Follow us

Εθνικός Τελικός JA Start Up 2022: Οι δέκα ιδέες που διακρίθηκαν

Ο Εθνικός Τελικός του προγράμματος "JA Start Up" θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ja Greece

Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "JA Start Up" διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά από το Junior Achievement Greece και βρίσκεται πια στην τελική του ευθεία για την μεγάλη ημέρα του τελικού. Η συμμετοχή των ομάδων ήταν αξιοσημείωτη και φέτος. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου της ακαδημαϊκής χρονιάς σε μία μοναδική εμπειρία που τους/τις βοήθησε να κατανοήσουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης αλλά και να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Εθνικός Τελικός του προγράμματος "JA Start Up" θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Το πρόγραμμα:

To "JA Start Up" είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμός του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από 18 έως 30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Οι δέκα ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό του προγράμματος "JA Start Up":

3Deal: Η ιδέα αφορά ένα market place ειδικά διαμορφωμένο ώστε να γεφυρώσει την επικοινωνία των σχεδιαστών και παραγωγών 3D προϊόντων με την αγορά των επιχειρήσεων και των μεμονωμένων πελατών που έχουν ανάγκη να φτιάξουν tailor made προϊόντα.

BINTER: Το BINTER έχει στόχο να αποτελέσει το λειτουργικότερο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων στις νησιωτικές περιοχές, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών σε αυτές.

BRUISE DOWN: To BRUISE DOWN είναι μία εφαρμογή που επικεντρώνεται στην δημιουργία μίας ψηφιακής κοινότητας και της συσπείρωσής της γύρω από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

CollarDoc: Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκυλιών επιθυμούν να γνωρίζουν την υγεία των τετράποδων φίλων τους. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό, διότι δεν διαθέτουν φωνή. Σε αυτό το πρόβλημα δίνει λύση το CollarDoc που πρόκειται για ένα έξυπνο κολάρο για σκυλιά, το οποίο μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με καρδιακούς παλμούς, θερμοκρασία του σκύλου, ταχύτητα αναπνοής, θερμοκρασία και υγρασία του χώρου, κ.α.

Drug n Drop: Το drug n drop αποτελεί ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης κοντόληκτων και μη χρησιμοποιούμενων φαρμάκων, το οποίο συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα, σχετικά με τα φαρμακευτικά απόβλητα οργανισμών, βοηθώντας τους να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των φαρμάκων τους.

Electricity Friends: Η electricity friends ιδρύθηκε με σκοπό την παραγωγή ρεύματος, μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, και την προμήθεια αυτού τόσο στην ΔΕΗ, όσο και σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Hydrop: Μια έξυπνη συσκευή που θα εγκαθίσταται σε σωλήνες ύδρευσης, προκειμένου να εντοπίζει βλάβες μέσω του ελέγχου της πίεσης του νερού και να ειδοποιεί τους αντίστοιχους υπευθύνους. Παράλληλα, θα ελέγχει τη θερμοκρασία του νερού προκειμένου να ενημερώνει σε περιπτώσεις ακραίων θερμοκρασιών του νερού

Meliora: Η "meliora" είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα – κοινωνικό δίκτυο που θα προσφέρει στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας δικτύωση, καθώς και πληθώρα εργαλείων που βοηθούν στη μελέτη και τη διασπορά της γνώσης.

NapeaZZZ: Το napeaZZZ είναι μία έξυπνη συσκευή που ενσωματώνεται μέσα στο μαξιλάρι και παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου του μωρού. Η συσκευή μέσα από σένσορες ελέγχει κινήσεις, ήχους, θερμοκρασία και υγρασία και ενημερώνει τους γονείς ή τους υπεύθυνους φροντίδας όταν οι μετρήσεις δεν είναι φυσιολογικές.

