Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν άνοδο για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στις ελπίδες ότι ένα μεγάλο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και η μεγάλης κλίμακας κυκλοφορία του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο θα τροφοδοτήσουν μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% κοντά στα υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,5% και ο γερμανικός DAX κατά 0,2%.
Οι κυκλικοί κλάδοι που έχουν υψηλή συσχέτιση με την οικονομική δραστηριότητα, όπως ο εξορυκτικός, ο ενεργειακός και ο κλάδος κατασκευών και υλικών, συνέχισαν το ράλι τους χάρη στις προοπτικές για περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας αφού οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr