Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 181 εκατ. ευρώ και κεφαλαιακή επάρκει στο 15,4%

Kαθαρά κέρδη 181 εκατ. ευρώ, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα στο 1ο τρίμηνο του έτους.Υψηλή συνεισφορά της Finasbank. Στο 28,4% τα κόκκινα δάνεια.

ethniki-trapeza-kerdi-181-ekat-eurw-kai-kefalaiaki-eparkei-sto-154
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η συνεισφορά της Finasbank σε αυτά ανέρχεται σε 63 εκατ.ευρω ενω η μερίδα του λέοντος, τα 104 εκατ.ευρω, προήλθαν από την Ελλάδα.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου φτάνει το 15,4%.

Τα κόκκινα δάνεια στο τέλος Μαρτίου διαμορφώθηκαν στο 28,4% του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων.  Από την άλλη πλευρά οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 9%.

 Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αλεξ. Τουρκολιάς επεσήμανε ότι η  ανθεκτικότητα των πηγών κερδοφορίας του Ομίλου επιβεβαίωσε για ακόμη ένα τρίμηνο τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης  για μια Εθνική Τράπεζα δυνατή και αποτελεσματική.

« Η δε μοναδική, μεταξύ των Ελληνικών τραπεζών, ρευστότητά της μπορεί να στηρίξει αποφασιστικά τα σταθερά βήματα της Ελλάδας προς την ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τον πρωταρχικό της ρόλο ως χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας.» 

  Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα της Εθνικής έχει μειωθεί από την αρχή του έτους κατά περίπου 6,2 δισ.ευρώ, ενω τα δάνεια αντιπροσωπεύουν μόνο το 84% των καταθέσεων.

  * Η Eurobank για το ίδιο διάστημα εμφάνισε ζημιές  ύψους 207 εκατ.  Η τράπεζα εμφάνισε σημαντική συρρίκνωση ζημιών, αφού στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2013 είχε καταγράψει ζημιές 913 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σε προ προβλέψεων βάση η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 194 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank εμφανίζει πλέον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 17,7%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook