ΕΤΕΜ: Η κορυφαία βιομηχανία διέλασης αλουμινίου συνεχίζει να αναπτύσσεται

Για τη βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ΕΤΕΜ, η περασμένη χρονιά αποτέλεσε ένα ακόμη εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΤΕΜ

Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ωστόσο, για τη βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ΕΤΕΜ, η περασμένη χρονιά αποτέλεσε ένα ακόμη εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης. Συγκεκριμένα, η ιστορική εταιρεία διέλασης αλουμινίου, μετά τη μεταφορά του συνόλου της παραγωγικής της διαδικασίας από το εργοστάσιο της Βουλγαρίας στη Μαγούλα, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και μετά τις παράλληλες επενδύσεις στο βαφείο ηλεκτροστατική βαφής, παρουσίασε συνεχή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων, βελτιώνοντας και ενισχύοντας σημαντικά τα μεγέθη της σε σχέση με το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ως απόρροια της νέας πολιτικής που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία έθεσε ως προτεραιότητα την λειτουργική της αναδιοργάνωση αλλά και την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, με ευρεία γκάμα λύσεων, για την αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, με την ευόδωση των στόχων στην ελληνική αγορά, η εταιρεία πέτυχε να ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυσή της σε νέες αγορές του εξωτερικού συνάπτοντας ιδιαίτερα επωφελείς συμφωνίες.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές της εταιρείας, η θετική τροχιά αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021 καθώς σε υλοποιειται το πλάνο αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της ΕΤΕΜ και εισαγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων & λύσεων. Παράλληλα, αναμένεται ισχυρή τόνωση της ζήτησης στην ελληνική αγορά, με κινητήριο μοχλό τα συνεχή νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με δεδομένο ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων από την εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης για νέες παραγωγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της ΕΤΕΜ.

Ιστορία

Η ΕΤΕΜ με μισό αιώνα παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαχρονικά ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός των συνόρων. Η παραγωγική της δραστηριότητα ξεκινά στη δεκαετία του ' 60 όταν και σχεδιάστηκαν τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου. Η ίδρυση της "Εταιρείας Ελαφρών Μετάλλων” έγινε το 1971, με την ΕΤΕΜ να είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Μεταξύ των οροσήμων της εταιρείας περιλαμβάνεται και η εφαρμογή του πρώτου υαλοπετάσματος σε υψηλό κτίριο, στις αρχές του 1970, στον Πύργο των Αθηνών. Πλέον, η ΕΤΕΜ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας υπερσύγχρονες μονάδες διέλασης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία και εξαγωγές σε περισσότερες από 57 χώρες.

Αλουμίνιο

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η ΕΤΕΜ είναι σταθερά προσανατολισμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Για την ΕΤΕΜ αποτελεί στρατηγική επιλογή η εφαρμογή πρακτικών υπεύθυνης λειτουργίας στις αποφάσεις, τις διαδικασίες και τα συστήματα που εφαρμόζει. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικά υπεύθυνης επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, η ΕΤΕΜ έχει υιοθετήσει μεθόδους και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον και εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων και λύσεων που έχουν θετική επίδραση στον αστικό ιστό. Παράλληλα επενδύει στους ανθρώπους της και εστιάζει σε υπεύθυνες εργασιακές πρακτικές ενώ εφαρμόζει πελατοκεντρική φιλοσοφία, εστιάζει στη φροντίδα για την κοινωνία με έμφαση στην ευρύτερη οικονομική ευημερία και επιδιώκει τη δημιουργία αξίας προς όλους τους συμμέτοχους και τους κοινωνικούς εταίρους της.

Η εταιρεία

Η ΕΤΕΜ διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποτελεί τον πρώτο ενοποιημένο σχεδιαστή και παραγωγό αρχιτεκτονικών συστημάτων και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές στη χώρα μας. Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της ξεπερνά τους 15 χιλιάδες τόνους, ενώ διαρκείς είναι οι επενδύσεις της σε νέες υποδομές, προηγμένο εξοπλισμό αλλά και έμψυχο δυναμικό, διασφαλίζοντας την διαρκή εξέλιξη αλλά και την εδραίωσή της στις παγκόσμιες αγορές.

