Follow us

Ακρίβεια: Ερχεται κύμα ανατιμήσεων σε απορρυπαντικά και προϊόντα ατομικής περιποίησης

Ένας ακόμα κλάδος, ο οποίος θέτει σε εφαρμογή σειρά ανατιμήσεων, είναι αυτός που σχετίζεται με τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας και τα απορρυπαντικά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ένας ακόμα κλάδος, ο οποίος θέτει σε εφαρμογή σειρά ανατιμήσεων, είναι αυτός που σχετίζεται με τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας και τα απορρυπαντικά.

Οι κινήσεις αυτές υλοποιούνται όπως και σε άλλους τομείς ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών στο πλαίσιο των αυξημένων κοστολογίων που επιβαρύνουν το σύνολο της βιομηχανικής παραγωγής και ως απόρροια του ενισχυμένου ενεργειακού κόστους, του κόστους των πρώτων υλών και των μεταφορικών.

Προγραμματισμένες ανατιμήσεις στα ελληνικά σούπερ μάρκετ για Φεβρουάριο και Μάρτιο
Σε αυτό το πλαίσιο και όπως πληροφορούμαστε, η μεγαλύτερη εταιρεία του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελλάδα, η Procter & Gamble Hellas έχει στείλει ήδη τιμοκαταλόγους με ανατιμήσεις για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας η εταιρεία ανανεώνει τον σχετικό τιμοκατάλογο κάθε μήνα, ενώ η αποστολή του προς το λιανεμπόριο πραγματοποιείται έως τις 10 κάθε μηνός.

H P&G στην Ελλάδα απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατ. καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα της, όπως προκύπτει από αναφορά της εταιρείας μέσα στις οικονομικές της καταστάσεις, ενώ σε παγκόσμια βάση τα προϊόντα της πηγαίνουν σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια καταναλωτές.

Στη χώρα μας μεταξύ των προϊόντων που διαθέτει η P&G είναι μάρκες όπως οι Ariel, Oral-B, Swiffer, Pampers, Lenor, Always, Tampax, Gillette, Head&Shoulders, Herbal Essences, Crest, Pantene, Viakal και αρκετές ακόμη από τις πιο ευπώλητες και εδραιωμένες ετικέτες στον τομέα δραστηριότητάς της.

Αναφορά της αμερικανική μητρικής για αυξήσεις σε όλη τη διάρκεια του 2022

Η μητρική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με έδρα το Σινσινάτι ανέφερε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, εν μέρει τροφοδοτούμενες από τις μεγαλύτερες μέσες αυξήσεις τιμών της εταιρείας από την άνοιξη του 2019.

Τα στελέχη της μάλιστα ανέφεραν ότι οι αυξήσεις των τιμών θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 και προέβλεψαν υψηλότερη κερδοφορία και βελτιωμένα περιθώρια τα επόμενα τρίμηνα, παρόλο που το κόστος εργασίας, ναύλων και πρώτων υλών συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της παγκόσμιας αναταραχής στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε Επίσης

Τι απαντά για το θέμα η Procter & Gamble Hellas

Το Capital.gr απευθύνθηκε στην Procter & Gamble Hellas, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα. Το πρώτο ερώτημα είχε να κάνει με τις ανακοινώσεις του μητρικού ομίλου κατά την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, όπου αναφέρθηκε ότι από το τέλος Φεβρουαρίου θα έρθουν ανατιμήσεις προϊόντων της P&G σε αγαθά όπως το απορρυπαντικό Tide καθώς και άλλα προϊόντα σε διεθνές επίπεδο.

Η απάντηση που λάβαμε από την ελληνική θυγατρική είναι ότι: "οι προκλήσεις στη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και στις μεταφορές ήταν και παραμένουν πρωτοφανείς και μας επηρεάζουν όλους, όχι μόνο την P&G. Παραμένουμε εστιασμένοι στη δημιουργία αξίας για τους καταναλωτές μας, μέσα από τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και απόδοσης.

Ταυτόχρονα, φροντίζουμε να είναι τα προϊόντα μας διαθέσιμα σε όλα τα κανάλια από τα οποία ψωνίζoυν οι καταναλωτές μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε διαφορετικές τιμές ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις όλων των νοικοκυριών. Αυτό εξασφαλίζεται χάρη στην κλίμακα και την καινοτομία της εταιρείας παγκοσμίως καθώς και στην ευελιξία και στο δυνατό δίκτυο προμηθευτών που διαθέτουμε”.

"Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε την τιμολογιακή πολιτική”

Σε δεύτερο ερώτημα που θέσαμε προς την εταιρεία αναφορικά με τις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων που θα εφαρμοστούν αυξήσεις, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι: "δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε την τιμολογιακή πολιτική ή μελλοντικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι η τελική τιμή στο ράφι διαμορφώνεται πάντα από το λιανεμπόριο”.

