Follow us

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Το 2022 θα είναι πιο πετυχημένο από το 2021

Ο Ε. Μυτιληναίος σημείωσε πως αναμένεται διπλασιασμός της κερδοφορίας ενώ τα στελέχη της εταιρείας εργάζονται για να ξεπεράσουν αυτό το ποσό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ευάγγελος Μυτιληναίος

Σε επιβεβαίωση της πρόβλεψης για διπλασιασμό των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, στα 260 εκατ. ευρώ προχώρησε χθες ο επικεφαλής της Mytilineos Ε. Μυτιληναίος κατά την ενημέρωση των αναλυτών για το flashnote των αποτελεσμάτων του 2021.

Όπως είπε το περιβάλλον παραμένει ρευστό, ωστόσο εάν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα αναμένεται διπλασιασμός της κερδοφορίας ενώ τα στελέχη της εταιρείας εργάζονται για να ξεπεράσουν αυτό το ποσό. Σύμφωνα με τον ίδιο το 2022 αναμένεται να είναι πιο πετυχημένο από το 2021.

Για την πορεία της μετοχής, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η εταιρεία έχει καταστεί ο ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας (value stock) και ανάπτυξης (growth stock) γεγονός ασύνηθες και σπάνιο για τις παγκόσμιες αγορές. Τόνισε ότι προβλέπεται να συνεχιστεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Mytilineos απολαμβάνει υψηλές διακρίσεις σε επίπεδο ESG, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο μέτρησης σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς αυτό θα βοηθήσει επιχειρήσεις και επενδυτές.

Ως προς την πορεία των επιμέρους τομέων ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η Mytilineos επενδύει σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης όπως τα έργα παραγωγής ενέργειας από απορρίματα (energy from waste, Protos) αλλά και σε έργα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσω της θυγατρικής zeologic. Ως προς το πρώτο σκέλος, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε νέες ύψους μισού δισ. ευρώ.

Στα παραδοσιακά έργα και στην κατασκευή μονάδων, η εταιρεία έχει πλέον μοναδική τεχνογνωσία και διαθέτει πλέον απαραίτητο μέγεθος ώστε να διεκδικεί μεγάλα έργα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ζήτηση αερίου κατά τη διάρκεια της πράσινης μετάβασης προβλέπεται να αυξηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό οι υποδομές φυσικού αερίου και ειδικά οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής CCGTs θα είναι οι πιο σημαντικές και ήδη καταγράφεται η ανάγκη για νέες επενδύσεις ακόμη και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στον τομέα των έργων ΑΠΕ RSD ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι η δραστηριότητα της Mytilineos χωρίζεται σε δύο σκέλη: στα έργα που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και βρίσκονται σε Ελλάδα και Ιταλία ενώ εξετάζονται έργα και στα Βαλκάνια και σε έργα που διατίθενται προς πώληση όταν τα περιθώρια κέρδους είναι καλά. Μέχρι στιγμής, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος οι πωλήσεις ήταν πολύ ικανοποιητικές.

Στον τομέα της Ενέργειας η χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο ήταν γεμάτη προκλήσεις ενώ το μέλλον προβλέπεται ότι θα έχει αρκετές αναταράξεις. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η πράσινη μετάβαση θα είναι ακριβή και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Μόνο οι εταιρείες που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών θα επιβιώσουν και η Mytilineos απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, πρόσθεσε.

Στον τομέα της μεταλλουργίας, ο επικεφαλής της Mytilineos εκτίμησε ότι η οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές και τα επόμενα χρόνια. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι λόγω της ενεργειακής κρίσης πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη κλείνουν, η Mytilineos κινείται με σύνεση και επενδύει σημαντικά στην παραγωγή ανακυκλωμένου αλουμινίου. Τέλος ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά η τελική επενδυτική απόφαση (FID) για το νέο εργοστάσιο αλουμίνας.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 04 Μαϊ 2022 | 09:59

MYTILINEOS: Αύξηση καθαρών κερδών 80% και διπλασιασμός τζίρου το Α' τρίμηνο 2022

Η MYTILINEOS ανακοίνωσε αύξηση κατά 80% και διπλασιασμό τζίρου.

22 Μαϊ 2022 | 11:37

Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο μεταβίβασης απαιτήσεων

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης των Απαιτήσεων, οι μεν οφειλέτες και εγγυητές των Απαιτήσεων θα ενημερωθούν λεπτομερέστερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Μαϊ 2022 | 10:38

Ευρωζώνη: Οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

Οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διατήρησαν το θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος και το 2023

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 22 Μαϊ 2022 | 10:31

Αυξήσεις-φωτιά στα καύσιμα: Πιθανότητα στοχευμένων μέτρων και το καλοκαίρι - "Μεγάλο το πρόβλημα στα νησιά"

Σε στοχευμένα μέτρα και το καλοκαίρι για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στα καύσιμα προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΡΑΛΙ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ 21 Μαϊ 2022 | 18:50

Εκτός κάθε ελέγχου οι τιμές στη βενζίνη - Σκέψεις για επέκταση του fuel pass

Τέλος δεν έχει το ράλι ανόδου στις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα. Σκέψεις για εοπέκταση του fuel pass.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 21 Μαϊ 2022 | 17:00

Έρχεται η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιες αφορά [βίντεο]

Σημειώνεται πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ 21 Μαϊ 2022 | 11:38

Σταϊκούρας: Νέα επιδότηση στα καύσιμα αν βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος [Βίντεο]

"Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα θα πράξουμε", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Μαϊ 2022 | 11:07

Έρχεται ο ευέλικτος μηχανισμός αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής - Τι θα ισχύσει [Παραδείγματα]

Ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους περίπου 700.000 επαγγελματίες που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED 21 Μαϊ 2022 | 08:28

ΕΕ: "Κλειδί" η Ελλάδα για την απεξάρτηση της ΝΑ Ευρώπης από το ρωσικό αέριο

Nέες υποδομές εισαγωγής και διαμετακόμισης φυσικού αερίου στην Ελλάδα για την ολική απεξάρτηση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο

"ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" 20 Μαϊ 2022 | 22:13

Κατακρημνίζεται η Wall Street: Προς αρνητικό ρεκόρ 90 ετών ο Dow Jones - Σε "bear market" ο S&P 500

Ο Dow Jones ετοιμάζεται για την όγδοη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, που θα είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Απρίλιο του 1932.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 20 Μαϊ 2022 | 17:57

Nέα δημοπρασία ομολόγων 500 εκατ. ευρώ τη Δευτέρα

O βασικός στόχος είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση στη δευτερογενή αγορά

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ 20 Μαϊ 2022 | 14:18

Γεωργιάδης: Πιθανή η επέκταση του fuel pass και τον Ιούνιο - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Την επέκταση του fuel pass και τον Ιούνιο εξετάζει η κυβέρνηση, ανέφερε ο Α. Γεωργιάδης - Έλεγχοι σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων.

20 Μαϊ 2022 | 12:08

Έκθεση Οικοδομή 2022: Metropolitan Expo, 14-16 Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκε η μεγάλη συνάντηση όλου του οικοδομικού τομέα. Σημεία αναφοράς η εξωστρέφεια και η εξοικονόμηση ενέργειας.