Ετοιμος να φύγει ο Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών

Αποχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μέσω κύκλων ο Γιάννης Στουρνάρας. Οργή για την κριτική σε βάρος του αλλά και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Βλέπει θετικά την ΤτΕ.

etoimos-na-fugei-o-stournaras-apo-to-upourgeio-oikonomikwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Eνα βήμα πριν από την παραίτηση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το μπαράζ των επικρίσεων που δέχθηκε με αφορμή το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο  υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι πλέον τόσο αναγκαία η παραμονή του στον υπουργικό θώκο

Ο ίδιος πρόκειται να τοποθετηθεί δημοσίως αύριο από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Ωστόσο πριν από λίγο συνεργάτες του υπουργού μετέφεραν την έντονη δυσαρέσκεια του για την κριτική που έχει δεχθεί.

Οι συνεργάτες του κ. Στουρνάρα υπενθυμίζουν ότι τον υπουργό κάλεσαν τρία  κόμματα να αναλάβει την σημερινή του θέση, προκειμένου να εφαρμόσει μία δύσκολη πολιτική, για τα αποτελέσματα της οποίας υφίσταται σήμερα μία άδικη κριτική.

Ο  υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι πλέον τόσο αναγκαία η παραμονή του στον υπουργικό θώκο, καθώς  οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Μάλιστα οι συνεργάτες του αναφέρουν πως ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας έλεγε χαρακτηριστικά, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν "ακόμα και από ένα κομματικό στέλεχος".

 Πάντως, ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να βλέπει θετικά την μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ωστόσο το προφανές, ότι την απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια πάντως, πηγές κοντά στον υπουργό υποβάθμισαν τα περί επιθυμίας του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τις βολές που δέχεται επισημαίνουν- σύμφωνα με το ΑΠΕ- ότι «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook