Folli Follie - Ζητάει και τα ρέστα ο Κουτσολιούτσος: "Μου χρωστούν πάνω από 37 εκατ. ευρώ"

"Δεν αυξήθηκε η περιουσία μου", υποστήριξε ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος πριν μπει στη φυλακή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κουτσολιούτσος

"Δεν αυξήθηκε η περιουσία μου", αντίθετα "μου χρωστούν περί τα 37 εκατομμύρια ευρώ", είναι το περίγραμμα της απολογίας του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου που μαζί με τον γιο του Τζώρτζη οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους την περασμένη Τετάρτη στη φυλακή, κατηγορούμενοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με τα ψευδή οικονομικά στοιχεία τα οποία παρουσίαζε ο όμιλος επί σειρά ετών.

Ο Κουτσολιούτσος που μεταφέρθηκε και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού (ο γιος του κρατείται στις Τρικάλων) κινήθηκε πάνω στη λεπτή γραμμή της αποδοχής ενός τμήματος των κατηγοριών όχι όμως για ίδιον περιουσιακό όφελος και της αποποίησης ευθυνών του γιου του και της γυναίκας του για τους οποίους είπε πως δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

"Θλίψη"

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής του ομίλου προχώρησε σε μερική αποδοχή των ευθυνών του. Αυτές φέρονται να αφορούν ένα τμήμα όσων του αποδίδονται σχετικά με την την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου , στα πλαίσια του οράματός του για να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε "το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως". Και πως πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά. Επέμεινε πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν ωφελήθηκε από την ενέργεια του αυτή. Προσκόμισε δε και σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

"Θλίβομαι, διότι από την εσφαλμένη αυτή επιλογή μου δημιούργησα τεράστια προβλήματα τόσο στους ανθρώπους που αγαπάω, όσο και στους επί σειρά ετών συνεργάτες μου, οι οποίοι αδίκως φέρονται ως διαπράξαντες σοβαρές κακουργηματικές πράξεις. Τόσο η οικογένειά μου όσο και όλοι οι υπάλληλοι και συνεργάτες μου στην Εταιρεία στην Ελλάδα δεν είχαν καμία γνώση και καμία ανάμειξη στα όσα μου καταλογίζονται και στα όσα ο ίδιος ανέχθηκα στον υπο-όμιλο της FF στην Ασία. Τούτο νομίζω, άλλωστε, είναι σαφές και από το σύνολο της δικογραφίας", φέρεται να ισχυρίσθηκε χθες ανάμεσα στα άλλα απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Και προσθέτει: "Τα ποσά που μου καταλογίζονται ως παράνομο περιουσιακό όφελος έχουν είτε δοθεί στην Εταιρεία είτε έχουν καταβληθεί για την κάλυψη τόκων και λοιπών τραπεζικών εξόδων”.

"Μου χρωστούν"

Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω φέρεται να υποστήριξε (όπως ανέφερε η Real News) πως όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την Εταιρεία προς όφελός του αλλά ο Όμιλος του οφείλει ποσό που ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ!

"…Ως βασικός μέτοχος του Ομίλου Folli Follie χρηματοδοτούσα –δάνειζα αυτόν, όποτε τούτο ήταν αναγκαίο. Μέρος των χρημάτων που πίστωνα τον Όμιλο μου επεστρέφοντο, για την κάλυψη των εξόδων που είχαν δημιουργηθεί από το δανεισμό μου. Υφίστατο, λοιπόν, μεταξύ εμού και της εταιρείας, τόσο της μητρικής, όσο και της θυγατρικής στην Ασία, ένας δοσοληπτικός – χρεοπιστωτικός λογαριασμός, ο οποίος λειτουργούσε ως αλληλόχρεος λογαριασμός, προκειμένου να αποτυπώνονται όλες οι μεταξύ μας χρεοπιστώσεις. Αυτή η σχέση μου με τον Όμιλο γίνεται δεκτή και από την διοίκηση της εταιρείας, μετά τη δική μου αποχώρηση, και αποτυπώνεται στην από Ιανουάριο 2019 έκθεση ελέγχου του ομίλου Folli Follie, υπογεγραμμένη από τον εσωτερικό ελεγκτή. Η ίδια η διοίκηση της Folli Follie παραδέχεται ότι η FF Group Sourcing μου οφείλει το ποσό των 39.000.000 ευρώ… Ακόμη και αν αφαιρεθεί το ποσό των 1.814.698,27 ευρώ, το οποίο κατά τους ισχυρισμούς της τωρινής διοίκησης οφείλω στην μητρική εταιρεία, το κατάλοιπο της οφειλής του Ομίλου προς εμένα ξεπερνάει τα 37.000.000 ευρώ...".

Προσθέτει δε ότι εκτός του παραπάνω ποσού και σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται στο κατηγορητήριο "δεν έχω λάβει τις οφειλόμενες από την FF Group Sourcing προς εμένα αμοιβές (ενώ έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι), διότι κυρίως με ενδιέφερε η ρευστότητα της εταιρείας και όχι η καταβολή των αμοιβών μου, οι οποίες, φυσικά μου οφείλονται. Το γεγονός ότι δεν μου έχουν καταβληθεί οι αμοιβές μου, ύψους 6.303.846,15 USD, και εξακολουθούν να μου οφείλονται βεβαιώνεται και από τον νυν Διευθυντή της FF Group Sourcing, ορισμένος από την τωρινή διοίκηση της μητρικής εταιρείας …"

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 15 Οκτ 2020 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Ανατριχιαστική απολογία του ψυκτικού για τη δολοφονία 63χρονης: "Έβρισε τη μάνα μου και θόλωσα"

Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η απολογία του ψυκτικού που κατηγορείται ότι σκότωσε με σφυρί την 63χρονη πελάτισσά του.

ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ 20 ΑΤΟΜΑ 02 Οκτ 2020 | 08:43

Τραγωδία στο Μάτι: Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς

Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς για την τραγωδία στο Μάτι. Κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, τα οποία διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20 ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 30 Σεπ 2020 | 08:31

Τραγωδία στο Μάτι: Σήμερα η απολογία του Ηλία Ψινάκη στον ανακριτή

Για την τραγωδία στο Μάτι απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Ηλίας Ψινάκης. Στις 14 Οκτωβρίου απολογείται η Ρένα Δούρου.

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Σεπ 2020 | 07:52

Folli Follie: Προσφυγή για την άρση της προσωρινής κράτησής του κατέθεσε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Η προσφυγή του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου θα κριθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 25 Οκτ 2020 | 10:46

"Διορθώστε και κερδίστε" για 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Μήνυμα στον υπολογιστή τους από την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ καλεί τους αποδέκτες του μηνύματος να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν κατά την υποβολή των δηλώσεων COVID.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 24 Οκτ 2020 | 13:07

Καταστήματα εστίασης: Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ επιδοτεί υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την παράταση της λειτουργίας υπαίθρων χώρων σε καφέ και εστιατόρια και τον χειμώνα.

23 Οκτ 2020 | 15:12

ΖeniΘ: Δυναμική στροφή στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες

Ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Μarketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ μιλά για τη δυναμική στροφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του 1ου παρόχου ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Οκτ 2020 | 14:21

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 11,8% μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών το β' τρίμηνο

Μείωση κατά 3,87 δισ. ευρώ ή κατά 11,8% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών, το β' τρίμηνο φέτος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ 23 Οκτ 2020 | 13:48
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2020 | 12:48

Γεραπετρίτης: Η πρόταση μομφής του Τσίπρα στρέφεται κατά του εαυτού του...και του Τσακαλώτου

Η δήλωση "καρφί" του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για την πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Σταϊκούρα

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ 23 Οκτ 2020 | 12:12

Black Friday: Πότε πέφτει φέτος- Τι θα γίνει με τον συνωστισμό λόγω κορονοϊού

Με προσμονή αναμένει τη φετινή Black Friday ο εμπορικός κόσμος.