Ε.Τσοτσορός: Οι έξι άξονες της εθνικής προσπάθειας για τους υδρογονάνθρακες

Τι ανακοίνωσε σε ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου ΠΣΕΕΠ & ΕΕΤΙ, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ε.Τσοτσορός: Οι έξι άξονες της εθνικής προσπάθειας για τους υδρογονάνθρακες

Τους έξι άξονες προτεραιότητας προκειμένου να δοθεί ώθηση στην εθνική προσπάθεια για τoν εντοπισμό και την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, κατά την ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου με θέμα: «Ελλάδα: Τα αποθέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας».

Ο κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, υπογράμμισε ότι ο Ομιλος ΕΛ.ΠΕ με σχεδιασμό, συστηματικές ενέργειες και προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει, θα συμβάλει:

I. Στην άμεση ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη διεθνών διαγωνισμών για τρεις χερσαίες και δύο θαλάσσιες περιοχές και κύρωση των Συμβάσεων Μίσθωσης.

II. Στην άμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά την αναμενόμενη αποδοχή της αίτησης ενδιαφέροντος για δύο περιοχές της Κρήτης που υπεβλήθη από Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ.

III. Στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό, σύμφωνα με διεθνή αγορά και, παράλληλα, την ενσωμάτωση στη νομοθεσία ορισμένων συμβατικών ρυθμίσεων των υφιστάμενων Συμβάσεων Μίσθωσης με σκοπό την ενότητα δικαίου και τη νομική ασφάλεια.

IV. Στον σχεδιασμό και την προετοιμασία των αναγκαίων συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες, για καθορισμό των ΑΟΖ και την άρση της απαγόρευσης ερευνητικών εργασιών πέραν της θαλάσσιας ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων.

V. Στη συστηματική διεθνή προβολή του πετρελαϊκού δυναμικού της χώρας.

VI. Στην προσέλκυση των σημαντικών διεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών που διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και τα κεφάλαια να επενδύσουν, με προφανείς τις θετικές επιπτώσεις στην εθνική προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΠΕ επεσήμανε την ανάγκη μετάβασης, από το «μύθο» και τις προσδοκίες γενεών στην πραγματικότητα των υφιστάμενων αποθεμάτων, αλλά και της τεχνοοικονομικής δυνατότητας για την εκμετάλλευσή τους, που θα αναβαθμίσει και τον ρόλο της Ελλάδας διεθνώς, στο πλαίσιο της εξασφάλισης επάρκειας και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι μετά από πολυετή καθυστέρηση, διαμορφώνονται πλέον ελπιδοφόρες προοπτικές, καθώς έχει εκφραστεί η βούληση της Ελληνικής Πολιτείας για την υιοθέτηση διαδικασιών «fast track» στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ αναμένεται και η εκπόνηση ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού από την ΕΔΕΥ, ο οποίος θα διαμορφώσει τον οδικό χάρτη για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των δικαιωμάτων Έρευνας και Παραγωγής.

Υπογράμμισε τέλος, ότι ο Όμιλος κινείται συστημικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών και επεσήμανε τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή της Total και της Edison στο οικόπεδο 2 Δυτικά της Κέρκυρας, αλλά και η πρόσφατη συμμετοχή της ExxonMobil, από κοινού με τα ΕΛΠΕ και την Total, στην υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος για να ερευνηθεί μια ιδιαίτερα μεγάλη θαλάσσια περιοχή, εγγύς της Κρήτης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 24 Οκτ 2021 | 12:19

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα προστατευτείτε από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις

Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλλά και μελέτη των τιμολογίων ρεύματος που προσφέρουν οι εταιρείες ώστε να αποφευχθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 23 Οκτ 2021 | 12:24

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου: "Διάδρομος" για φθηνή ενέργεια στην Ευρώπη

Στόχος η εκμετάλλευση της φθηνής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Αίγυπτο και η προώθηση της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 23 Οκτ 2021 | 11:37

Κίνδυνος "ηλεκτροπληξίας" για τα νοικοκυριά: Tιμή ρεκόρ πάνω από 22 λεπτά για μια κιλοβατώρα ρεύματος - Αναλυτικά παραδείγματα

Μάλιστα, τα χειρότερα φαίνεται ότι είναι μπροστά καθώς η τιμή χονδρικής τον Οκτώβριο έχει εκτοξευτεί ακόμη και πάνω από τα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΑΥΞΗΣΗ ΦΩΤΙΑ 22 Οκτ 2021 | 16:52

Ηλεκτρικό ρεύμα: "Θα καίνε" οι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου- Αύξηση 189% σε σχέση με το 2020

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 189% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΣ 22 Οκτ 2021 | 14:05

Capital CEO Talks - Μιχαλίτσης (BAUSCH Health) : Ηγεσία σημαίνει να φαντάζεσαι το μέλλον

H έννοια CEO σημαίνει πρωταρχικά και Chief Energy Officer πολλών και διαφορετικών ανθρώπων, δηλώνει ο Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Οκτ 2021 | 13:52

Capital CEO Talks - Giuseppe Zorgno (AIG): Τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου CEO στην εποχή του πλήρους μετασχηματισμού σκιαγραφεί ο Giuseppe Zorgno CEO της AIG.

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22 Οκτ 2021 | 13:15

Η επόμενη ημέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τη συμφωνία με τη ναυπηγική Fincantieri

Η συμφωνία με την Fincantieri που ανακοινώθηκε και επίσημα χθες Πέμπτη έκλεισε σε χρόνο-ρεκόρ, καθώς οι συνομιλίες των δύο πλευρών για σύμπραξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 22 Οκτ 2021 | 13:05

Νέα μέτρα για την παρενόχληση στην εργασία: Αυστηρές ποινές έως και απόλυση - Τι είναι ο "σύνδεσμος αναφοράς"

Νέα μέτρα την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα.

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ 22 Οκτ 2021 | 12:49

Ηλεκτρονικά βιβλία και εφορία: Από 1η Νοεμβρίου MyData υποχρεωτικά για όλους

Ξεκινά υποχρεωτικά η έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2021 | 11:37

Βολές Γεωργιάδη σε τράπεζες: Ακατανόητη η μη επιχορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε στη Βουλή ακατανόητη τη μη επιχορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ 22 Οκτ 2021 | 10:47

Σταϊκούρας στο Capital.gr: Έτοιμοι για νέα μέτρα στην ενέργεια - Θετική η έκθεση της 12ης αξιολόγησης

Έτοιμος αν χρειαστεί να προχωρήσει και νέα μέτρα για την ανάσχεση των ανατιμήσεων στα προϊόντα ενέργειας, δηλώνει ο Χ. Σταϊκούρας στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Capital.gr.

21 Οκτ 2021 | 19:53

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις και την κάθε επιμέρους δόση του ΕΝΦΙΑ.

21 Οκτ 2021 | 18:02

Μ. Ρήγας - Energean: Να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές

O CEO της Energean κ. Μαθιός Ρήγας τόνισε πως πρέπει "να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου, σε ανταγωνιστικές τιμές"