Project VG: Το όραμα είναι ένα online περιβάλλον που θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές λυκείου και τους φοιτητές να γνωρίσουν το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους υπηρεσίες όπως το online mentoring, digital material (video), visits, internship.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους:

Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Greece, Cyprus & Malta

Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Managing Director at ManpowerGroup Greece

Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Chief Sustainability Officer, TITAN CEMENT GROUP

Γεώργιος Μητρόπουλος, Head of Business Development, Greece & Southeast Europe, EY

Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Regional Director West. Balkans & Caucasus, Chipita

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να προσφέρουμε διαρκή υποστήριξη αλλά και ουσιαστική έμπνευση στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "JA Start Up" φέτος προσκαλέσαμε για την κεντρική ομιλία στο πλαίσιο του τελικού του προγράμματος, το Χρήστο Σπαθαράκη, ιδρυτή και CEO της Ferry Hopper, που αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες start up εταιρείες στην Ελλάδα. Παράλληλα το παρόν θα δώσει και η νικήτρια ομάδα του περσινού τελικού, η Swim.me.

Η σημαντική διάκριση του 2021

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Eλληνική φοιτητική start-up Swim.me, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Enterprise Challenge 2021 με το "έξυπνο" σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της "Swim.me" που κατέκτησαν το "χρυσό μετάλλιο" στην Ευρώπη, συνεχάρη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!

Υποστηρικτής Προγράμματος: EY

Χορηγός Εκδήλωσης: ManpowerGroup Greece

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, Καθημερινή, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc, Athens Deejay, Rock FM, Λάμψη, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr

Το Junior Achievement Greece είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ 12 Μαρ 2023 | 11:32

Σωρεία καταγγελιών για τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - "Τα θέματα μπορεί να είχαν διαρρεύσει"

1.200 άτομα σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά για τις παρατυπίες στον διαγωνισμό.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ 31 Μαρ 2023 | 19:40

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Άνοιξε το Taxis για την υποβολή - Οι δόσεις και η έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση

Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ 31 Μαρ 2023 | 17:13

Ρύθμιση χρεών σε Δήμους: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για έως 72 δόσεις - Αναβιώνουν και οι 100 δόσεις

Η ελάχιστη μηνιαία δόση που μπορεί να καταβάλλει ο οφειλέτης που θα μπεί στη ρύθμιση και οι εξαιρέσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 31 Μαρ 2023 | 15:38

Για 2ο συνεχόμενο έτος, η Energean στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις της Ελλάδας!

H Energean επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της χώρας μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Μαρ 2023 | 13:54

Το 1555 συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ: Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι απαντημένες κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο

Το 1555 ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από 18 μήνες, προκειμένου να βάλει επιτέλους τάξη στο "κουβάρι" της επικοινωνίας του πολίτη με υπηρεσίες.

31 Μαρ 2023 | 13:45

Η Lidl Official Partner του UEFA EURO 2024

Η συνεργασία ξεκινά φέτος, με την έναρξη των Προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό καθιστά τη Lidl παγκόσμιο συνεργάτη της UEFA τόσο για τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά το 2023 και το 2024 όσο και για την τελική διοργάνωση το 2024.

31 Μαρ 2023 | 13:42
STEFFEN DYCK 31 Μαρ 2023 | 12:58

Moody's στο Capital: Πιθανή μια νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Moody's, η καλή αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και οι καλές επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου ίσως οδηγήσουν σε νέα αναβάθμιση.

526.742 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ 31 Μαρ 2023 | 12:33

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,4% το ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο 2023

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 526.742 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 94.664 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022 και αύξηση κατά 53.683 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023.

EUROSTAT 31 Μαρ 2023 | 12:26

Στο 5,4% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο - Στο 6,9% στην ευρωζώνη

Μεγάλη η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, όπου ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε με ρυθμό 5,4% από το 6,5% που είχε προηγηθεί.

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Μαρ 2023 | 11:52

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ο Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1 που ανελκύστηκε [εικόνες]

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στη Δεξαμενή Νο 1.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ 31 Μαρ 2023 | 11:02

Intrakat: Συμφωνία για την εξαγορά της "Άκτωρ", κατασκευαστικού βραχίονα της "Ελλάκτωρ"

Το τίμημα που θα καταβάλει η Intrakat για την εξαγορά της "Άκτωρ" ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 31 Μαρ 2023 | 10:21

Πρόγραμμα "Σπίτι Μου": Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους - Αναλυτικά παραδείγματα - Από Δευτέρα οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους ηλικίας 25 έως 39 ετών.