Διαβάστε Επίσης

NielsenIQ: Πτώση πωλήσεων το 2021 για προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά σπιτιού

Όλα τα παραπάνω γεγονότα καταγράφονται σε μία χρονική περίοδο, όπου οι κατηγορίες προσωπικής υγιεινής και περιποίησης στην Ελλάδα, ήταν εκείνες που σημείωσαν τις πιο αρνητικές τάσεις στις πωλήσεις τους το 2021 σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Nielsen IQ, μετά την εκτόξευση που δέχτηκαν οι πωλήσεις τους εντός του 2020 λόγω της πανδημίας. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν σε πωλήσεις μέσα από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα τα αντισηπτικά κινήθηκαν εντονότερα πτωτικά κατά την περασμένη χρονιά σε σχέση με άλλα προϊόντα της προαναφερόμενης κατηγορίας, με -37,9% καθώς και τα σαπούνια για το πλύσιμο των χεριών με -17,7%, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στο εξισορρόπηση της χρήσης τους, σε σχέση με το 2020. Αντίστοιχη ήταν και η αρνητική τάση των καθαριστικών σπιτιού (-13,9%), καθώς και της κατηγορίας των χλωρινών (-12,6%).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Μαϊ 2022 | 12:16

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τον δημόσιο πλούτο σαν σμήνος από ακρίδες

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε πως η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 23 Μαϊ 2022 | 08:21

Νέα μέτρα στήριξης για τη "χρυσή αμόλυβδη": Όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - Φόβος για νέα εκτόξευση

Επειδή το ενδεχόμενο να δούμε ακόμη υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη είναι ορατό, τα σενάρια έχουν ήδη μπει στο τραπέζι.

ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 19 Μαϊ 2022 | 09:36

Carrefour: Με αυτά τα καταστήματα επιστρέφει στην Ελλάδα

Αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 19 Μαϊ 2022 | 07:36

Ψωμί: Το ξέφρενο ράλι στις τιμές των σιτηρών ανεβάζει στα ύψη την τιμή του

Μόνο τον Απρίλιο το ψωμί ακρίβυνε κατά 5%, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και όλα δείχνουν ότι αυτή η αύξηση δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 18 Μαϊ 2022 | 12:48

Παπαθανάσης: Μείωση 85% της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Ιούλιο [βίντεο]

Στα ακανθώδη ζητήματα της ακρίβειας και της ενέργειας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, δηλώνοντας πως θα υπάρξει μείωση 85% στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Ιούλιο

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ 18 Μαϊ 2022 | 09:14

Σκρέκας: Από 1η Ιουλίου επιδοτούμε την ενέργεια χωρίς όριο κατανάλωσης [βίντεο]

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και στις επιδοτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από 1η Ιουλίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Μαϊ 2022 | 08:02

"Φωτιά" οι τιμές σε σουβλάκι, καλαμάκι και γύρο: Πόσο έχουν αυξηθεί από πέρυσι - Παραδείγματα σε νησιά

Είδος... πολυτελείας φαίνεται πως έχουν γίνει τα αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων, και αυτά δεν είναι άλλα από το κλασικό σουβλάκι και τον γύρο.

Η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ 17 Μαϊ 2022 | 21:09

Βρετανία: Ένας στους τέσσερις πολίτες παραλείπει γεύματα, λόγω της ακρίβειας

Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη εκτιμάται ότι θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός έφτασε το 9,1% τον Απρίλιο

ΣΤΑ 2,61€ Η ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΝΙΣΥΡΟ 17 Μαϊ 2022 | 08:39

Εφιαλτικά σενάρια για νέες ανατιμήσεις στην βενζίνη - Φόβοι ότι η τιμή του λίτρου θα φθάσει μέχρι και 3 ευρώ

Νέα αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στην τιμή της βενζίνης τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων.

ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ 15 Μαϊ 2022 | 21:54

Ο Νίκος Μαραντζίδης βλέπει "επιστροφή" του Αλέξη Τσίπρα- Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές

Ο Νίκος Μαραντζίδης σε άρθρο του στην Καθημερινή βλέπει αλλαγή του κλίματος λόγω της ακρίβειας

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 14 Μαϊ 2022 | 11:27

Λερναία ύδρα η ακρίβεια στα καύσιμα: Όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση της "χρυσής" αμόλυβδης - Νέες ανατιμήσεις από την άλλη εβδομάδα

Έρχεται διπλό σοκ στα καύσιμα -Ο συνδυασμός "φωτιά" που μπορεί να φτάσει τις τιμές και πάνω από 2,2 ευρώ ανά λίτρο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ 12 Μαϊ 2022 | 14:09

Πρόεδρος ΡΑΕ: Ενημερώνει την Βουλή για τα στοιχεία από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Ενημερώνει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΤΟ 7% Η ΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 12 Μαϊ 2022 | 10:38