κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων - Τα πρόσφατα στοιχεία στηρίζονται σε ένα μητρώο που αριθμεί πάνω από 90.000 κυήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΤΑΡ ΒΙΛΕΡ 19 Απρ 2021 | 18:16

"Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη τoυ κορονοϊού": Δήλωση "βόμβα" από τον πρόεδρο του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ

"H ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση" με τον κορονοϊό, το μήνυμα του Βίλερ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ 19 Απρ 2021 | 18:02

Κορονοϊός: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πάνω από 4,5 εκατ. δόσεις της Pfizer μέχρι τον Ιούνιο

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό με αποτελεσματικότητα της τάξεως του 85% - Στο 7,35% το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:44

Κορονοϊός: 675 νέα κρούσματα στην Αττική, 216 στη Θεσσαλονίκη - Στα ύψη το κέντρο της Αθήνας

Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς του κορονοϊού σε όλη τη χώρα - Ανησυχία για Λάρισα και Αχαΐα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 19 Απρ 2021 | 17:40

Κορονοϊός: Αυξάνονται πάλι οι νεκροί - 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι - 1.607 νέα κρούσματα σήμερα

Στα 1.607 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε 20.848 τεστ, 78 θάνατοι και 847 διασωληνωμένοι σε 20.848 τεστ

ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 19 Απρ 2021 | 16:43

Κορονοϊός: Αυτή είναι η πρώτη μάσκα που αποστειρώνει τον αέρα - Ελληνικής κατασκευής

Η μάσκα κατά του κορονοϊού θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες καθημερινής λειτουργίας και χρήσης.

ΣΤΟΝ ΤΑΜΕΣΗ 19 Απρ 2021 | 16:42

Λονδίνο: Συγκλονιστικός "τοίχος μνήμης" 500 μέτρων με καρδιές και ονόματα χιλιάδων νεκρών του κορονοϊού [εικόνες]

Ο εθνικός τοίχος μνήμης του Λονδίνου με καρδιές και τα ονόματα των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Απρ 2021 | 15:59

Μπουρλά: Άλλα 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ - 600 εκατ. συνολικά το 2021

Ο Αλβέρτος Μπουρλά ανακοίνωσε ότι η Pfizer θα προμηθεύσει την ΕΕ με άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για το 2021

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ 19 Απρ 2021 | 15:57

Ντόρα Μπακογιάννη: Μετά το ξύλο που έχω φάει…για Πάσχα στο χωριό θα κάνω ότι μου πει ο Μητσοτάκης

Απάντηση με χιούμορ της Ντόρας Μπακογιάννη, για τη δήλωσή της ότι δεν την κρατάει τίποτα από το να μην πάει στην Κρήτη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ 19 Απρ 2021 | 15:13

Κορονοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το ταξίδι του στην Ιταλία

Σε επαφή με επιβεβαιβωμένο κρούσμα κορονοϊού ήρθε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και μπήκε σε προληπτική καραντίνα.