Ετοιμος να φύγει ο Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών

Αποχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μέσω κύκλων ο Γιάννης Στουρνάρας. Οργή για την κριτική σε βάρος του αλλά και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Βλέπει θετικά την ΤτΕ.

Eνα βήμα πριν από την παραίτηση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το μπαράζ των επικρίσεων που δέχθηκε με αφορμή το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι πλέον τόσο αναγκαία η παραμονή του στον υπουργικό θώκο

Ο ίδιος πρόκειται να τοποθετηθεί δημοσίως αύριο από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Ωστόσο πριν από λίγο συνεργάτες του υπουργού μετέφεραν την έντονη δυσαρέσκεια του για την κριτική που έχει δεχθεί.

Οι συνεργάτες του κ. Στουρνάρα υπενθυμίζουν ότι τον υπουργό κάλεσαν τρία κόμματα να αναλάβει την σημερινή του θέση, προκειμένου να εφαρμόσει μία δύσκολη πολιτική, για τα αποτελέσματα της οποίας υφίσταται σήμερα μία άδικη κριτική.

Ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι πλέον τόσο αναγκαία η παραμονή του στον υπουργικό θώκο, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Μάλιστα οι συνεργάτες του αναφέρουν πως ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας έλεγε χαρακτηριστικά, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν "ακόμα και από ένα κομματικό στέλεχος".

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να βλέπει θετικά την μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ωστόσο το προφανές, ότι την απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια πάντως, πηγές κοντά στον υπουργό υποβάθμισαν τα περί επιθυμίας του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τις βολές που δέχεται επισημαίνουν- σύμφωνα με το ΑΠΕ- ότι «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».


ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ 22 Φεβ 2020 | 10:26

Έρχεται μποναμάς έως και 100.000 ευρώ στους τυχερούς της φορολοταρίας

Με το νέο σχέδιο ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τις 100.000 ευρώ, μπορεί και περισσότερα.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤ 21 Φεβ 2020 | 16:12

Είναι οριστικό: Ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραμείνει και για 2η θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι πλέον δεδομένο οτι θα ανανεωθεί η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στη Τράπεζα της Ελλάδος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 20 Φεβ 2020 | 07:22

Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει πάγο στα σενάρια περί ανασχηματισμού

Μέσω συγκεκριμένης διαρροής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κόψει άμεσα οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από τον ανασχηματισμό.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 19 Φεβ 2020 | 07:32

Φορολογικό «δώρο» για 72.000 συνταξιούχους σε νέο νομοσχέδιο

Ο πέλεκυς έχει πέσει βαρύς στους περίπου 72.000 συνταξιούχους που εντοπίστηκαν να μη έχουν δηλώσει τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2013.

ΠΟΙΟΙ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» 19 Φεβ 2020 | 07:21

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Όλα τα σενάρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα του καθώς έχει διαπιστώσει ορισμένες δυσλειτουργίες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 18 Φεβ 2020 | 14:23

Στουρνάρας ως το 2026 στην ΤτΕ - Προς ανανέωση της θητείας του

Προς νέα θητεία οδεύει ολοταχώς η κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ 12 Φεβ 2020 | 07:22

Οι κρυφές «παγίδες» στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Η ξεχωριστή δήλωση από τους παντρεμένους μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από τεκμήρια ή ηλεκτρονικές πληρωμές.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 04 Φεβ 2020 | 12:11

Μείωση πλεονασμάτων στο 2,2% από το 2021 ζήτησε ο Στουρνάρας

Ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε στην εισαγωγή του ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Φεβ 2020 | 07:31

Οι φοροαπαλλαγές για το 2020 - 2021: Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Οι βασικές πτυχές του επικαιροποιημένου πλάνου, θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Απρίλιο.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 31 Ιαν 2020 | 13:38

Οριστικό: Από 26 Φεβρουαρίου η ρύθμιση των 24 δόσεων - Oλη η απόφαση

Οριστικό: Από τις 26 Φεβρουαρίου η ρύθμιση των χρεών σε 24 δόσεις – Όλη η απόφαση.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ 29 Φεβ 2020 | 08:47

Κοροναϊός: Χάθηκαν δισ. στο Χρηματιστήριο μέσα σε μια εβδομάδα

Τα στατιστικά στοιχεία από το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνουν και το μέγεθος της ζημιάς