Στα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στο σχεδιασμό και την κατασκευή προφίλ για αρχιτεκτονικά συστήματα και διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, η ΕΤΕΜ έχει επιτύχει να καθιερωθεί εξυπηρετώντας με ακεραιότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες των πελατών της με προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας. Τέλος, η ETEM συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναζητεί ευκαιρίες για μεγαλύτερη διείσδυση και εδραίωση σε περισσότερες χώρες και αναδυόμενες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ 12 Φεβ 2021 | 14:36

To Microlino 2.0 μπαίνει στην παραγωγή το 2021

Η ελβετική Micro προσδοκά να ξεκινήσει την παραγωγή του Microlino 2.0 μέσα στο 2021.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 04 Φεβ 2021 | 11:47

ΕΤΕΜ: Βέλτιστες λύσεις για συμμετοχή στο Εξοικονομώ – Αυτονομώ για πολυκατοικίες

Με το πρόγραμμα δίνεται οριζόντια σε όλους τους ιδιοκτήτες βασικό ποσοστό επιχορήγησης 60% ανεξαρτήτως εισοδήματος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 28 Φεβ 2021 | 13:50

Στουρνάρας - Σταϊκούρας γτια διαγραφή δημόσιου χρέους και σύμφωνο σταθερότητας

Τα δύο ερωτήματα, περί διαγραφής χρέους και βιώσιμων επιχειρήσεων, που απαντούν οι κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 28 Φεβ 2021 | 11:10

Αναστολή εργασίας: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ - Καταιγισμός πληρωμών τη Δευτέρα

Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας - ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ, έως τις 5 Μαρτίου - Από αύριο η πρώτη καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Φεβ 2021 | 08:13

Τέλος στην ταλαιπωρία: Τα ακίνητα θα αλλάζουν χέρια εντός 24 ωρών – Όλο το σχέδιο της ΑΑΔΕ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της μεθεπόμενης θα ενεργοποιηθεί η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα ακίνητα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ 27 Φεβ 2021 | 13:51

Σκρέκας: Αυτά είναι τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο "Εξοικονομώ - Αυτονομώ"

Ο κ. Σκρέκας εξηγεί ότι στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου αλλά και άλλοι παράγοντες θα λαμβάνονται υπόψη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ 27 Φεβ 2021 | 09:31

Αποκάλυψη Σκυλακάκη: Στις 16 Μαρτίου πιθανόν θα ανοίξει η αγορά

Η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 26 Φεβ 2021 | 18:03

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων

Η παράταση της τηλεργασίας αφορά όλη τη χώρα και όχι μόνο τις "κόκκινες" περιοχές.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 26 Φεβ 2021 | 17:20

Λειτουργεί ήδη το 13032 για μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα- Δεν επιτρέπει δεύτερο μήνυμα

Λειτουργεί ήδη η υπηρεσία 13032 για έξοδο σε εμπορικό κατάστημα, αν και ακόμα δεν επιτρέπεται τέτοια έξοδος

26 Φεβ 2021 | 17:19

Η ELPEN  μετέχει ενεργά στον διάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φάρμακα

Κίνητρα και ορθολογικές πολιτικές για να ενθαρρυνθεί η παραγωγή βασικών φαρμάκων στην Ευρώπη

26 Φεβ 2021 | 16:11

7 σημάδια, μια λύση: Πώς θα καταλάβετε ότι τα κουφώματά σας θέλουν αλλαγή

H αντικατάσταση των κουφωμάτων, μπορεί να γίνει με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς και οικονομικούς όρους

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26 Φεβ 2021 | 13:00

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης - "Θα κάνουμε εξαντλητικό διάλογο"

"Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών δεν υπάρχει προς το παρόν", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.